Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Uitgelicht: Cursus hairstyling voor beginners

16 november 2018
Uitgelicht: Cursus hairstyling voor beginners

Grijp nu je kans, om nog voor de feestdagen een expert in hairstyling te worden, zodat je in de feestmaand december de show kan stelen op feesten met de mooiste kapsels! Maar dat niet alleen, met een cursus hairstyling gaan er vele deuren voor je open binnen de beauty wereld. Vind je het altijd al leuk om de mooiste kapsels te creëren, maar wil je nu eens echt alle professionele technieken en trucs leren om je kapsels naar een hoger niveau te tillen? Dan is de Cursus Hairstyling voor beginners beslist iets voor jou. Lees hier meer en schrijf je snel in!

Voordelen Cursus Hairstyling voor beginners

Veel studenten die zich inschrijven voor onze cursus hairstyling voor beginners vonden het altijd al geweldig om met hun haar en kapsels bezig te zijn. Het is voor de meesten een leuke hobby, totdat men zich realiseert dat het heel goed mogelijk is om van deze hobby hun beroep te maken! In deze cursus leer je om als een professional de mooiste kapsels te vervaardigen. Andere voordelen van hairstyliste worden is, dat het een sociaal beroep is. Je werkt met mensen met allemaal hun eigen persoonlijkheid en wensen. Dat is niet alleen leuk en gezellig, maar ook inspirerend. Het mooie aan hairstyling is dat er ontzettend veel mogelijk is. Je krijgt binnen dit beroep de kans om je creativiteit te ontwikkelen en je raakt nooit uitgeleerd. Er is altijd wel weer iets nieuws te ontdekken!

Wat komt er allemaal kijken bij hairstyling?

In de cursus hairstyling voor beginners leer je dat het heel belangrijk is om bij het creëren van een kapsel te letten op factoren, zoals de gezichtsvorm, haartextuur, haargroei, haarkleur, oogkleur, lichaamsbouw, persoonlijke stijl en levensstijl van je klant. Een kapsel kan bij de ene persoon fantastisch staan, maar bij een ander minder goed tot zijn recht komen. Bij iemand met een ronde gelaatsvorm is volume aan de zijkanten bijvoorbeeld niet wenselijk, terwijl dit bij mensen met een ovaal gelaat juist wel flatterend is. Zo zijn er veel factoren waar je op moet letten. Verder leer je diverse brushing technieken en het retoucheren van kapsels.

Cursus Hairstyling voor beginners: klassieke hairstyling technieken

In de cursus hairstyliste (basis) leer je echter niet zomaar wat basistechnieken. Je leert ook om ze in te zetten om volledige kapsels te maken. Een kapsels, dat niet mag ontbreken in een cursus hairstyling, is de klassieke chignon. Dit is een opsteekkapsel dat steeds weer terugkomt. Als je eenmaal de klassieke chignon kunt maken, dan is de volgende stap niet moeilijk; het variëren met alle mogelijke versies hiervan. Een laag gedragen chignon geeft een chique, klassieke look; een look die van pas komt op formele gelegenheden, een gala of een kerstfeest. Maar je kunt er gemakkelijk een modernere versie van maken door de chignon wat hoger op het hoofd te dragen en warrig op te maken. Je leert er alles over in onze cursus hairstyling!

Leef je uit met theatrale opsteekkapsels

Na het oefenen van de basistechnieken, gaan we in deze cursus nog een stapje verder. Je krijgt ook de kans om je uit te leven met het creëren van theatrale opsteekkapsels. Alle technieken, die je in het begin van de cursus hebt geleerd, ga je nu uitvergroten. Je leert onder meer werken met haarstukken, opvulstukken en diverse soorten spelden. Nu word je echt uitgedaagd om je eigen creativiteit te gebruiken. Uiteraard kun je wel steeds rekenen op deskundige begeleiding van je vakdocente. Krijg je er al zin in? Schrijf je dan vandaag nog in voor de Cursus Hairstyling (Basis) in Hasselt, Gent, Amsterdam of Rotterdam.

Wil je alles weten over haarverzorging en hairstyling?

De Cursus Hairstyling voor beginnersis een ideale manier om kennis te maken met de branche. Wil je daarna verder leren, dan helpt Wellness Academie je graag verder. Je kunt na afloop ook nog de Cursus Hairstyling voor gevorderden volgen en alles leren over vlechttechnieken, communiekapsels, bruidskapsels, catwalk kapsels en extreme opsteekkapsels. Of verrijk je vaardigheden als hairstyliste met een Cursus Hairextensions!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie