* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Uitgelicht: onze cursus ayurvedische massage

18 juni 2021 | Massage & Therapieën
Uitgelicht: onze cursus ayurvedische massage

Massages zijn er in vele soorten. Een van de weldadige massages, die verder gaat dan ontspanning bieden of het aanpakken van spierpijn, is de ayurvedische massage. Achter deze massagevorm schuilt een eeuwenlange filosofie die afkomstig is uit India. ‘Ayurveda’ staat voor ‘kennis van het leven’. Het wordt bovendien beschouwd als een van de oudste gezondheidssystemen ter wereld. Massage vormt hier een belangrijk onderdeel van. Wellness Academie laat je hier graag kennismaken met de cursus ayurvedische massage!

Optimale gezondheid volgens de ayurveda

De westerse geneeskunde gaat sterk uit van het idee dat gezondheid de afwezigheid van ziekte betekent. Binnen het holistische systeem van de ayurveda uit India hoeft afwezigheid van ziektes niet te betekenen dat je ‘gezond’ bent. Er wordt binnen deze gezondheidsleer naar de mens in zijn geheel gekeken, waarbij gezondheid betekent dat je volledig in harmonie bent met jezelf op lichamelijk, geestelijk, energetisch en spiritueel vlak. Bovendien valt hieronder ook dat je in balans bent met je omgeving. Wat hierin een cruciale rol speelt, is de zogeheten Tri Dosha.

Uitgelicht: de drie dosha’s Vata, Pitta en Kapha

Wie het over de ayurveda heeft, kan niet heen om de drie dosha’s Vata, Pitta en Kapha. Deze kunnen we omschrijven als de energetische levenskrachten. Deze levenskrachten komen in elk mens voor, maar steeds in een andere samenstelling. De een is meer een Pitta-type, de ander is meer Vata of juist Kapha. Voor een optimale gezondheid streeft men ernaar om de dosha’s in balans te brengen. ‘Dosha’ is Sanskriet voor ‘Dat wat verandert’. De dosha’s zijn elk op zich weer opgebouwd uit de vijf elementen: hout, metaal, vuur, water en aarde. In onze cursus ayurvedische massage leer je alles over de specifieke kenmerken van elk dosha.

Leer massages afstemmen op ieder individu

Wat de ayurvedische massage zo speciaal maakt, is dat je leert om de massage aan te passen aan ieder individu. Dit betekent dat je leert om vooraf aan de massage eerst het dosha-type van je klant vast te stellen en zijn/haar gezondheidstoestand en levensstijl gaat analyseren. Verder leer je in onze cursus ayurvedische massage uiteenlopende massagetechnieken, die je met verschillende intensiteit kunt uitvoeren, zodat je voor iedereen een passende behandeling kunt opbouwen. Een belangrijk kenmerk van de ayurvedische massage is dat er met veel massageolie wordt gemasseerd. Er wordt gebruikgemaakt van natuurlijke basisoliën en eveneens van kruidenoliën en extracten met een helende werking.

Veel aandacht voor je eigen gezondheid!

Een ander uniek element van de ayurvedische massage is dat er veel aandacht is voor de gezondheid van de therapeut. Wil je anderen kunnen helpen, dan zul je eerst zelf goed in balans moeten zijn. Om dat te bereiken, leer je in deze cursus ayurvedische massage eveneens oefeningen om sterk, helder van geest en rustig te zijn, voordat je begint met het geven van een massage. Daarbij leer je eveneens technieken om je af te schermen van de energie van je klant. Denk hierbij aan zelfmassages, grondingsoefeningen, meditaties, visualisaties en yoga.

Schrijf je hier in voor onze Cursus Ayurvedische Massage!

In deze cursus duik je diep in de wereld van de ayurveda. Je leert meer over de geschiedenis, filosofie en terminologie. Verder is er veel aandacht voor het gebruik van massageolie, de voorbereiding op de behandeling, zelfzorg en ook voor voeding en thee. Tijdens de praktijklessen leer je de massagetechnieken uitvoeren en om volledige massagebehandelingen te geven. Kortom, een inspirerende ‘reis’ die je niet mag missen. Schrijf je hier in voor onze Cursus Ayurvedische Massage in Amsterdam, Rotterdam of Hasselt (BE) of volg onze Online Training Ayurvedische Massage.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie