* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor make-up voor professionele foto's

7 september 2020 | Schoonheidszorg
Tips voor make-up voor professionele foto's

Hoe zorg je ervoor dat je erop je best uitziet op professionele foto’s? Dat begint bij mooie make-up. Wanneer je voor dit doel in de weer gaat met make-up, moet je met een aantal dingen rekening houden. We vertellen je er hier graag meer over. We geven je alvast enkele essentiële make-up tips voor professionele foto’s! Heb je de smaak te pakken en wil je meer? Schrijf je dan in voor onze Opleiding Make-up Artist!

Tip 1: reinigen, hydrateren en primer

We kunnen het niet genoeg herhalen; voor elke make-up look is het essentieel om eerst de huid goed te reinigen en vervolgens te hydrateren. Je begint je make-up look dan steeds met een schoon ‘canvas’. Daarbij is het zeker voor make-up voor professionele foto’s aanbevolen om primer te gebruiken. De make-up blijft hierdoor niet alleen lang mooi zitten, maar het zorgt er ook voor dat fijne lijntjes minder opvallen en dat het niet te zeer opvalt dat je make-up draagt. Heb hierbij vooral veel aandacht voor de huid onder je ogen, op je jukbeenderen, neus en voorhoofd. Het geeft je huid meteen een jongere en natuurlijkere look.

Tip 2: let op welke soort make-up producten je gebruikt

Heb je weinig ervaring met make-up, dan raden we je aan om poedermake-up te gebruiken in plaats van vloeibare make-up. Met vloeibare make-up moet je namelijk extra secuur werken en deze is lastiger te blenden. Het mooi in elkaar over laten lopen van make-up is voor een photoshoot extra belangrijk. Een ander aandachtspunt is, vermijd producten met een SPF factor. Deze zorgen er namelijk voor dat onder invloed van het flitslicht je gezicht er als een masker uitzien. Datzelfde geldt voor glanzende make-up en make-up met glitters erin. Kies in plaats daarvan voor matte make-up.

Tip 3: aandacht voor contouring en highlighten

Breng bij voorkeur een poederfoundation aan die een beetje donkerder is dan je natuurlijke tint. Vervolgens is het voor de make-up voor professionele foto’s belangrijk om met contouring aan de slag te gaan. Dit betekent dat je gaat werken met schaduwen. Dit is belangrijk, omdat de flits je gezicht uitvlakt. Via contouring breng je schaduwen in je gezicht, die de vorm beter tot zijn recht laten komen. Breng daarvoor een contour poeder met een matte finish aan onder je jukbeenderen, langs je slapen, onder je kaaklijn en op je voorhoofd langs je haarlijn. Om dit effect nog mooier te maken, breng je highlighter aan op je jukbeenderen en op de cupidoboog.

Tip 4: Laat de ogen opvallen met oogmake-up

Make-up ziet er op de foto al snel flets uit. Je mag je oogmake-up dus extra aanzetten, ten opzichte van je dagelijkse make-up. Welke kleuren oogmake-up staan je goed? Neem voor make-up voor professionele foto’s een tintje donkerder dan normaal. Bouw je oogmake-up in drie tinten op. Gebruik een lichte kleur in de binnenooghoek, een medium tint voor de rest van het ooglid en een iets donkerdere tint voor de crease. Zorg ervoor dat de make-up mooi in elkaar overloopt zonder harde lijnen. Gebruik daarnaast zwarte oogschaduw en eyeliner om je ogen meer nadruk te geven. Lichtere kleuren vallen op een foto weg. Je kunt ook wimperextensions laten zetten. Wil je daar meer over weten? Bekijk dan hier onze Cursus Wimperextensions.

Tip 5: Wenkbrauwen!

Je wenkbrauwen zijn zeer bepalend voor je uitstraling. Vergeet niet om ze mooi te shapen. Let op, ga niet op de dag zelf je wenkbrauwen epileren. Je huid kan hierdoor geïrriteerd raken en dat is natuurlijk niet wat je wilt voor op de foto. Heb je erg dunne of lichte wenkbrauwen, dan is het een goed idee om ze op de dag van de photoshoot bij te werken met een wenkbrauwpotlood. Vanwege het afzwakkende effect van de foto, mag je dit keer dan ook weer een iets donkerder wenkbrauwpotlood gebruiken. Vind je het altijd maar lastig om je wenkbrauwen goed te shapen, dan zijn onze Cursus Brow Mapping & Styling en de Cursus Threading echte aanraders.

Tips 6: Vollere lippen met gloss

Ook voor lip make-up voor professionele foto’s is het een goed idee om een opvallender kleurtje te gebruiken, dan je misschien gewend bent. Natuurlijke, lichte kleuren en nudetinten lipmake-up zullen op de foto al snel wegvallen. Daarnaast kun je je lippen wat meer nadruk geven en voller laten lijken door over je lipmake-up een lipgloss aan te brengen. Wil je alles weten over make-up aanbrengen als een pro, begin dan met onze Cursus Visagie (Basis). Heb je vervolgens de smaak te pakken, dan kun je ook onze volledige Opleiding Make-up Artist volgen, die bovendien wordt afgesloten met een professionele photoshoot van jouw creaties!

Tip 7: de afwerking van de make-up voor professionele foto’s

Check of alles naar wens is. Heeft je make-up voldoende diepte en kleur, zodat je gelaat optimaal tot zijn recht komt? Je kunt je make-up look altijd wat meer kleur geven met blush. Om ervoor te zorgen dat je make-up goed blijft zitten tijdens de shoot, gebruik je een setting spray. Zorg verder dat je enkele essentiële make-up producten tijdens de fotosessie bij je hebt, zoals poeder en lipmake-up. Een laatste tip voor make-up voor professionele foto’s is; zorg dat je blotting paper bij de hand hebt. Gaat je huid glimmen door de warme lampen, dan kun je hiermee gemakkelijk het overtollige huidvet weghalen, zonder dat je je make-up look verpest.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie