Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Uitgelicht: onze cursus hair weaving

19 juli 2021 | Haarverzorging
Uitgelicht: onze cursus hair weaving

Een kapsel is voor de meeste mensen niet zomaar hun ‘haar’, maar het is het verlengde van wie ze zijn en wat ze uit willen dragen. Maar wat als je geobsedeerd bent door prachtig lang haar, maar van nature er niet in slaagt om een lange en volle bos haar te laten groeien? Dat kan heel frustrerend zijn. Er zijn echter diverse mogelijkheden om dit toch voor elkaar te krijgen, bijvoorbeeld met behulp van hair weaves. Daarom zetten we hier onze Cursus Hair Weaving in de kijker.

Maandenlang wachten op lang haar?

Na het volgen van onze cursus hair weaving kun je je klanten geruststellen met het feit dat dit nu verleden tijd is. Je kunt hen helpen door op professionele wijze hair weaves te zetten, zodat ze binnen een handomdraai het kapsel hebben waar ze altijd al van droomden. Maar wat is een hair weave precies? Dit is een haarstukje waarbij haar aan een koord is vast geweven. Deze haarstukjes worden ook wel ‘wefts’ genoemd. De haarstukjes moeten mooi overlopen in het haar van je klant, waardoor het niet opvalt dat het hier om haarstukjes gaat. Zoals je je wel kunt voorstellen, vraagt dit om wat techniek en handigheid. Dat is precies wat je in deze cursus gaat ontwikkelen onder deskundige begeleiding.

Welke klanten maak je blij met hair weaving?

Misschien ben je al aan de slag als kapper of hairstyliste, dan krijg je vast regelmatig vragen van klanten over hun haarproblemen. Met een cursus hair weaving kun je veel van deze problemen oplossen. Denk onder meer aan:

 • Meer volume geven
 • Het verlengen van kapsels
 • De haartextuur aanpassen
 • Haar kleur geven zonder chemische behandeling
 • Het kapsel beschermen

Deze cursus hair weaving is een ideale bijscholing voor kappers en hairstylisten, maar ook als je nog geen ervaring hebt met haarverzorging en hairstyling kun je meedoen aan deze cursus. Er is geen speciale voorkennis voor nodig. Tegenwoordig is er in kapsalons en beauty salons veel vraag naar mensen met een bijzondere specialisatie om hun zaak te verrijken. Neem hier ook eens een kijkje bij onze Opleiding Kapper/Kapster en de Opleiding Hairstylist.

Een prachtige coupe zonder het eigen haar te beschadigen!

Een groot voordeel van de technieken die je in deze cursus leert, is dat je hiermee het eigen haar niet beschadigt. Integendeel, je kunt hiermee het eigen haar juist beschermen. Chemische kleuringen maken het haar vaak broos en kwetsbaar. Door met hair weaving kleuraccenten te leggen, kun je het kapsel opfleuren en dit probleem vermijden. Daarbij zijn wefts ook geschikt om het natuurlijke haar gezond te laten herstellen en groeien, omdat ze het beschermen tegen invloeden van buitenaf. Heb je eenmaal het certificaat hair weaving op zak, dan zullen er snel veel klanten voor je in de rij staan. 

Word een professional in hair weaving

De cursus hair weaving is een praktische cursus, waarin je vlot en vakkundig wordt klaargestoomd voor de praktijk. Je leert alles over de soorten weaves, om een nauwkeurige haaranalyse uit te voeren, om je klanten te adviseren over de mogelijkheden en over de nazorg van hair weaves. Vervolgens ga je praktisch aan de slag met het oefenen van de technieken. Je wordt hierbij begeleid door onze topdocente, die dankzij haar uitgebreide expertise en jarenlange ervaring, je veel praktische tips en adviezen mee kan geven.

Schrijf je hier in!

Een van de redenen waarom je na het volgen van de cursus hair weaving snel veel succes zult hebben, is omdat het een behandeling is die mensen niet thuis zelf kunnen uitvoeren. Het plaatsen van de hair weaves moet heel nauwkeurig gebeuren. Daarbij moeten de weaves perfect mengen met het eigen haar en goed vallen voor een natuurlijk effect. Echte professionals zijn dus hard nodig. Voel jij je geroepen om hiermee aan de slag te gaan? Schrijf je dan hier in voor onze Cursus Hair Weaving. Ben er op tijd bij, want de plaatsen zijn beperkt!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie