* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor het toepassen van henna tattoos

9 juli 2021 | Visagie
Tips voor het toepassen van henna tattoos

Henna tattoos leren zetten? Een leuk idee! Als beauty professional zijn er veel mogelijkheden om henna tattoos aan te bieden als extra service. Óf misschien wil je er wel je specialisatie van maken om je hiermee op een unieke manier te onderscheiden. Maar wat is er eigenlijk allemaal mogelijk op dit gebied? Daarvoor ben je bij Wellness Academie op het juiste adres. Je kunt bij ons een cursus henna volgen van ervaren henna artiesten. We geven je hier alvast een impressie van onze cursus en we geven je tips voor het toepassen van henna tattoos.

Henna, wat is dat eigenlijk?

Voordat we je meer vertellen over de toepassingen van hennaversieringen in je salon en op evenementen, gaan we eerst kort in op wat henna eigenlijk is. Voor de henna tattoos wordt een speciale pasta gebruikt. Deze verkrijg je door de gedroogde bladeren van de hennaplant, lawsonia inermis, fijn te malen tot poeder en door hier pasta van te maken. Hoe je dat precies doet, leren we je graag in onze cursus henna. De natuurlijke pigmenten in deze pasta kleuren de bovenste laag van de huid. Het geeft een roodbruine kleur. Voor een langdurig resultaat van 1 tot 2 weken moet de henna wel enkele uren op de huid inwerken.

Tips voor het toepassen van henna tattoos

Hennaversieringen worden van oudsher binnen veel culturen toegepast. Ook in de westerse cultuur heeft men de henna tattoos ontdekt en worden ze veel toegepast. Hieronder enkele tips voor het toepassen van henna tattoos:

 • Workshops
 • Festivals
 • Bedrijfsfeesten
 • Vrijgezellenfeesten
 • Traditionele bruidshenna
 • Westerse bruidshenna
 • Belly blessings

Henna kan een mooie aanvulling zijn op je diensten als visagiste. Bekijk hier ook eens onze Cursus Visagie. We zullen hieronder bespreken hoe je als henna artiest jouw diensten aan kunt aanbieden.

Tijdelijke henna tattoos - voor wie niet kan kiezen!

Veel mensen laten zich inspireren door beroemdheden, die in hun mooiste outfit op de rode loper verschijnen. Ze maken hun look soms compleet met een mooie henna tattoo. Het kan een ideaal alternatief zijn voor mensen die van tattoos houden, maar liever geen permanente tatoeage willen. Met henna kun je steeds iets nieuws uitproberen, doordat de versiering na circa twee weken verdwijnt. Daarnaast vinden ook jongeren het leuk om henna tattoos te laten zetten als ze naar een festival gaan. Dit zijn dan ook ideale gelegenheden om je diensten aan te bieden. Ook workshops, waarin je meer informatie geeft over de betekenissen van de symbolen en rituelen, zijn interessant om aan te bieden op culturele evenementen.

Traditionele bruidshenna – ontdek alle rituelen en symbolen

Binnen veel culturen, waaronder binnen de Marokkaanse, Turkse en Hindoestaanse cultuur, vormt henna een belangrijk onderdeel van een bruiloft. Handen en voeten worden met henna versierd, om geluk te brengen, de bruid te zegenen en bescherming te bieden. Er worden vaak speciale hennafeesten gehouden. De tradities hieromtrent kunnen per land van herkomst, cultuur en eveneens per familie verschillen. Vaak willen ook de gasten van de bruid een hennaversiering. In de cursus henna leren we je meer over de rituelen en symbolen en de betekenis daarvan. Je leert eveneens meer over de meest voorkomende gewoontes binnen een bepaalde cultuur.

Westerse bruidshenna – voor individuele bruiden of vrijgezellenfeestjes

Door de vermenging van culturen zijn henna tattoos in het Westen steeds bekender geworden. Wie zien dan ook dat steeds meer Westerse vrouwen tijdens hun bruiloft graag een henna tattoo willen. Vaak gaat het dan om een wat kleinere versiering. Henna kan bijvoorbeeld ook schitterend gecombineerd worden met mooie gelnagels en nail art. Een cursus henna kan daarom eveneens een interessante bijscholing zijn voor nagelstylistes. Je kunt je diensten als henna artiest aanbieden aan een individuele bruid, maar je kun je diensten ook promoten als leuke activiteit voor op vrijgezellenfeestjes.

Belly blessings - een mooie herinnering aan de zwangerschap

Net zoals er binnen veel culturen tijdens een bruiloft gebruik wordt gemaakt van hennaversieringen, zo gebeurt dat ook tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Moeder en kind worden met symbolen met henna gezegend en beschermd. Bovendien biedt het laten zetten van hennaversieringen de zwangere vrouw verkoeling en rust. In het westen worden henna tattoos ook wel ‘belly blessings’ of ‘mama henna’ genoemd. Deze hennaversieringen worden meestal aangebracht voor een professionele photoshoot als mooie herinnering aan de zwangerschap. Je kunt daarom als henna artiest een samenwerkingsverband aangaan met een professionele fotograaf in de buurt.

Wil je henna tattoos leren zetten als een pro?

Schrijf je dan hier in voor onze Cursus Henna en leer alles over de oorsprong en tradities van henna. Verder ga je tijdens de cursus veel zelf oefenen. Je leert om hennapasta te maken, om etherische olie te gebruiken en om te werken met spuiten en cones. Verder leer je diverse technieken om de mooiste hennaversieringen te maken. Je krijgt les van enthousiaste docenten met jarenlange ervaring. Ze geven je bovendien veel handige tips voor hoe je aan de slag kunt als professionele henna artiest!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie