Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Strobing make-up, een zomerse trend

16 juli 2015
Strobing make-up, een zomerse trend

Ontdek hier het nieuws onder de zon op het gebied van visagie! Visagie is een boeiend vakgebied waarin trends elkaar vlot opvolgen. Als visagiste is er daarom altijd wel iets nieuws te ontdekken, waarmee je je klanten steeds weer kunt verrassen. Heb je al gehoord van strobing make-up? Deze term verschijnt steeds vaker op het visagie toneel. Het is een mooie make-up techniek voor een stralende zomerse look!

Van contouren naar strobing

Nog niet zo lang geleden was ‘contouren’ helemaal in als make-up trend. Met contouren wordt bedoeld dat je het gezicht gaat shapen door bepaalde delen van het gezicht op te lichten en bepaalde delen donkerder te maken. Hiermee kun je als visagiste de botstructuur van het gezicht corrigeren en de huid op de juiste plaatsen laten stralen. Voor deze make-up techniek moet je goed de gezichtsvorm kunnen analyseren en dien je heel nauwkeurig te werk te gaan. De nieuwe make-up trend strobing is veel minder complex en tijdrovend. Vergeet het creëren van schaduwen door de huid op bepaalde plekken donkerder te maken, met strobing ga je alleen highlighten.

Strobing; een extreme vorm van highlighten

Bij strobing ga je kijken naar op welke plekken normaal gesproken de zon op het gezicht valt en daardoor op die plekken een glanzend effect geeft. Deze plekken ga je vervolgens accentueren door het aanbrengen van highlighter. De huid mag bij het toepassen van de strobing make-up techniek echt flink stralen; je werkt toe naar een soort van glow-effect op de huid. Sommige make-up artiesten vergelijken het met een glossy wet look effect. Je brengt de hightlighter aan op de jukbeenderen, de neus, op het plekje tussen de neus en de mond, het voorhoofd en onder de wenkbrauwen.

Voordelen van strobing

‘Contouren’ is een ideale make-up techniek voor mensen die voor de camera staan of voor een mooie avondmake-up. Het nadeel van contouren is dat de harde lijnen soms te nadrukkelijk aanwezig zijn en daardoor in gewoon daglicht onnatuurlijk overkomen. Strobing lost dit probleem op. Strobing is juist ideaal voor overdag en zeker bij zomers weer. Bij strobing hoef je geen dikke lagen make-up op het gezicht aan te brengen, wat bij warm weer niet fijn aanvoelt. Voor strobing is het wel belangrijk dat je klant een mooie huid heeft, anders worden imperfecties juist benadrukt. Meer weten over het aanbrengen van dag- en avondmake-up, volg dan de cursus visagie!

Aan de slag met strobing make-up

Voor het aanbrengen van strobing make-up voer je eerst de reinigende en verzorgende behandelingen uit zoals je dat altijd doet. Vervolgens kies je een highlighter die perfect bij het huidtype van de klant past. Je brengt de highlighter aan op de huid die behandeld is met hydraterende crème en primer. Breng de highlighter aan onder het oog onder de pupil en wrijf het naar buiten en naar boven toe over het jukbeen. Breng de highlighter ook aan onder het wenkbrauwbot. Verder highlight je ook de neusbrug, het plekje tussen de ogen en ter hoogte van de traanbuisjes en de kin. Je kunt eventueel ook highlighter aanbrengen tussen de neus en de lippen en midden op het voorhoofd. Vervolgens breng je met een vochtig sponsje lichtjes foundation erover aan. Het lijkt net alsof de glans van binnenuit komt, omdat het van onder de foundation komt. Wil je een echte make-up expert worden? Volg dan de volledige opleiding visagie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie