Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tutorial: volle 'brows' met wenkbrauwpoeder

23 januari 2023 | Visagie
Tutorial: volle 'brows' met wenkbrauwpoeder

Wil je ook leren hoe je wenkbrauwen in een handomdraai kunt benadrukken om elk gezicht te laten spreken? Met enkele praktische make-up tips kun je dat gemakkelijk voor elkaar krijgen. We hebben hier een tutorial voor volle wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder voor je opgesteld. Wil je daarna nog meer weten en alles perfect aanleren onder begeleiding van een professionele make-up expert? Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres voor de beste make-up opleidingen!

De voordelen van volle wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder

Voor het creëren van vollere wenkbrauwen is wenkbrauwpoeder ideaal. Dat geldt zeker als je nog geen ervaren visagiste bent. Het voordeel van wenkbrauwpoeder is dat je hiermee heel gemakkelijk een natuurlijke uitstraling creëert. Dit bijvoorbeeld in tegenstelling tot de wenkbrauwen benadrukken met een wenkbrauwpotlood. Dat geeft al snel een vele hardere look. Een ander voordeel is dat wenkbrauwpoeder zeer zelden allergische reacties veroorzaakt. Daarom is het verfraaien van de wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder een uitstekende oplossing voor wie allergisch is voor wenkbrauwverf.

Wil je meer weten over wenkbrauwen verven? Neem dan een kijkje bij onze cursus henna brows.

Voor je aan de slag gaat: wat heb je nodig?

Wie het opmaken van de wenkbrauwen met poeder eenmaal in de vinger heeft, zal hier al snel weinig tijd mee kwijt zijn. Wat heb je nodig voor deze eenvoudige tutorial voor volle wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder? Op de eerste plaats natuurlijk poeder. Voor een zachte, natuurlijke look, kies je wenkbrauwpoeder in de kleur, die overeenkomt met de eigen kleur van de wenkbrauwen of net een tintje lichter. Daarnaast heb je ook de volgende benodigdheden nodig:

 • Wenkbrauwpotlood (in dezelfde kleur)
 • Wenkbrauwborsteltje (spooly)
 • White stick
 • Hoekpenseel
 • Highlighter
 • Concealer
 • Wenkbrauwgel

Stap 1: shape de wenkbrauwen in de gewenste vorm

Welke soort wenkbrauwmake-up je ook kiest; je look staat of valt met de vorm van de wenkbrauwen. Daarom is het belangrijk om op de eerste plaats te bepalen wat de beste wenkbrauwvorm is. Dat kan bij iedereen net even iets anders zijn. Er bestaat wel een handige richtlijn om bij iedereen de meest ideale wenkbrauwvorm te bepalen. Je gaat dan als volgt te werk:

 • Je vindt het ideale beginpunt door een potlood vanaf de neusvleugel recht omhoog te leggen naar de wenkbrauw toe. Plaats met de white stick hier een streepje.
 • Het ideale hoogste punt van de wenkbrauw vind je door het potlood langs de neusvleugel, voorbij de buitenzijde van de pupil naar de wenkbrauw te plaatsen. Ook hier zet je een streepje met de white stick.
 • Om het ideale uiteinde van de wenkbrauw te bepalen, plaats je het potlood langs de neusvleugel naar de buitenooghoek toe. Op de plek waar het potlood de wenkbrauw kruist ligt het eindpunt. Zet hier eveneens een streepje.

Nu kun je gemakkelijker bepalen welke haartjes je kunt epileren. In onze cursus brow mapping & styling leer je hier alles over. Overweeg je een carrière als wenkbrauwstyliste? Dan is deze cursus het ideale startpunt! Vergeet niet om ook onze cursus threading te volgen!

Stap 2: bereid de wenkbrauwhaartjes voor

Voordat je vollere wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder gaat creëren, borstel je eerst de haartjes met behulp van een wenkbrauwborsteltje, ook wel spooly genoemd, omhoog. Borstel de haartjes omhoog, maar let daarbij wel op de natuurlijke groeirichting van de haartjes. Daarna contour je de gewenste wenkbrauwvorm met de white stick. Vervolgens ga je hiermee ook over de wenkbrauwhaartjes en de huid heen. De white stick zorgt ervoor dat de wenkbrauwpoeder dadelijk beter zal hechten. Daarbij wordt de wenkbrauwpoeder hierdoor ook nog eens waterproof.

Stap 3: teken met een vochtig penseel de wenkbrauwen

Je hebt in de bovenstaande stappen al de ideale wenkbrauwvorm uitgemeten en met de white stick de contouren aangebracht. Je gaat de wenkbrauwen nu opnieuw contouren met een iets vochtig hoekpenseel met een klein beetje wenkbrauwpoeder. Hiermee ga je over de contouren, die je al had uitgetekend. Het doel is dat je bij het aanbrengen van de rest van de wenkbrauwpoeder niet buiten de lijntjes gaat.

Stap 4: breng de wenkbrauwpoeder aan

Gebruik nu opnieuw het hoekpenseel, maar nu om de wenkbrauwen in te vullen. Dit penseel hoort korte schuin aflopende haartjes te hebben, die goed stug aanvoelen. Alleen op die manier kun je heel nauwkeurig werken bij het aanbrengen van de wenkbrauwpoeder. Je hebt zo bijvoorbeeld ook geen speciaal wenkbrauwsjabloon nodig.

Stap 5: volle wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder

Na het volgen van bovenstaande stappen zijn volle wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder een feit! Om het geheel netjes af te werken, is het belangrijk om de wenkbrauwen nog een keer na te borstelen met de spooly. De wenkbrauwpoeder wordt daarbij gelijkmatig verdeeld, waardoor je een mooie zachte look krijgt. Fixeer de make-up vervolgens met een wenkbrauwgel voor een langdurig resultaat.

Stap 6: laat de wenkbrauwen extra stralen met highlighter

De volle wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder zullen op zich al voor een onweerstaanbare oogopslag zorgen. Je kunt deze prachtige wenkbrauwen extra laten stralen door highlighter aan te brengen onder de wenkbrauwen en net boven de hoogste hoek van de wenkbrauwen. Zijn er veel oneffenheden, rode vlekjes of puistjes te zien rond de wenkbrauwen? Camoufleer die dan eerst met een concealer.

Een opleiding visagie iets voor jou?

Wil je alles leren op het gebied van wenkbrauwstyling? Dan kun je bij Wellness Academie ook een volledige opleiding brow expert volgen. Of wil je een professionele visagiste worden? Dan staat er bij ons ook een volwaardige visagie opleiding voor je klaar, waarin alle facetten van professionele make-up op praktische wijze aan bod komen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie