• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor roze oogmake-up

29 januari 2018 | Visagie
Tips voor roze oogmake-up

Het lijkt erop dat roze een van de trendkleuren gaat worden voor make-up in 2018. We zagen tijdens de fashion shows, waarin de voorjaars- en zomercollecties van de grote modehuizen werden gepresenteerd, veel modellen met roze make-up voorbijkomen in allerlei varianten. Zo zagen we mooie zachtroze oogschaduw, maar ook opvallende roze oogmake-up waarbij de oogschaduw doorliep tot zelfs op de slapen en jukbeenderen. Nu je misschien met deze trendkleur aan de slag wil, geven we je hier alvast enkele tips voor roze oogmake-up.

Vele tinten roze

Niet vreemd dat roze een trendkleur wordt in 2018. Roze is binnen de make-up wereld nooit van het toneel verdwenen. Het is op de eerste plaats natuurlijk een op-en-top vrouwelijke kleur. Er zijn bovendien veel tinten roze, waardoor je met deze kleur uitgebreid kunt variëren en talloze stijlen en looks kunt creëren. Denk aan pastelroze, zalmroze, felroze en shocking pink. Hoewel roze een kleur is die in bijna elk make-up palet voorkomt, is het eigenlijk niet eens zo'n eenvoudige kleur om te verwerken in een make-up look, zeker niet in een oogmake-up look. Als je de roze make-up niet op de juiste manier gebruikt, kan het een averechts effect hebben.

Past roze wel bij mij?

Roze make-up past bij heel veel mensen, toch zijn er enkele situaties waarin je bepaalde roze make-up kleuren beter kunt vermijden. Pas bijvoorbeeld op met roze make-up als je van nature een erg bleke huid hebt. Felroze tinten zijn dan meestal minder flatterend. Verder moeten ook mensen met rood haar oppassen met roze make-up. Opvallende roze oogschaduw en ook paarse tinten passen niet bij elke kleur rood haar. Kies in dat geval bijvoorbeeld liever voor aardetinten, terracotta kleuren en blauwe of groene tinten. Omdat er zoveel tinten roze zijn is het vaak een kwestie van uitproberen wat wel en niet mooi bij je staat. In onze cursus visagie en in onze opleiding visagiste komt ook kleurenleer aan bod, zodat je leert om voor iedereen passende make-up kleuren te kiezen. Of volg een cursus kleurconsulente als je een echte kleurenexpert wilt worden!

Gevaar van roze oogmake-up

Hoewel professionele make-up artists er op de catwalks op los experimenteren met roze make-up, zijn niet alle looks met roze oogmake-up voor iedereen geschikt en zeker niet als alledaagse make-up look. Pas bijvoorbeeld op met het aanbrengen van felle kleuren roze oogmake-up op je oogleden. De roze kleur kan ervoor zorgen dat mogelijke roodheden in je oogwit extra benadrukt worden. Hierdoor krijg je al snel een vermoeide of zelfs zieke indruk! Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn van je make-up. We hebben hieronder enkele tips voor je die ervoor zorgen dat je roze oogmake-up kunt dragen zonder er vermoeid uit te zien.

Tips voor mooie roze oogmake-up

Tip 1:

Lichtere pasteltinten roze of een roze oogschaduw met een gouden glans in combinatie met een zwarte eyeliner kunnen een goede oplossing zijn als je wilt voorkomen dat roze oogmake-up je een vermoeide uitstraling geeft. Een opvallende roze oogschaduw in combinatie met een zwarte winged eyeliner kan een prachtig effect geven.

Tip 2:

Het gaat er dus eigenlijk om dat je een scheidingslijn trekt tussen de roze oogmake-up en je oog. Dit hoef je niet altijd met zwarte eyeliner te doen. Je kunt bijvoorbeeld ook roze oogschaduw combineren met warme bruine tinten oogschaduw. De bruine oogschaduw breng je dan dicht tegen je wimpers aan. Vervolgens laat je deze bruine kleur naar boven toe vervagen met de roze kleur.

Tip 3:

Gebruik ruim mascara. Een mooi en ruim aangebrachte zwarte mascara geeft je roze oogmake-up look meer levendigheid. Je opent hiermee het oog en ook hiervoor geldt dat het een mooie scheidslijn legt tussen het oogwit, dat door de zwarte kleur juist witter lijkt, en de roze oogschaduw. Elk element binnen de make-up look komt zo beter tot zijn recht.

Regels zijn erom gebroken te worden!

Alle regels en tips die je als beginnende make-up liefhebber leert, onder andere ook binnen onze Visagie Opleidingen, bieden je een houvast om mooie make-up looks te leren maken. Maar het betekent niet dat dit vaststaande regels zijn waarvan je nooit mag afwijken. Regels zijn erom gebroken te worden, maar om ze te breken moet je de regels wel eerst kennen! Bekijk hier al onze visagie opleidingen; je krijgt les van vooraanstaande visagisten en make-up artists, waaronder professionals die al diverse awards binnen de branche hebben gewonnen. Laat je uitdagen om je eigen unieke make-up stijl en looks te ontwikkelen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie