• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Tutorial: shapen en bijtekenen van wenkbrauwen

22 juli 2022 | Visagie
Tutorial: shapen en bijtekenen van wenkbrauwen

Wil je ook graag mooi vormgegeven wenkbrauwen? Maar weet je niet hoe je dat aanpakt? Dan ben je bij Wellness Academie op de juiste plek om dit te leren! Het probleem met wenkbrauwen shapen is dat haartjes die je verwijdert niet meteen terugkomen. Gaat het een keertje fout, dat zit je met kale plekjes te kijken. Met de juiste tips kun je dit voorkomen. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om met een potloodje haartjes bij te tekenen. Daarom hebben we hier een tutorial shapen en bijtekenen van wenkbrauwen voor je opgesteld!

1. Borstel de wenkbrauwen in model

Het eerste wat je doet, is de wenkbrauwhaartjes omhoog borstelen. Gebruik hiervoor een wenkbrauwborsteltje, waarmee je de haartjes goed kunt separeren. Dit borsteltje ziet er hetzelfde uit als een mascaraborsteltje. Daardoor zie je meteen hoe het met de wenkbrauwvorm is gesteld. Missen er plekjes? Is de wenkbrauw te dun of is deze misschien juist te borstelig? Nu je een goed beeld hebt van de natuurlijke wenkbrauw kun je deze gaan corrigeren met behulp van een wenkbrauwpotloodje.

2. Bepaal het beginpunt van de wenkbrauw

Het ideale beginpunt vind je gemakkelijk door een penseel te leggen vanaf de neusvleugel naar de binnenzijde van de wenkbrauw toe. Missen er haartjes? Of staan er te veel haartjes? Dan kun je dit bijwerken met een potloodje of een pincet. Vervolgens trek je vanaf dit punt aan de onderzijde van de wenkbrauw een rechte lijn schuin naar boven, tot in de boog van de wenkbrauw. Dit is de basislijn, waarmee je het begin van de wenkbrauw accentueert. Met de tips in deze tutorial voor shapen en bijtekenen van wenkbrauwen leer je al de basis. Wil je echter heel precies als een professional wenkbrauwen leren uitmeten? Volg dan onze Cursus Brow Mapping & Shaping.

3. Shapen en bijtekenen van wenkbrauwen aan het uiteinde

Nu ga je het uiteinde van de wenkbrauw verfijnen. Vanaf het einde van de basislijn onderaan de wenkbrauwboog, ga je haartjes tekenen met korte streepjes in opwaartse richting. Je gaat dus niet, zoals veel mensen denken, de wenkbrauw simpelweg inkleuren. Dankzij deze streepjes krijg je een veel natuurlijker resultaat. Als je het goed doet, zie je niet dat de haartjes zijn bijgetekend. Ben je ook al bekend met microblading? Dit werkt volgens hetzelfde principe, maar dan met semi-permanente make-up, waarbij pigment in de huid wordt aangebracht. Zie hier onze Cursus Microblading voor meer informatie.

4. Accentueer de wenkbrauwboog

De wenkbrauwvorm staat of valt voornamelijk met hoe mooi de wenkbrauwboog tot zijn recht komt. Na het zetten van de streepjes in de vorige stap, kun je nu de boog extra gaan benadrukken. Ook het aanzetten van de wenkbrauwboog doe je door kleine streepjes te zetten om een natuurlijk resultaat te krijgen. Tip: trek je wenkbrauw iets op, om gemakkelijk en preciezer te kunnen werken. Wil je alle make-up technieken leren beheersen als een pro? Dan is het een aanrader om onze praktijkgerichte Opleiding Visagiste te volgen.

5. Houd de wenkbrauwen in vorm met wenkbrauwgel

Het is ook een goed idee om na bovenstaande stappen, de wenkbrauwen in te kleuren met wenkbrauwgel. Hiermee krijgen de wenkbrauwen een extra volle look. Een ander voordeel van wenkbrauwgel is dat de haartjes hierdoor de hele dag of avond in model blijven. Zeker als je last hebt van eigenwijze haartjes of borstelige wenkbrauwen, dan biedt dit uitkomst. Kies wel altijd voor een gel met een natuurlijke kleur, die perfect bij de kleur wenkbrauwen past.

Stap 6: epileer overtollige wenkbrauwhaartjes

De laatste stap in deze tutorial voor het shapen en bijtekenen van wenkbrauwen is het verwijderen van overtollige wenkbrauwhaartjes. Als je namelijk eenmaal de wenkbrauwen perfect in vorm hebt, dan ontdek je misschien overtollige haartjes die het uiterlijk van de wenkbrauw minder strak maken. Deze haartjes kun je met een pincet verwijderen. Heb je ook al eens van threading gehoord? Dit is een oosterse manier van epileren, waarbij men een katoenen draadje gebruikt. Hiermee kun je snel werken, omdat je meerdere haartjes tegelijk weghaalt. Je kunt hier dan ook hele strakke lijnen mee krijgen. Wil je daar graag meer van weten? Dan ben je bij onze Cursus Threading aan het juiste adres.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie