• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor het egaal aanbrengen van zelfbruiner

26 juni 2023 | Schoonheidszorg
Tips voor het egaal aanbrengen van zelfbruiner

Een prachtige zomerse glow, wie wordt daar niet blij van? Een zongebruinde huid is echter geen gezonde huid. Hoe je het ook wendt of keert; te veel blootstelling aan de zon en bakken in de zon is niet goed voor je huid. Gelukkig is er een geweldig alternatief, de zelfbruiners. Met de juiste techniek en producten creëer je een prachtige, egale zomerse gloed. Dat geeft je zelfvertrouwen meteen een boost. Wellness Academie deelt hier graag tips voor het egaal aanbrengen van zelfbruiner en laat je kennismaken met de cursus spraytan!

Tip 1: de huid zorgvuldig voorbereiden

Het geheim van het egaal aanbrengen van zelfbruiner zit hem grotendeels in een zorgvuldige voorbereiding van de huid. Voordat je enthousiast met zelfbruiner aan de slag gaat, is het essentieel om de huid goed te exfoliëren. Hiermee verwijder je de dode huidcellen, die een egaal resultaat in de weg staan. Gebruik hiervoor altijd een milde scrub, die goed afgestemd is op de huid. Doe dit altijd een dag van tevoren. Besteed bij het scrubben extra aandacht aan plekken die doorgaans altijd wat droger en ruwer zijn, zoals de knieën, ellebogen, handen en voeten.

Tip 2: goed hydrateren, maar niet op de dag zelf!

Voor het egaal aanbrengen van zelfbruiner, is het belangrijk dat je in de dagen vooraf de huid goed hydrateert (dit moet je natuurlijk altijd doen?). Echter, op de dag dat je de zelfbruiner gaat aanbrengen, hydrateer je niet. Verwijder ook make-up, deodorant en parfum. Dit zal anders het egaal aanbrengen van de zelfbruiner belemmeren. Wil je alles leren over huidverzorging en overige beauty behandelingen? Mis dan niet onze opleiding schoonheidsspecialiste!

Tip 3: wax of scheer 48 uur van tevoren

Voor een summer proof body wil je natuurlijk niet alleen een egaal bruin kleurtje, maar ook een gladde huid zonder ongewenste lichaamsbeharing. Houd er rekening mee dat voor het egaal aanbrengen van zelfbruiner het nodig is om zeker 48 uur vooraf te waxen of te scheren. Op die manier hebben de poriën de tijd om te sluiten, anders zijn de puntjes in de poriën na de tanning zichtbaar. Het is een aanrader om ook deze ontharingsbehandeling op een professionele wijze aan te pakken. Wil je daar meer over leren? Ook dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres. Je kunt bij ons namelijk ook een cursus harsen en epileren volgen.

Tip 4: Kies de juiste producten

Wanneer je een mooi zomers tintje wilt met behulp van zelfbruiner, dan kom je er algauw achter dat er vele soorten zelfbruiners zijn. Welke kies je dan? Het is essentieel dat je een product kiest dat past bij jouw huiskleur en huidtype. Daarvoor is het belangrijk om inzicht te hebben in huidskleuren en huidtypes. Ook dat leer je in onze opleiding schoonheidsspecialiste. Een andere aanrader is om onze cursus spraytan te volgen. Hierin leer je precies hoe je zelfbruiner perfect op de huid van ieder individu afstemt! Tip: bouw de zelfbruiner geleidelijk aan op, zodat je steeds een natuurlijk resultaat hebt. Begin dus nooit te donker!

Tip 5: gelijkmatig en egaal aanbrengen van zelfbruiner

Het is nog niet zo gemakkelijk om gelijkmatig en egaal zelfbruiner aan te brengen. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer schoonheidsspecialisten een bijscholing volgen, zoals onze cursus spraytan. Met simpelweg smeren of zelfbruiner handschoenen laat het resultaat vaak te wensen over. Daarentegen, kun je met spraytan juist geweldige resultaten bereiken. Deze behandeling wordt uitgevoerd met een spraytan apparaat, waarmee in de vorm van een fijne nevel de bruiningsoplossing op de huid vernevelt. Je kunt deze behandeling eenvoudig integreren in je beauty salon met behulp van een spray pop-up tent.

Tip 6: laat de zelfbruiner goed inwerken

Het geheim voor het egaal aanbrengen van zelfbruiner is dus een professionele spray tan behandeling. Om zo lang mogelijk van het resultaat te kunnen genieten, bestaan er belangrijke nazorg adviezen. De spraytan is snel droog, namelijk al binnen een minuut. Echter is het wel belangrijk om daarna losse kleding aan te trekken en loszittende schoenen of slippers, dus geen laarzen. Daarna dien je na afloop overmatige lichaamsbeweging, transpiratie en het lopen in de regen te vermijden. Daarbij is het ook essentieel om de spray tan tussen de 8 en 10 uur in te laten werken, zonder tussentijds te douchen of te baden. Vervolgens is het belangrijk om de huid goed te blijven hydrateren om die mooie zomerse glow zo lang mogelijk te behouden.

Let op: de mooie stralende kleur van de zelfbruiner biedt geen bescherming tegen de zon. Een zonnebrandcrème met een hoge SPF blijft noodzakelijk!

Een stralende en egale teint is binnen handbereik!

Wellness Academie heeft een gevarieerd aanbod aan beauty opleidingen, waarmee je jouw expertise en vaardigheden als schoonheidsspecialiste kunt uitbreiden. Wil je graag je vaardigheden op het gebied van zelfbruiners verder ontwikkelen, dan is een cursus spray tan een aanrader. Je kunt hiermee bij je klanten veel frustraties wegnemen, zoals een vlekkerige teint of een onnatuurlijke look met zelfbruiner! Met deze techniek in huis is voor iedereen een stralende teint binnen handbereik! Bekijk hier de cursus spray tan en schrijf je vandaag nog in!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie