• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Uitgelicht: waterbestendige vs. waterproof make-up

9 mei 2022 | Visagie
Uitgelicht: waterbestendige vs. waterproof make-up

De temperaturen beginnen langzaam te stijgen. Hoe pas jij je make-up daarop aan? Is het tijd om waterproof make-up tevoorschijn te halen of is het toch een beter idee om waterbestendige make-up te gebruiken? Om de beste keuze te maken, is het op de eerste plaats belangrijk dat je weet wat deze twee soorten make-up nu precies inhouden. En wat is het verschil tussen waterbestendige en waterproof make-up? Heb je daar weleens bij stilgestaan? Wellness Academie vertelt je er hier graag meer over!

Het verschil tussen waterbestendige en waterproof make-up

Wil je dat je make-up gegarandeerd goed blijft zitten, ook na een duik in het zwembad of in de zee? Dan is er geen andere oplossing, dan voor waterproof make-up te kiezen. Als je voor kwalitatieve make-up producten kiest met de stempel ‘waterproof’, blijft alles perfect op zijn plaats zitten. Pas wel op met afdrogen; ga niet met een handdoek over je gezicht wrijven. Je kunt wel je gezicht droog deppen. Ben je niet van plan om een duik te nemen, maar lig je liever aan de rand van het zwembad of ga je pootje baden in zee met ‘spat-gevaar’? Dan is een waterbestendige of waterresistant make-up voldoende. De make-up zal tot zekere mate het binnendringen van water tegengaan. Bij te veel water zal de make-up alsnog van je gezicht aflopen. Leer alles over make-up in onze Cursus Visagie (Basis)!

Hoe zit het met de ingrediënten in deze producten?

De termen waterbestendige en waterproof make-up worden vaak door elkaar gebruikt. Niet zo vreemd, want er zit een klein verschil tussen deze twee soorten. Toch is het belangrijk dat je goed bent voorbereid op je dagje strand, zwembad of sauna-sessie. Daarom vertellen we je hier kort meer over enkele belangrijke ingrediënten in waterbestendige en waterproof make-up.

Polymeren

Door polymeren aan make-up toe te voegen, kan de make-up waterbestendig of waterproof gemaakt worden. Echter, bestaan er veel verschillende soorten polymeren. De ene soort maakt een make-up product waterproof, terwijl de flexibelere polymeren een product eerder waterbestendig maken.

Siliconen

Een ander ingrediënt, dat veel wordt gebruikt in make-up formules om de producten waterafstotend te maken, is trimethylsiloxysilicate. Dit zijn siliconen die een ondoorlatende film over de huid leggen en die geen kleverig gevoel geven als ze opdrogen.

Pigmenten

Pigmenten, die kleur geven aan de make-up, kunnen bedekt worden met een coating met ingrediënten, die ze waterafstotend maken. Hierdoor blijven de pigmenten tevens beter op de huid zitten.

Genieten van de zomer met of zonder waterproof make-up

Met een complete make-up look naar het zwembad of de zee? Dat is in de meeste gevallen niet nodig. Voel je je toch prettiger met een beetje make-up? Dan kun je bijvoorbeeld een waterproof mascara gebruiken. Dit kan echter wel je wimpers beschadigen. Je kunt ook een wimperlift ondergaan voor je vakantie. Voor schoonheidsspecialisten en visagisten is het een goed idee om zich in deze behandeling te specialiseren. We leren het je graag in onze Cursus Wimperlifting!

En hoe zit het met je wenkbrauwen? Vergeet waterproof make-up en onderga microblading. Door onze Cursus Ombre Brows te volgen, geef je iedereen de look van perfect opgemaakte brows met semi-permanente make-up! Ideaal! Heb je last van veel onzuiverheden? Dan kun je prima een waterproof foundation gebruiken, eventueel met een waterproof lipstick om de focus te verleggen. Wist je dat je ook met speciale primers en setting sprays je make-up beter waterbestendig kunt maken?

Leer alle professionele make-up tips & trucs in onze Opleiding Visagist!

Make-up? Prima! Maar vergeet niet je zonnebrandcrème!

Het allerbelangrijkste om op je gezicht (en de rest van je lichaam) te smeren, is zonnebrandcrème. Daarbij is het ook essentieel om je gedurende de dag regelmatig opnieuw in te smeren. Wist je bovendien dat de claim ‘waterproof’ niet meer gebruikt mag worden op zonnebrandcrèmes? De reden is, dat dit misleidend is. Telkens als je het water in duikt, zal de crème hoe dan ook minder goed werken. Volgens de Europese wet is het wel toegestaan om de termen ‘waterresistent’ en ‘waterbestendig’ te gebruiken. Echter, mogen deze claims alleen gebruikt worden als na twee keer 20 minuten in het water, de zonbeschermingsfactor tot hooguit 50% is verminderd.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie