• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips om vermoeidheid te verbergen met make-up

27 februari 2017 | Visagie
Tips om vermoeidheid te verbergen met make-up

Het gebeurt vaak op onverwachte momenten, dat de vermoeidheid je overvalt. Je had alles zo goed gepland, maar toch wil het weleens gebeuren dat je niet aan voldoende nachtrust komt. Onverwacht bezoek van vrienden die je al lang niet meer hebt gezien, de kinderen worden ziek of je krijgt een spoedklus op je werk waardoor je tot 's avonds laat doorwerkt. Je denkt de hele wereld aan te kunnen, maar de volgende ochtend voel je je toch beroerd en dat is te zien! Daarom hier enkele snelle tips om vermoeidheid verbergen met make-up.

1. Snel gezichtsmasker!

Je kijkt 's morgensvroeg in de spiegel en je vermoeide evenbeeld staart terug. Die doffe, vlekkerige gezichtshuid zorgt voor een vermoeide indruk. Geef je huid een snelle boost (nadat je een flinke plens koud water in je gezicht hebt gegooid om wakker te worden) met een vocht inbrengend gezichtsmasker. Maar daar heb ik geen tijd voor? Jawel hoor! Breng het masker aan en terwijl het masker inwerkt, leg je je kleding klaar, zet je je ontbijt klaar, stop je de benodigde spullen in je tas, etc. Of zorg ervoor dat je sheet maskers klaar hebt liggen. Dit zijn velletjes katoen gedrenkt in een gel-achtig serum met gaten voor je ogen, neus en mond en die je zo op je gezicht ‘plakt’. Je haalt het er na een paar minuten af, even over je huid wrijven, zodat alles goed intrekt en klaar!

2. Roze lipstick, maar niet voor op je lippen!

Een ander vervelend probleem zijn donkere kringen onder je ogen. Mogelijk heb je niet de perfecte concealer bij de hand, maar welke make-up liefhebber heeft geen roze lipstick in haar standaard make-up voorraad? Breng de roze lipstick (perzikkleurige lipstick kan ook) aan over de donkere plekken. Vervolgens breng je je dagelijkse foundation aan en weg zijn de donkere kringen. Dat ziet er meteen al een heel stuk beter uit! LET OP: voel je je vermoeid, dan heb je al snel de neiging om flink door je ogen te wrijven. Door dat gewrijf vererger je het probleem alleen maar!

3. Highlighter als redmiddel!

Je huid is dof, zorg dan voor het tegenovergestelde; glans! Een highlighter is een ideaal redmiddel om vermoeidheid te verbergen. Zorg daarom dat je dit make-up product altijd binnen handbereik hebt als je thuis voor de spiegel staat. Breng snel een basismake-up aan en verfijn deze look door highlighter aan te brengen: onder je wenkbrauwen waardoor je ogen als het ware ‘oplichten’, op je jukbeenderen en in het midden boven je lip (cupidoboog). Met deze kleine accenten zie je er meteen een stuk frisser uit. Ontdek hier ook de strobing techniek!

4. Tover een gezonde blos op je wangen

Als er een kenmerk in het gezicht is dat gezondheid uitstraalt, dan is dat de typische ‘gezonde blos op de wangen’. Helaas, die blijkt vandaag door je vermoeidheid ver zoeken. Met een blush tover je snel wat appeltjes op je wangen. Houd het wel natuurlijk, dus overdrijf niet. Om de blush op de juiste plek aan te brengen ga je als volgt te werk:

 • Brede glimlach
  Maak een brede glimlach (dat is altijd een goed begin van de dag). Nu komen de appeltjes van je wangen naar voren. Dit is precies de plek waar je de blush aanbrengt.
 • In het midden beginnen
  Start met het aanbrengen van de blush in het midden van de wangen.
 • Deppende bewegingen
  Werk met deppende bewegingen naar de zijkant van je gezicht toe en in een schuine lijn omhoog.

Wil je alles weten over het correct aanbrengen van make-up, dan is onze Opleiding Visagiste vast iets voor jou!

5. Al ooit gedacht aan wimperextensions?

Met make-up kun je allerlei signalen van vermoeidheid wegwerken. Denk bijvoorbeeld ook aan een nude oogpotlood. Lijkt het alsof je ogen door de vermoeidheid kleiner zijn geworden, breng dan een lijntje nude oogpotlood aan op het randje van je onderste ooglid. En natuurlijk een wimperkruller en wat mascara kunnen eveneens wonderen doen. Of wat dacht je van wimperextensions? Dan ben je voorbereid op onverwachte situaties als deze en sta je elke dag op met een mooie open blik. Je hoeft dan niet met make-up in de weer. Je leert er meer over in onze Cursus Wimperextensions in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hasselt, Gent en Antwerpen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
Kom eens kennismakenVolgende
infoavonden

Wil je de Wellness Academie beter leren kennen? Dan ben je van harte welkom op onze infoavonden of opendagen.

Meer over onze infoavonden

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie