• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor het camoufleren van uitgroei

4 januari 2019 | Haarverzorging
Tips voor het camoufleren van uitgroei

Het geeft een prettig gevoel als je uit de kappersstoel stapt met prachtig gekleurd haar. De juiste haarkleur, die mooi past bij al je uiterlijke kenmerken en persoonlijke stijl, kan veel doen voor je uitstraling. Het geeft je zelfvertrouwen een flinke boost. Maar er zit ook een keerzijde aan je haar kleuren, want na enkele weken is de uitgroei alweer zichtbaar. Je kunt natuurlijk op regelmatige basis een afspraak maken bij de kapper, maar wat als je geen zin meer hebt om steeds je haar te kleuren? We geven je hier tips voor het camoufleren van uitgroei.

Ik wil terug van donkerbruin naar blond

Op welke manier je de uitgroei camoufleert, hangt af van welke overgang er gemaakt moet worden. Een van de lastigste overgangen is die van donker naar licht. Om dit op een mooie manier te doen, zullen er meerdere behandelingen nodig zijn, om te voorkomen dat je je haar beschadigt. De beste oplossing is om steeds na enkele weken highlights te laten zetten. Zo wordt je haar stapje voor stapje lichter, totdat je het gewenste effect hebt bereikt. Soms kan het gebeuren dat gaandeweg het proces je haar een gele gloed krijgt. Dit kun je compenseren door je haar met zilvershampoo te wassen. Laat je goed adviseren door een professionele kapper.

Ik wil van mijn highlights af

Het kan natuurlijk ook zo zijn, dat je highlights hebt en juist daar vanaf wilt! Je bent de ‘strepen’ in je haar moe en wilt weer een rustige, gelijkmatige haarkleur. Wanneer de kleur van de highlights dicht bij je natuurlijke haarkleur ligt, is het een aanrader om een kleurshampoo in de kleur van je natuurlijke haarkleur te gebruiken. Dit kan ervoor zorgen dat de highlights en de uitgroei niet opvallen. Je kunt dit een tijdje aanhouden, totdat de uitgroei niet meer zichtbaar is en je je natuurlijke haarkleur weer terug hebt. Een andere mogelijkheid om de highlights met uitgroei te camoufleren is het laten zetten van lowlights.

Ik wil van de pasteltint in mijn haar af

Pasteltinten in het haar zijn momenteel erg populair! Vooral in de zomermaanden, kan dit je uitstraling een extra zonnige en vrolijke touch geven. In de wintermaanden zijn de pasteltinten minder gepast. Laat de overgang naar je natuurlijke tint maar aan een specialist in haarkleuren over. Allereerst wordt je haar met de pasteltint ontkleurd. Daarna kan de kapper je haar kleuren met een kleur die overeenkomt met je natuurlijke haarkleur. Je zult nu nauwelijks tot geen verschil zien tussen je geverfde haar en je natuurlijke uitgroei. Bij mensen met van nature een donkerbruine haarkleur is het een aanrader om voor haarverf te kiezen met een extra warme toon, om de uitgroei nog beter te verbloemen.

Ik wil terug van blond naar donker

De overgang van blond naar donker is in de praktijk eenvoudig te maken. Je kapper kan gewoon een donkere haarverf aanbrengen over je geblondeerde lokken. Het is wel een erg opvallende verandering, die hard kan overkomen. Je kunt het ook subtieler aanpakken en beetje bij beetje teruggaan naar je natuurlijke donkere haarkleur. Dit doe je door lowlights te laten zetten. Dit zijn wat donkerdere strepen, die je blonde haarkleur meteen een iets donkerdere uitstraling geven. Bovendien zal hierdoor de donkere uitgroei meteen minder opvallen. Door de lowlights steeds bij te werken en uit te breiden kom je op een mooie manier na een tijdje weer terug bij je natuurlijke haarkleur.

Ik wil natuurlijk grijs haar

Heb je genoeg van je haar verven en vind je het tijd om je mooie grijze lokken te laten zien? Dan kun je ook hier het trucje van de hierboven beschreven lowlights toepassen, om die lastige overgangsfase met duidelijk zichtbare uitgroei te voorkomen. De lowlights helpen je om de overgang op subtiele wijze te doorstaan. Wil je alles weten over haarkleuren, volg dan onze Opleiding Haarkleuren. Deze opleiding kun je als een op zichzelf staande opleiding volgen, maar ook als onderdeel van de modulaire Opleiding Allround Kapper.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie