Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor de beste wenkbrauwmake-up

23 december 2022 | Visagie
Tips voor de beste wenkbrauwmake-up

Je hebt het vast al wel gehoord; als er tegenwoordig ergens veel aandacht voor is in een make-up look, dan is het wel voor de wenkbrauwen. Ben jij nog niet wegwijs in de wenkbrauwmake-up? Dan ben je hier op het juiste adres. Wanneer gebruik je nu een wenkbrauwpotlood en wanneer wenkbrauwpoeder? Er bestaat ook wenkbrauw gel! Kun je het nog volgen? Wees gerust, de make-up experts van Wellness Academie vertellen je er hier graag meer over!

Hoe staat het met de vorm van je wenkbrauwen?

Voordat je met wenkbrauwmake-up aan de slag gaat, is het noodzakelijk om eerst eens de vorm van je wenkbrauwen onder de loep te nemen. Is het misschien nodig om voor een strak resultaat wat haartjes te epileren? Dat kan met een pincet, maar het is ook een goed idee om threading te leren. Dat werkt super praktisch en effectief. Wil je wenkbrauwen tot op de millimeter en zeer kundig leren shapen? Dan is een cursus brow mapping & shaping een goed idee. We geven je hier alvast de grondbeginselen voor een mooi gevormde wenkbrauw!

Stappenplan voor mooi gevormde wenkbrauwen

Met onderstaande beginselen kom je al een heel eind bij het shapen van de wenkbrauwvorm. Zo start je:

 • Leg een potlood naast de neusvleugel recht omhoog langs de binnenooghoek. Hier dient je wenkbrauw te beginnen. Overtollige haartjes epileer je.
 • Nu leg je de potlood vanaf de neusvleugel over de pupil. Hier ligt idealiter het hoogste punt van je wenkbrauw.
 • Plaats vervolgens de potlood vanuit de neusvleugel over de buitenooghoek. Hier dient het uiteinde van je wenkbrauw te liggen.

Vergeet echter niet dat elke wenkbrauw en elk gelaat anders is. Een professionele brow expert weet precies hoe ze elke wenkbrauw perfect op de gelaatsvorm afstemt. Ook jij kunt het leren!

Waarvoor gebruik je een wenkbrauwpotlood?

Een van de bekendste soorten wenkbrauwmake-up is de wenkbrauwpotlood. Je gebruikt dit potloodje onder meer om haartjes bij te tekenen. Merk je bij het volgen van bovenstaand stappenplan dat je aan de aanzet van je wenkbrauw haartjes mist. Dan kun je hier heel goed een wenkbrauwpotlood voor gebruiken. Ook kun je de natuurlijke brow op andere plekken invullen en voller maken. Let op: teken de haartjes in de richting van de haargroei mee voor een natuurlijke uitstraling. Daarvoor is het nodig dat de potlood goed scherp is geslepen. Daarna is het essentieel om de potloodstreepjes te vervagen met een wenkbrauwkammetje. Tip: er zijn vandaag de dag ook wenkbrauwkammetjes voorhanden, die al een haartjesstructuur hebben. Heel handig!

De beste wenkbrauwmake-up: wenkbrauwpoeder

Hoewel de meeste mensen bij wenkbrauwmake-up meteen aan een potloodje denken, werkt wenkbrauwpoeder doorgaans veel gemakkelijker. Het voordeel van wenkbrauwpoeder is dat het direct een lichter en zachter effect geeft, dan een potlood. Voordat je wenkbrauwpotlood of -poeder aanbrengt kam je bovendien altijd eerst de haartjes omhoog. Voor het aanbrengen gebruik je een schuin wenkbrauwpenseel met stugge haartjes. Om een scherpere lijn te krijgen, maak je het penseel een beetje nat. Wil je alles weten over de beste technieken voor de mooiste make-up looks? Dan is onze complete opleiding visagiste vast iets voor jou! Tijdens deze praktische opleiding leer je alle fijne kneepjes van het vak.

Tips voor het gebruik van wenkbrauwgel

Voor wie een passie heeft voor mooie wenkbrauwen is wenkbrauwgel onmisbaar. Hiermee kun je zowel je wenkbrauw meer kleur geven als stevigheid bieden aan de haartjes, zodat deze de hele dag in model blijven. Een goede gel hydrateert daarbij ook de wenkbrauwhaartjes. Dit product wordt altijd geleverd met een handig borsteltje, waarmee je gemakkelijk de wenkbrauwen in vorm brengt. Zeker als je eenmaal een mooie vorm hebt in je wenkbrauwen, is dit een ideaal product om dagelijks gemakkelijk je wenkbrauwen mee te perfectioneren. Tot slot is er nog één belangrijk aandachtspunt bij wenkbrauwmake-up en dat is de juiste kleur!

Wenkbrauwmake-up: wat is de juiste kleur?

Het resultaat van je wenkbrauwmake-up staat of valt met de kleur die je gebruikt. Het mooiste is om te kiezen voor een tint lichter, dan je eigen kleur wenkbrauwen. Dit geeft altijd een natuurlijk effect. Heb je blond haar, dan staat een taupe of asblond kleur wenkbrauwmake-up mooi. Bij rode haren kies je voor kastanjebruin. Mensen met donkerbruin tot zwart haar kiezen voor hun wenkbrauwmake-up dan het beste een donkerbruine tint. Met al deze tips ben je al een heel stuk meer wegwijs in de wereld van make-up! Wil je hier graag nog veel meer van weten? Neem dan ook eens een kijkje bij onze Opleiding Make-up Expert, die je eventueel met hoge korting kunt volgen, dankzij het STAP-budget!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie