• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor het verwijderen van make-up

29 januari 2016
Tips voor het verwijderen van make-up

We besteden ontzettend veel zorg en tijd aan het opbrengen van make-up, maar hoe zit het met het verwijderen van make-up? Dat is net zo belangrijk! Het maakt niet uit of iemand nu veel of weinig make-up draagt, het is altijd noodzakelijk dat het gezicht aan het einde van de dag goed wordt gereinigd. Als schoonheidsverzorgster of make-up artiest dien je ook hierin helemaal thuis te zijn. We helpen je hier met het kiezen van de juiste make-up verwijderaar en het op de juiste manier reinigen van het gezicht.

Belangrijke aandachtspunten make-up reiniger

Trek niet zomaar een of andere make-up reiniger uit het schap, maar bestudeer zorgvuldig de ingrediënten van het product. In veel make-up removers zit alcohol en dit ingrediënt is niet voor elke huid goed. Mensen met een droge huid krijgen door de alcohol in de make-up remover een nog drogere huid en de huid kan gaan irriteren. Ook parfum kan de huid irriteren. Sommige mensen gebruiken alleen olie om make-up van het gezicht te verwijderen. Hoewel je met de olie de make-up er goed vanaf krijgt, kan olie wel de poriën verstoppen, waardoor er puistjes kunnen ontstaan. Leer alles over huidverzorging in onze Cursus Gelaatsverzorging!

Soorten make-up reiniger

Elke huid vraagt om zijn eigen huidverzorgingsproducten en dus ook om zijn eigen make-up reiniger. Bepaal altijd eerst welk huidtype je klant heeft. Voor de gevoelige huid kun je het beste een hyperallergeen product gebruiken, zoals een zachte reinigingsmelk of -crème. Ook de soort make-up is van invloed op de keuze van de juiste make-up remover. Voor het verwijderen van make-up op de grotere oppervlaktes van het gezicht (wangen en voorhoofd) is een milk vaak het meest geschikt. Draagt je klant make-up die niet waterproof is, dan volstaat vaak een make-up remover op waterbasis. Daarnaast bestaan er ook make-up removers op water en oliebasis; gebruik deze alleen voor de (waterproof) make-up die hardnekkiger blijft zitten, zoals zware oogmake-up of lippenstift.

Lees ook: Vermijd het reinigen van de huid met reinigingsdoekjes

Mascara verwijderen

Bij het verwijderen van oogmake-up, en dan vooral van waterproof mascara, dien je extra voorzichtig te zijn. Gebruik een speciale oogmake-up verwijderaar en zorg dat je alle mascara verwijdert. Restjes mascara kunnen tijdens het slapen in de ogen terechtkomen en tot irritaties of infecties leiden. Ga echter niet heel hard wrijven om de mascara te verwijderen. De beste manier om mascara te verwijderen is door voldoende oogmake-up verwijderaar op een wattenschijfje te doen en dit een minuutje zacht tegen de wimpers te drukken. Vervolgens wrijf je de mascara voorzichtig er vanaf.

Sluit af met een face-wash

De make-up verwijderd en klaar? Was dat maar waar! Nadat de make-up is verwijderd moet je het gezicht goed wassen. Hiermee voorkom je dat er resten make-up remover op de huid achterblijven die voor irritaties kunnen zorgen. Ook zorg je er zo voor dat de poriën niet verstopt raken. Voor het wassen van het gezicht gebruik je een face-wash. Vermijd zeepproducten, want die drogen de huid uit. Je kunt wel kiezen voor een face-wash met salicylzuur of benzoylperoxide (bij een gecombineerde of vette huid) om de huid meteen een lichte peeling te geven. De droge en gevoelige huid was je het beste met een milde schuim of crème. Zorg dat je alle resten face-wash goed wegspoelt met lauwwarm water.

Wil je verantwoord met huidverzorging en make-up om leren gaan?

Bekijk dan ook eens onze Opleiding Schoonheidsspecialiste en wordt een echte schoonheidsexpert!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
  • 18 - 26 dagen
  • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie