* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor anti-aging manicure behandelingen

11 februari 2019 | Nagelstyling & Pedicure
Tips voor anti-aging manicure behandelingen

Er is in het schoonheidssalon veel aandacht voor het verminderen van de tekenen van het ouder worden in het gelaat. Dankzij een frissere en stralendere huid en eventueel bijpassende make-up lijkt het algauw alsof je wat jaartjes minder hebt. Maar hoe is het gesteld met je handen? Als je daar geen aandacht aan besteedt verraden je handen algauw je echte leeftijd. Daarom geven we hier tips voor anti-aging manicure behandelingen.

Huidveroudering; gezicht en handen

Wat de huid van de handen en het gelaat met elkaar gemeen hebben, is dat het de twee delen van het lichaam zijn die het meest blootgesteld worden aan de zon. Het zijn de schadelijke stralen van de zon die een grote rol spelen bij het versnellen van de huidveroudering. Kijk maar eens naar op welke plekken het eerst ouderdomsvlekjes verschijnen; dat is in het gelaat en op de handen. Toch zien we dat de meeste mensen eerder een anti-aging gezichtsbehandeling boeken in een schoonheidssalon, dan een manicure tegen huidveroudering. Meer weten over gelaatsverzorging? Schrijf je dan in voor onze Cursus Gelaatsverzorging.

Nieuwe kansen voor nagelstylisten en manicuren

Met deze kennis in je achterhoofd kun je als schoonheidsspecialiste, manicure of nagelstyliste de kans grijpen om nieuwe behandelingen te promoten, die het probleem van huidveroudering van de handen aanpakken. Vanwege de toenemende vergrijzing is dit een interessante manier om meer klanten te trekken en meer inkomsten te werven. Denk eventueel ook aan een samenwerking tussen manicuren en schoonheidsspecialistes. Jullie kunnen misschien klanten naar elkaar doorverwijzen of samen promoties aanbieden. Interesse in het geven van manicurebehandelingen? Maak dan hier kennis met onze Cursus Cosmetische Manicure en Pedicure.

Tips voor anti-aging manicure behandelingen

We geven hieronder tips voor manicure behandelingen en producten die je helpen om van jouw manicure behandeling een echte anti-aging behandeling te maken:

Huidvernieuwing stimuleren

Met het ouder worden kan de huid sneller een doffe uitstraling krijgen. Dat komt doordat met het ouder worden de celvernieuwing vertraagt. De dode huidcellen stapelen zich op en de huid wordt ruwer. Je kunt de huidvernieuwing helpen door de handen een scrubbehandeling te geven. Vooraf kun je de handen eerst laten weken in een handbadje met verzachtende en hydraterende olie. Doordat de huid hierna zachter is, is het gemakkelijker om vervolgens met een milde scrub de dode huidcellen te verwijderen. Raad je klant aan om deze behandeling regelmatig te ondergaan, omdat je hiermee de huid stimuleert om nieuwe huidcellen aan te maken.

Handmasker en parafine handpakking

Door het verwijderen van de dode huidcellen wordt de huid toegankelijker voor verzorgende producten. Een van beste manieren om de huid intens te hydrateren is door een handmasker te geven met de juiste ingrediënten afgestemd op je klant. Over dit masker kun je warme parafine sprayen of speciale handschoenen aandoen. Hierdoor kan het masker extra goed inwerken, doordat de huid gaat zweten en de poriën zich openen.

Doorbloeding stimuleren

Het handmasker met de parafine pakking of handschoenen zorgt ervoor dat de doorbloeding in de handen wordt gestimuleerd, waardoor ook de celstofwisseling en de conditie van de huid verbeteren. Na het masker kun je dit effect vergroten door een handmassage te geven. Dit verzacht ook eventueel pijnlijke spieren en gewrichten en biedt een moment van ontspanning. Heb je al eens gedacht aan een bijscholing als een Cursus Handreflexologie? Met deze behandeling kan je via een handmassage inwerken op het hele lichaam en de geest.

Verzorg de handen met een anti-aging serum

Breng tot slot al masserend een anti-aging hand serum aan. Het zijn vooral de ingrediënten in het handmasker en in het serum, die het verschil maken. Voor een effectieve anti-aging manicure kun je maskers en serums met de volgende ingrediënten gebruiken:

 • Retinol
  Retinol of vitamine A-zuur werkt preventief tegen de verschijnselen van huidveroudering, waaronder rimpels en pigmentvorming.
 • Antioxidanten
  Deze ingrediënten neutraliseren vrije radicalen in de huid, die huidveroudering in de hand werken. Vooral vitamine C en E kunnen veel voor de rijpe huid betekenen.
 • Vitamine C
  Deze vitamine speelt een cruciale rol in de aanmaak van collageen, dat de huid zijn stevigheid geeft. Daarnaast kan het pigmentvlekken verminderen en uv-schade beperken. Het is wel belangrijk dat het in hoge concentraties in het huidverzorgingsproduct voorkomt.
 • Vitamine E
  Deze vitamine kan de celschade door de zon verminderen en het kan in samenwerking met vitamine C pigmentvlekken lichter maken.
 • Hyaluronzuur
  Deze natuurlijke bouwsteen van het lichaam wordt aan veel anti-aging huidverzorgingsproducten toegevoegd, omdat dit bestanddeel vocht aantrekt. Het is daarom geschikt voor het intens hydrateren van de huid, waardoor ook rimpels vervagen. Daarnaast bevordert het de productie van collageen en het zorgt ervoor dat actieve bestanddelen beter in de huid doordringen.

Advies aan de klant

Aan het einde van de behandeling geef je de klant adviezen mee voor de dagelijkse handverzorging, denk aan het dagelijks goed hydrateren van de huid met een geschikte handcrème. Daarnaast is het bovenal belangrijk om de handen goed te beschermen tegen de zon, door bij blootstelling aan de zon ook een crème met uv-filter te gebruiken. Er zijn tegenwoordig ook steeds meer crèmes die een anti-pollution filter bevatten, die een laagje over de huid leggen om deze te beschermen tegen vervuiling.

Tips voor nagellak bij het ouder worden

Ten slotte, kun je ook door het kiezen van de juiste nagellak de handen er jonger uit laten zien. Houd er rekening mee dat felle en donkere kleuren nagellak de aandacht trekken en rimpels en vlekjes op de huid accentueren. Je kunt ook sterk glanzende nagellak en metallic kleuren beter vermijden, omdat deze een groot contrast vormen met rimpeltjes en lijntjes in de huid. Wat wel mooi staat, zijn zachte pastelkleuren nagellak en kleuren als lichtroze en beige. Wil je meer weten over nagelstyling? Dan is onze Cursus Nagelstyling Gelnagels misschien wel iets voor jou!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie