Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor het verzorgen van wimperextensions

4 januari 2018 | Visagie
Tips voor het verzorgen van wimperextensions

Heb je voor de feestdagen wimperextensions laten zetten? Dan wil je vast dat ze zo lang mogelijk mooi blijven zitten. Wimperextensions zijn niet alleen mooi voor de feestdagen, maar ook voor alledag. Met de moderne technieken voor het plaatsen van wimperextensions krijg je een mooi natuurlijk effect. Om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan onderhoud. We geven je hier tips voor het verzorgen van wimperextensions.

Vuil in je wimperextensions

Om ervoor te zorgen dat de wimperextensions zo lang mogelijk meegaan, is het belangrijk om ze regelmatig schoon te maken. Je bent vast gewend om dagelijks je gezicht te reinigen, omdat je weet dat er elke dag vuil op je huid terechtkomt. Datzelfde geldt voor je wimperextensions. Daarbij komen er regelmatig wat vuiltjes uit je ogen, bijvoorbeeld ook tijdens het slapen. Dit vuil kan zich gaan samenklonteren tussen de wimperhaartjes. Dat ziet er niet fraai uit en het kan er zelfs voor zorgen dat je ogen gaan ontsteken. Het is dus essentieel dat je de wimperextensions schoonmaakt. Maar hoe maak je ze het beste schoon? Een veelgehoorde vraag is: ‘Mogen wimperextensions nat worden?’ Het antwoord is ‘ja’. 

Mag ik wimperextensions met water reinigen?

Met wimperextensions kun je gewoon douchen en zwemmen. Dat is geen probleem. Pas wel op dat je geen harde straal water direct op de wimperextensions zet. Het vuil op je wimperextensions kun je dan ook gewoon met water reinigen. Dit doe je door de wimpers een klein beetje vochtig te maken met water en door vervolgens een speciale make-up verwijderaar of schuimreiniger aan te brengen. Daarna spoel je ze af met wat water. Dat doe je het beste door wat water in het kommetje van je handen te laten lopen en dat voorzichtig over je wimperextensions te gieten.

Waarop letten wimperextensions schoonmaken?

 • Vermijd cosmetica op oliebasis
  Om lang van je wimperextensions te genieten is een goede professionele wimperlijm essentieel. Laat je wimperextensions altijd zetten (en verwijderen!) door een goed opgeleide professional. Om ervoor te zorgen dat de lijm niet vroegtijdig loslaat, dien je reinigings- en verzorgingsproducten op basis van olie te vermijden.
 • Schuimreiniger op waterbasis
  De beste producten om je wimperextensions mee te reinigen zijn schuimreinigers op waterbasis. Dankzij het schuim is het gemakkelijk om goed het vuil tussen de wimperhaartjes te verwijderen.
 • Geen wattenschijfjes gebruiken
  De meeste dames maken hun wimpers schoon met een make-up verwijderaar en een wattenschijfje. Doe dit niet als je wimperextensions hebt, want je kunt ze door het wrijven heel gemakkelijk beschadigen. Ook kunnen er pluisjes op de extensions achterblijven. Je kunt beter een kwastje gebruiken. Beweeg hiermee altijd in de lengterichting van de wimpers.
 • Voorzichtig met het verwijderen van overige oogmake-up
  Wanneer je oogschaduw verwijdert met een wattenschijfje, pas dan op dat je niet per ongeluk ook hard over je wimpers wrijft. Heb je een hardnekkige eyeliner gezet langs de wimperrand, gebruik dan liever een wattenstaafje. Hiermee kun je heel gericht de eyeliner verwijderen, zonder je wimperextensions te beschadigen.
 • Alleen mascara op waterbasis
  Veel dames met wimperextensions raken geen mascara meer aan. Ze hebben dankzij de extensions altijd een prachtige oogopslag. Toch kan het zijn dat je wimperextensions voor een speciale gelegenheid om een laagje mascara vragen. Dat kan! Maar gebruik alleen mascara op waterbasis. Er is bovendien speciale mascara voor wimperextensions te verkrijgen. Let op: breng de mascara alleen aan op de uiteinden van de wimperextensions en niet op de aanhechting! Op die manier kun je de mascara weer probleemloos verwijderen.

Speciale coating voor wimperextensions

Het is een aanrader om een speciale coating te gebruiken voor je wimperextensions. Dit is een product dat een beschermend laagje legt over je wimperextensions. Het stoot vuil af en geeft je wimpers meer stevigheid. De coating is verkrijgbaar in een transparante versie, die je niet ziet zitten op de wimpers. Maar je kunt ook kiezen voor een zwarte coating, die de wimpers een mooie donkere glans geven. De coating dien je dun aan te brengen op de wimperextensions, bij voorkeur twee tot drie keer per week voor een optimaal resultaat.

Op zoek naar een Wimperextensions Cursus?

Misschien vind je het leuk om zelf wimperextensions te leren zetten? Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres. We bieden diverse cursussen aan, start met de Cursus Wimperextensions waarin je de wimper-voor-wimper techniek perfect aanleert. Daarna kun je ook nog de Cursus 3D Wimperextensions/ Russian Volume en de Cursus Wimperlifting volgen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie