• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor 5 nageltrends voor de zomer

Tips voor 5 nageltrends voor de zomer

Ben je nieuwsgierig naar alles wat met mooie nagels te maken heeft? Wil je graag weten welke nageltrends voor de zomer er zijn? Dan ben je hier op de juiste plek. De nail experts van Wellness Academie vertellen je er graag alles over! Deze zomer kun je rekenen op kunstnagel trends om helemaal enthousiast over te worden. Er is voor iedereen wel een originele, opvallende of juist praktische nagelstyling trend te ontdekken. Lees hier gauw meer!

1. Nageltrends voor de zomer; micro French gelnagels!

Veel mensen die houden van korte nagels, omdat ze dat praktisch vinden of omdat het voor hun werk noodzakelijk is, denken dat gelnagels niet voor hen zijn weggelegd. Dat is een misvatting, want met gel kun je ook schitterende korte nagels creëren. We hebben voor deze mensen nog meer goed nieuws, want de micro French nails zijn deze zomer een grote hit. Zoals de naam al verklapt, gaat het hier om de klassieke French manicure, maar dan met een dunner wit randje. Dit is een hele subtiele manicure, die eigenlijk voor iedereen geschikt is en perfect past bij korte nagels. Wil je zelf deze nagels leren creëren? Mis dan deze zomer niet onze cursus gelnagels basis!

Tip: wil je deze trend toch een iets creatieve twist geven? Kies dan in plaats van voor het typische witte randje voor een frisse zomerse kleur; koraalkleur, zomergeel, fuchsia of lavendel.

2. Biab nails met zachte en subtiele kleuren

Nog een van de grote nageltrends voor deze zomer zijn BIAB nails, die zich kenmerken door zachte en subtiele kleuren. De afkorting BIAB staat voor ‘Builder In A Bottle’. Dit is een verstevigend product dat je aanbrengt op de natuurlijke nagels. Er wordt vaak naar verwezen als zijnde een ‘natuurlijk nagelbehandeling’. De versterkende dunne laag die je hiermee creëert kan er bovendien vanaf geweekt worden. Daarnaast spreken de zachte doorzichtige en natuurlijke kleuren veel mensen aan. Het is ideaal voor als je wel mooi verzorgde nagels wilt, maar geen opvallende kunstnagels. Bekijk hier een voorbeeld van BIAB nails op TikTok Wil je dat wel? Dan is het bovendien ook mogelijk om er bijvoorbeeld gellak overheen aan te brengen. Neem hier een kijkje bij onze cursus gellak.

3. Echt zomers; zeemeerminnen ombre gelnagels

Ben je op zoek naar een echte zomerse nagelstyling look? Dan kun je met gel bijvoorbeeld een zeemeerminnen ombre effect creëren. Dit is een frisse, kleurrijke look die ideaal is voor een strandvakantie. Je kunt deze look verder verfijnen met nail art, door bijvoorbeeld pareltjes aan de nagels toe te voegen. Om deze look te creëren moet je uiteraard wel al kennis hebben van nagelstyling. Wil je je creativiteit en nagelstyling vaardigheden verfijnen? Volg dan ook zeker onze cursus nagelstyling voor gevorderden. In deze gevorderden cursus leer je onder meer werken met nail art. Hier vind je een mooi voorbeeld van mermaid ombre nails op TikTok.

4. Nageltrends voor de zomer: lavendel en sea foam blue

Een andere belangrijke vraag, als we het hebben over de nageltrends voor deze zomer, is; wat zijn de trendkleuren van nu? Een van de kleuren die we deze zomer veel terugzien is lavendel! Dit wekt meteen de associatie met een zalige en kleurrijke vakantieregio als de Franse Provence. Een andere trendkleur voor deze zomer is sea foam blue. Dit is een blauwe kleur die neigt naar het groen en die uiteraard aan de zee doet denken. Het is een mooie subtiele kleur. Is blauw niet jouw favoriet, maar wil je wel kunstnagels die aan het strand doen denken? Dan kun je ook kiezen voor zandkleurige nagels. Zeker bij een zongebruinde huid komen deze nagels perfect tot hun recht!

5. Dromerige milky nails

Sinds veel nagelstyling liefhebbers de glazed nails van Hailey Bieber hebben ontdekt, willen ze niets anders meer. Deze zomer kun je daarom bijvoorbeeld kiezen voor dromerige milky nails in deze stijl. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een mooie melkwitte kleur gebruiken. Dit geeft een dromerig effect en doet aan een mooie wolkenlucht denken. Wat helemaal prettig is aan deze nagels, is dat ze overal ‘classy’ bij staan! Iets voor jou? Wil je alles leren wat er te leren valt op het gebied van nagelstyling? Neem dan eens een kijkje bij onze uitgebreide opleiding nail expert, waarin je aan de slag gaat met uiteenlopende kunstnagelsystemen, zoals, gel, gellak, acryl, BIAB en rubberbase.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie