Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor het langer mooi houden van geverfd haar

14 augustus 2020 | Haarverzorging
Tips voor het langer mooi houden van geverfd haar

Na de zomer kan je haar wel een oppepper gebruiken. Veel mensen kiezen ervoor om op dit moment een nieuwe haarkleur uit te proberen. Als kapper kun je met de juiste haarkleuring veel betekenen voor je klanten. Wat veel mensen echter een nadeel vinden, is dat die nieuwe kleur soms snel vervaagt en er niet meer zo flatterend uitziet. Daarom geven we hier tips voor het langer mooi houden van geverfd haar.

1. Je geverfde coupe niet te snel wassen!

Door rekening te houden met enkele kleine details kun je een groot verschil maken als het gaat om het langer mooi houden van geverfd haar. Een van de tips die je je klant mee kan geven na een haarkleuring, is om het haar gedurende de eerste 48 uur niet te wassen. De reden hiervoor is dat het haar na een kleuring droger is. Door het snel weer te wassen, kun je het haar nog meer beschadigen. Bovendien opent door het wassen de schubbenlaag, omdat het haar zwelt. Hierdoor kan de kleur sneller vervagen. Om toch het kapsel op te frissen, kan men wel het haar wassen met enkel conditioner. Dat kan geen kwaad.

2. Verzorg het haar wekelijks met een haarmasker

Een haarkleuring is een chemische behandeling. Dit betekent altijd een behoorlijke aanslag op het haar. Dat gaat helemaal op als je het haar lichter hebt gemaakt of geblondeerd. Het is daarom belangrijk om in de weken daarna het haar extra goed te verzorgen en te hydrateren. Geef je klanten daarom de tip mee om zeker in de komende weken één keer per week een haarmasker te gebruiken na het wassen. Een haarmasker legt een beschermende laag om het haar heen, waardoor het haar zachter en gladder aanvoelt, mooi glanst en goed doorkambaar is. Hiermee voorkom je meer schade aan het haar. Leer alles over haarverzorging en kapsels in onze Opleiding Kapper (Basis).

3. Een goede shampoo voor gekleurd haar

Een veelgehoorde vraag is of het nu echt wat uitmaakt of je wel of niet een speciale shampoo voor gekleurd haar gebruikt? Wat is nu bijvoorbeeld het verschil tussen een ‘gewone’ shampoo en een shampoo voor gekleurd haar? Raad je klanten na het verven van hun haar aan om speciale shampoo voor gekleurd haar te gebruiken. Shampoos voor gekleurd haar zijn namelijk milder en zorgen dat de haarschubben goed sluiten en het haar gezond blijft. De ‘gewone’ shampoos doen de kleur sneller vervagen en maken het haar droger en kwetsbaarder. Vaak bieden shampoos voor gekleurd haar ook bescherming tegen de zon, want ook de zon kan de kleur aantasten.

4. Mooi houden van geverfd haar: kleuropfrissers

Na afloop van een haarkleuring is het een aanrader om je klant een goede kleuropfrisser aan te bieden. Het haar van de klant blijft langer mooi en jij kunt met deze extra productverkoop je omzet verhogen. Een kleuropfrisser is een haarproduct met pigmenten die de haarkleur intenser en dieper maakt en ongewenste kleuren neutraliseert. Je kunt je klant ook aanraden om na drie tot vier weken terug te komen, om te controleren of de kleur nog mooi is. Je kunt dan het haar op professionele wijze een tonerbehandeling geven.

5. Korte tips voor het mooi houden van geverfd haar!

Tot slot nog enkele korte tips voor het langer mooi houden van geverfd haar:

 • Vermijd te strakke elastiekjes
  Gekleurd haar is al kwetsbaarder en zal door te strakke elastiekjes nog sneller breken.
 • Vermijd te hete hairstyling tools
  De hitte kan het haar beschadigen, waardoor ook de kleur sneller vervaagt. Wil je meer weten over hairstyling, mis dan niet onze Cursus Hairstyling Basis.
 • Ontwar je haren voor het wassen
  Droog haar is minder kwetsbaar dan nat haar. Het is daarom een goed idee om je haar eerst te ontwarren en daarna te wassen.
 • Geen anti-roos shampoo gebruiken
  De pH-waarde van deze shampoo zorgt ervoor dat de kleur vervaagt en het haar dof wordt.
 • Pas op met zeewater en chloorwater
  Spoel het haar direct goed uit, want zee- en zwembadwater zijn een grote boosdoener als het gaat om het vervagen van je mooie nieuwe haarkleur.

Wil je een expert worden in haarkleuren?

Heb je een grote interesse in alles wat met haarkleuren te maken heeft? Dan is onze Opleiding Haarkleuren (Hair Colouring) echt iets voor jou! Het is heerlijk om dag in dag uit bezig te kunnen zijn met het helpen van mensen met de perfecte haarkleur, die hen pas echt laat stralen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie