• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Tips om je klant niet je salon uit te jagen!

22 januari 2016
Tips om je klant niet je salon uit te jagen!

Het is niet altijd gemakkelijk om nieuwe klanten te werven voor je kapsalon. Maar vergeet in deze strijd niet om je bestaande klanten voldoende aandacht te geven. Sommige salonhouders zijn zo druk bezig met het werven van nieuwe klanten, dat ze hun bestaande klanten ‘vergeten’. We geven je hier enkele tips die ervoor zorgen dat je je klanten niet je kapsalon uit jaagt en dat ze terug blijven komen!

Luister!

Natuurlijk heb je ontzettend leuke kinderen en hele boeiende hobby’s waar je uren aan een stuk over zou kunnen vertellen. Guess what? Datzelfde geldt ook voor jouw klant! In plaats van dat je alle aandacht op jezelf richt door over jezelf te praten, geef je je klant de gelegenheid om over haar prachtige leven te vertellen. Leer om te luisteren. En dan bedoelen we luisteren met oprechte belangstelling. Stel af en toe een vraag om je klant te stimuleren om meer te vertellen als de kappersstoel voor haar blijkbaar ook een praatstoel blijkt te zijn!

Een beetje oprechte belangstelling a.u.b. Een beetje oprechte belangstelling a.u.b.

Zwijg!

We mogen je niet vergeten te vertellen, dat bovenstaand advies om je klant te stimuleren om te praten alleen geldt als je klant ook daadwerkelijk zin heeft om te praten. Praat ze niet en reageert ze kort op jouw vragen of opmerkingen? Begrijp dan dat het tijd is om gewoon te zwijgen. Geef je klant de rustige en ontspannende ervaring waar ze zo naar verlangt. Wist je dat er in Engeland een kapper is waar je een 'stiltestoel' kunt reserveren? Lees er hier meer over!

Zwijg! Zwijg!

Neem je klant niet voor lief!

Je klant komt al jaren met veel regelmaat naar jouw salon. Voor die klant hoef je dus geen moeite meer te doen. Toch? Ben eens eerlijk, is het vaak niet zo dat we onze meest trouwe klanten de minste aandacht geven? Het blijft belangrijk om ook deze klant steeds weer opnieuw tevreden te stellen en de aandacht te geven die ze verdient. Maar dat niet alleen, zorg dat je haar blijft verrassen. Vergeet niet dat trouwe klanten een goede promotie voor je salon zijn en vaak nieuwe klanten binnenbrengen.

Ik wil aandacht Ik wil aandacht

Goed is niet goed genoeg!

Een klant komt naar je toe om haar haar te laten knippen. Daarvoor kan ze bij iedere andere kapsalon terecht. Er zijn heel veel kapsalons, dus waarom zou ze de volgende keer weer bij jou terugkomen? Goed is dus NIET goed genoeg! Als je geen moeite doet om je klant een echte beleving te verkopen, zal ze de volgende keer niet snel bij je terugkomen. Een klant wil in de watten gelegd worden; geef haar de perfecte ervaring waarin je inspringt op haar wensen. Geef haar een warm welkom, schotel haar lievelingsthee voor als ze even moet wachten, werk met de producten waar ze van houdt, etc.

Geweldig Geweldig

Stel een nieuwe afspraak voor

Veel saloneigenaars voelen zich ongemakkelijk als ze een klant voorstellen om alvast een nieuwe afspraak in te plannen. Ze houden niet van verkooppraatjes. Maar je kunt dit ook anders bekijken. Zie het als extra service voor je klant die het toch al zo druk heeft. Zeg daarom niet: ‘Wil je alvast een nieuwe afspraak maken?’, maar wel: ‘Om die mooie levendige kleur te behouden waar je zo van houdt, zie ik je graag over zes weken weer terug. De woensdagmiddag is voor jou het handigst nietwaar? Dan kan ik tijd voor je vrijmaken op woensdag 10 maart. Schikt dat?’ Probeer het eens uit. Dat is beter, dan wanneer je met een lege salon zit en als volgt te werk moet gaan:

Kom alsjeblieft terug Kom alsjeblieft terug

Wil je ook een klantvriendelijke en succesvolle kapper worden? Dan bereidt onze kappersopleiding je perfect voor op deze carrière!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie