Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips om langer van wimperextensions te genieten

14 november 2016 | Schoonheidszorg
Tips om langer van wimperextensions te genieten

Wimperextensions zijn de ideale oplossing voor iedereen die niet van nature is toebedeeld met lange, volumineuze wimpers. Zonder dat er mascara en eyeliner aan te pas hoeven te komen, creëer je met wimperextensions een open en frisse blik. De meeste extensions gaan zo’n drie tot zes weken mee, waarna je ze weer kunt laten bijvullen door je schoonheidsspecialiste. Hoe beter je ze ondertussen verzorgt, hoe langer ze er goed uit blijven zien. Hierbij 4 tips om langer van wimperextensions te genieten!

1. Houd de wimperextensions goed schoon

Net als in je eigen wimpers, blijft er elke dag vuil tussen je wimperextensions zitten. Het is dus belangrijk om dode huidcellen, talg en stof te verwijderen aan het einde van de dag. Gelukkig hoeft dat allerminst ingewikkeld te zijn! Maak bijvoorbeeld je eigen lash foam door één deel babyshampoo op vier delen water te mengen in een pompflesje. Breng dit met een schone make-up kwast op je wimpers aan. Door de wimpers te reinigen met een kwast in plaats van met een wattenschijfje, voorkom je dat er pluisjes achterblijven. Gebruik daarnaast een make-up remover op waterbasis om je ogen aan het einde van de dag schoon te maken.

2. Gebruik de juiste make-up

Om zolang mogelijk van je wimperextensions te genieten, is het belangrijk dat je jouw oogmake-up zorgvuldig selecteert. Dit betekent bijvoorbeeld dat je eyeliners en mascara op waterbasis selecteert. Oogmake-up die vetten of olie bevatten, verzwakken de werking van de lijm van de wimperextensions. Pas dus ook op met het aanbrengen van je dagcrème en kies voor een foundation op poederbasis. Maak er bovendien een gewoonte van om, voordat je mascara aanbrengt, de wimpers te ontwarren. Dit doe je door je ogen te sluiten en van bovenaf de haren voorzichtig uit elkaar te halen met een klein wimperborsteltje. Er bestaat bovendien ook masacara die speciaal bedoeld is voor wimperextensions.

3. Gebruik wimperextension coatings

Er zijn verschillende coatings op de markt die de wimperextensions een beschermlaag geven rondom de aanhechting van de wimperextensions op de wimper. Dergelijke verzorgingsproducten zijn speciaal ontwikkeld om vuil en stof te weren en tegelijkertijd de wimpers zo lang mogelijk in vorm te houden. Hoewel het dagelijks reinigen van de wimpers het allerbelangrijkste is, kan een coating de levensduur van je extensions absoluut verlengen. Ze zijn zowel in een transparante als zwarte versie te koop. Behalve tegen vuil kunnen de coatings ook bescherming bieden tegen de uitdroging van de wimpers door de vochtbalans van de natuurlijke wimpers te ondersteunen.

4. Slaap op een satijnen kussensloop

Minder rimpels, minder puistjes, betere hydratatie van je huid en je haar; steeds meer mensen zweren bij een satijnen kussensloop. Wat dit met wimperextensions te maken heeft? Vooral wanneer de wimpers net zijn gezet, is het belangrijk om er zo voorzichtig mogelijk mee om te gaan. Hoe beter je de wimpers de kans geeft om te drogen – het kan tot 24 uur duren voordat de wimpers helemaal zijn opgedroogd – hoe langer je plezier van ze hebt. Hoewel het beter is om de wimpers helemaal niet in contact te laten komen met je kussen, kun je voor de zekerheid een satijnen kussensloop gebruiken. Hiermee ga je beschadiging van de wimperextensions tegen. En je wordt ook nog eens wakker zonder slaapvouwen in je gezicht!

Volg een cursus wimperextensions!

Wil jij het fijne weten van wimperextensions en zelf leren om de mooiste wimperextensions te zetten? Volg dan onze Cursus Wimperextensions. De ideale bijscholing voor iedere schoonheidsspecialiste en visagiste! Vanaf 2017 kun je bij Wellness Academie ook de Cursus 3D Wimperextensions/ Russian Volume volgen als verdiepingscursus!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie