* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Uitgelicht: Wat is het verschil tussen de verschillende soorten wimperextensions?

22 december 2016 | Visagie
Uitgelicht: Wat is het verschil tussen de verschillende soorten wimperextensions?

Wimperextensions zijn niet meer weg te denken uit onze beauty salons. Natuurgetrouw, gemakkelijk te onderhouden, garantie voor een oogverblindende oogopslag: onze cursus wimperextensions belooft ook het komend jaar weer een van de populairste specialisaties te worden. Maar welke techniek leer je eigenlijk tijdens de cursus? En wat is het verschil tussen de soorten wimperextensions die er bestaan? Tijd om de verschillende extensiontechnieken eens helder op een rij te zetten.

Wimper-per-wimper techniek

Met een paar simpele technieken ieder oog veranderen in een waar kunstwerk? In één behandeling je klant voorzien van de perfecte krullende wimper? Met de wimper-per-wimper techniek doe je dit in een.. eh.. oogwenk! Hoe het werkt? De naam zegt het al: op elke wimper wordt één wimperhaar geplakt. Afhankelijk van de locatie van de natuurlijke wimperhaar, selecteer je een extension die qua lengte en krul goed aansluit bij de natuurlijke wimperhaar. Hierdoor kun je variëren tussen een langere extension met een grotere krul in de uiterste ooghoeken en een meer subtielere krul aan de binnenkant van het oog. Het resultaat: een natuurgetrouwe, onweerstaanbare look die zo’n zes tot acht weken meegaat.

3D Wimperextensions

Waar je met de wimper-per-wimper techniek mooie, natuurgetrouwe wimpers kunt zetten, zijn er natuurlijk altijd situaties die om méér vragen. Méér volume, om precies te zijn! Gelukkig zijn daar de 3D wimperextensions, waarmee je elke natuurlijke wimperhaar kunt voorzien van meerdere wimperextensions tegelijk. Het principe is hetzelfde: je behandelt elke wimperhaar apart. Het verschil zit ‘m echter in het materiaal. 3D wimperextensions zijn lichter en zachter dan reguliere extensions. Hierdoor is het mogelijk om meerdere extensions per wimperhaar te plaatsen zonder dat dit een zwaar gevoel geeft op het oog. Door niet één maar drie extensions te plaatsen op iedere natuurlijke wimperhaar, creëer je een waaierachtig effect. Wil je jouw klanten de 3D wimperextensions bieden? Volg dan onze verdiepende cursus 3D wimperextensions. Deze cursus is ideaal voor alle beauty professionals die de wimper-per-wimper-techniek al goed beheersen en op zoek zijn naar verdieping.

Russian volume wimperextensions

Is de 3D wimperextension nog niet volumineus genoeg? Ga dan all the way met Russian volume wimperextensions! Hierbij plaats je niet één, niet drie, maar zes(!) extensions per natuurlijke wimperhaar. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat dit precisiewerk is dat een goede beheersing van de wimper-per-wimper-techniek vergt. Tegelijkertijd verzeker je jouw klant van de ultieme glamour look die ook nog eens comfortabel en gemakkelijk is. De 3D wimperextensions zijn nagenoeg gewichtsloos en voelen dus niet zwaar aan op de ogen. Ondertussen zijn ze zo volumineus dat er geen wimperkruller of mascara meer aan te pas hoeft te komen! Het zetten van Russian volume wimperextensions maakt ook onderdeel uit van de cursus 3D wimperextensions.

Wimperextensions cursus

Of je nou de cursus wimperextensions wilt volgen of voor de cursus 3D wimperextensions / Russian volume, een ding is zeker: onze vakdocenten zullen je graag op praktijkgerichte wijze vertrouwd maken met de wimperextensions techniek. Daarnaast is er in beide cursussen volop ruimte voor belangrijke zaken als hygiëne, veiligheid en efficiënt werken. Ook leer je tijdens de cursussen meer over het bepalen van de juiste oogvorm en het aanpassen van de wimpervorm op de vorm van het gezicht. Nabehandeling en verwijdering van de extensions komen ook aan bod.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie