Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips om je grauwe winterhuid een boost te geven!

18 januari 2019 | Schoonheidszorg
Tips om je grauwe winterhuid een boost te geven!

In de winter is het niet altijd gemakkelijk om er stralend uit te zien. Je gangbare huidverzorgingsroutine levert niet meer de gewenste resultaten op. Grauwheid, droge en rode plekjes, schilfers en een strak gevoel, zijn veel gehoorde beauty klachten in de winter. Hoe kun je die grauwe winterhuid de baas worden en ook in dit jaargetijde met een stralende huid voor de dag komen? Daarvoor ben je hier op het juiste adres. We geven je hier tips om je grauwe winterhuid een boost te geven!

De natuurlijke vochtbalans is van slag!

Een grauwe winterhuid met oneffenheden ontstaat al snel wanneer je huid wordt blootgesteld aan grote temperatuurwisselingen. Dat komt omdat binnen de verwarming hoog staat en buiten de winterse kou heerst. Je huid probeert zich steeds aan de omgeving aan te passen, maar deze temperatuurschommelingen maken het je huid erg moeilijk. Op bepaalde plekken op je huid zul je misschien last hebben van te droge plekken, terwijl op andere plekken de huid weer te vet is. Ook huidirritaties en schilfers zijn dan een veelvoorkomend probleem. Dit doet de algehele aanblik van je huid geen goed. Het is daarom belangrijk om je huidverzorging hierop aan te passen. Als je dat goed doet, dan hoeft koning winter jouw huid geen parten te spelen! Ontdek hieronder onze tips.

1. Ga voor een zachtere reiniging van je huid

Iedereen weet dat reinigen een stap is in de huidverzorging die je niet mag overslaan. Ga in de winter echter wat zachter met je huid om. Kies bij voorkeur voor een niet-comedogene reinigende olie of melk, die de poriën niet verstopt. Doorgaans raden we aan om de huid twee keer per dag te reinigen. Is de vochtbalans van je huid zodanig aangetast en is het erg koud, reinig de huid dan alleen ’s avonds. Voorkom dat de natuurlijke beschermlaag van je huid steeds weer wordt aangetast, waardoor de huid niet de kans krijgt om te herstellen. Laat je adviseren door een professionele schoonheidsspecialiste of leer zelf meer in onze Cursus Gelaatsverzorging.

2. Verwijder één keer per week dode huidcellen

Het zijn meestal de dode huidcellen die verantwoordelijk zijn voor de grauwe uitstraling van je huid. Ze hopen zich op de huid op en vormen een droog, dof laagje huid, vaak met schilfers. Je kunt dode huidcellen een keer per week verwijderen met behulp van een zachte peeling of scrubbehandeling. Je kunt je ook overgeven aan de handen van een schoonheidsspecialiste, die je huid opnieuw kan laten stralen met een professionele fruitzuur peeling die perfect is afgestemd op jouw huid. Ook microdermabrasie of een dermaplaning behandeling kunnen uitkomst bieden. Na afloop is het belangrijk om een hydraterend masker aan te brengen om de vochtbalans van de huid te herstellen en de huid te kalmeren. Na afloop heb je meteen een gezonde ‘glow’. Bekijk hier onze Cursus Dermaplaning.

3. Investeer in een goede nachtcrème

Een van de belangrijkste weetjes als het om huidverzorging gaat, is dat de huid vooral ’s nachts tijdens je slaap aan de slag gaat om herstelwerkzaamheden uit te voeren. Help je huid met een rijke, voedende nachtcrème. Denk bijvoorbeeld aan een nachtcrème met sterk hydraterende ingrediënten als shea butter, hiermee herstel je de vochtbalans en versterk je de natuurlijke huidbarrière. Analyseer wat je huid nog meer nodig heeft. De grauwe winterhuid kan baat hebben bij:

Vitamine E

Crème met vitamine E vermindert de vorming van vrije radicalen, versterkt de huidbarrière, maakt de huid soepel en werkt ontstekingsremmend.

Vitamine B3

Daarnaast kan een crème met vitamine B3 (niacinamide) een aanrader zijn voor meer elasticiteit en het verstevigen van de huid.

Leer alles over professionele huidverzorging, behandelmethoden en ingrediënten in onze volwaardige Opleiding Schoonheidsspecialiste.

4. Geef je huid een vitamine C boost

Een van de meest onderzochte ingrediënten in huidverzorging is vitamine C. Het is bovendien ook een van de meest doeltreffende ingrediënten voor het oppeppen van de grauwe winterhuid. Vitamine C in crèmes bevordert de aanmaak van collageen, dat voor een stevigere huid zorgt. Daarnaast kan het de huid ook ophelderen, omdat het acne en pigmentvlekken vermindert. Ook bij rosacea leidt vitamine C tot aanzienlijke verbeteringen. Verder is het ook niet onbelangrijk om op te merken dat vitamine C als antioxidant schade door uv-straling kan reduceren. Vitamine C werkt nog beter in combinatie met vitamine E. Zorg ook dat je via voeding voldoende vitamine C binnenkrijgt om de huid te ondersteunen. Let op: meer is niet altijd beter. Houd je aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C.

5. Maak kennis met de BB Glow behandeling

Nog een andere manier om je grauwe winterhuid effectief een oppepper te geven en er snel weer stralend uit te zien, is het ondergaan van een BB Glow behandeling door een gecertificeerde beauty professional. Met deze behandeling wordt er een serum op de huid aangebracht, waarmee je dagenlang een egale tint houdt. Het serum wordt aangebracht via microneedling. Hiermee wordt meteen de huidvernieuwing gestimuleerd. Bovendien bevat het serum actieve bestanddelen, die de huid verhelderen, hydrateren, verstevigen en die ontstekingsremmend werken.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie