Inschrijven

Cursus Ombre / Powder brows

Leer in deze masterclass PMU voor ombre / powder brows!
Leer in deze masterclass PMU voor ombre / powder brows!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 329

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Deze cursus ombre brows is een masterclass voor cursisten die al een certificaat microblading of manuele permanente make-up (manual shading) hebben behaald. In deze cursus leer je om je technieken nog verder te verfijnen om prachtige ombre brows te creëren. Ze worden ook wel ‘powder brows’ of ‘shaded brows’ genoemd. De ombre trend zagen we al in hairstyling, maar heeft nu ook zijn weg gevonden naar de browstyling. Hier wordt het op een subtielere manier toegepast op wenkbrauwen. Dit betekent dat de wenkbrauwen licht beginnen en naar het uiteinde toe donkerder worden voor een vol en superstrak uiterlijk!

Semi-permanente make-up techniek ombre brows

In deze cursus leer je de semi-permanente make-up technieken voor het creëren van ombre brows. Je leert om handmatig pigment aan te brengen in de huid. De behandeling bestaat uit 2 delen; een sessie voor het aanbrengen van pigment en een touch-up 6-8 weken later. De techniek verschilt van microblading doordat in plaats van krasjes, die de wenkbrauwhaartjes nabootsen, een ‘poedereffect’ wordt nagestreefd. Voor ombre brows wordt een ‘schaduwtechniek’ gebruikt door meer ‘prikkende bewegingen’ te maken bij het aanbrengen van het pigment. Je bereikt vaak het beste resultaat door de twee technieken te combineren. De wenkbrauwen zien eruit alsof ze altijd perfect zijn opgemaakt!

Bereik de perfecte wenkbrauw look met ombre brows semi-permanente make-up!

Inhoud cursus ombre brows

In deze praktische masterclass ombre brows leer je binnen korte tijd hoe je van a tot z ombre brows creëert als een professional! Er wordt ingegaan op wat de ombre brows techniek inhoudt, de voordelen, benodigdheden, hygiëne, het voorbereiden van je werkplaats en de intake van je klant. Je leert alles over de verschillende blades, huidtypen en de effecten op de huid. Onder deskundige begeleiding ga je technieken oefenen als tapping en layeren om ombre brows en combo brows te maken. Je gaat oefenen op latex en op een model. Alle stappen voor een perfect eindresultaat worden zorgvuldig geoefend; het analyseren en voorbereiden van de wenkbrauwen en de huid, het uitvoeren van de behandeling, de nazorg en touch-up.

Waarom een masterclass ombre brows?

Geen enkele schoonheidsspecialiste ontkomt nog aan het verzoek voor perfecte wenkbrauwen! Prachtig vormgegeven en volle wenkbrauwen zijn de norm in beauty land. Na microblading en permanente make-up manual shading, mag een dienst als ‘ombre brows’ niet in jouw pakket ontbreken. Met de ombre brows techniek kun je ervoor zorgen dat je klant erop elk moment fris en verzorgd uitziet, met wenkbrauwen met een schaduweffect! Een cursus ombre brows is daarom een goede investering voor iedere beauty professional, die wil voldoen aan de hoge eisen van beautyliefhebbers van vandaag! Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

Belangrijke praktische informatie

Voor de praktijkles dien je zelf een model mee te nemen. Alleen door op een eigen model te werken, kun je na 6-8 weken de correctiebehandeling (touch-up) zelf uitvoeren. Hierbij kan goed geëvalueerd worden hoe de eerste behandeling is geheeld, hoe de kleur is geworden, de vorm, de huidtextuur, etc. Dit is essentieel voor een goede leerervaring! Je model dient aan de volgende vereisten te voldoen:

 • Niet zwanger zijn en geen borstvoeding geven
 • Volledig gezond zijn en geen medicatie gebruiken
 • Mag geen oude permanente wenkbrauwmake-up dragen
 • Mag geen chronische huidziekten hebben (o.a. eczeem, acne, psoriasis)
 • Mag geen allergieën hebben
 • Mag geen diabetespatiënt zijn
 • Mag geen schildklierproblemen hebben
 • 30 dagen voor behandeling geen fillers of iets dergelijks in voorhoofd en rondom ogen

Bij voorkeur is je model tussen de 20 en 45 jaar oud en heeft nog voldoende eigen wenkbrauwhaartjes.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van pmu basiskennis of microblading .

Inhoud

 • Wat zijn ombre brows?
 • Intake van de klant
 • Benodigdheden
 • Hygiëne en werkplaats
 • Voordelen ombre brows
 • Soorten blades, huidtypen en het effect
 • Technieken: tapping en layeren
 • Ombre brows en combo brows
 • Oefenen op latex
 • Voorbereiding van de huid
 • Behandeling en regels
 • Wat te verwachten
 • Nazorg en houdbaarheid

Prijs

329 euro (+ 35 euro verbruikskosten)

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Opleidingsdata

Eindhoven
Adres tonen
Boutenslaan 2-A, 5615 CW Eindhoven (Nederland)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Dicht aan centrum

Dagreeks

Datum: dinsdag 13 oktober 2020
Tijd: 10:00u tot 16:00

Datum: maandag 19 april 2021
Tijd: 10:00u tot 16:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Dagreeks

Datum: maandag 11 januari 2021
Tijd: 10:00u tot 16:00

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Dagreeks

Datum: maandag 18 januari 2021
Tijd: 10:00u tot 16:00

Rotterdam
Adres tonen
Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Dagreeks

Datum: maandag 1 maart 2021
Tijd: 10:00u tot 16:00

Docenten

Aleksandra Bozova

Docent in Amsterdam, Eindhoven & Rotterdam

Aleksandra Bozova was 17 jaar werkzaam binnen de bedrijfswereld, toen ze haar passie voor beauty en verzorging niet langer meer wilde onderdrukken. Vol overtuiging koos ze ervoor om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan; beauty professional worden! Aleksandra had bovenal interesse in professionele permanente make-up (PMU). Ze was vastbesloten; ze wilde een echte vakexpert worden in PMU!

Om deze droom te realiseren reisde ze af naar Belgrado, om daar microblading te leren van de pioniers op dit gebied. Ze volgde hier een opleiding bij Milena Kacavenda, die jarenlang samenwerkte met Branko Babic, de man die 10 jaar geleden microblading vanuit Azië met succes in Europa onder de aandacht bracht. Na deze opleiding wilde Aleksandra nog veel meer leren en volgde bij terugkomst een 1-jarige PMU-opleiding bij Irma Hulscher, met veel aandacht voor tekenvaardigheid en kleurenleer. Hier behaalde ze haar erkend diploma PMU.

Ondertussen is Aleksandra een zeer ervaren PMU en microblading artist met een eigen microblading salon. Ze schoolde zich eveneens tot pedicure en voert nu ook met liefde en passie pedicurebehandelingen uit in haar salon. Een volgde stap in haar carrière kon niet uitblijven; het delen van haar kennis en vaardigheden als docente. Met haar energieke en betrokken persoonlijkheid weet ze anderen te inspireren. Ze neemt graag de tijd voor haar studenten en brengt de kennis en technieken op een heldere manier over!

Lees verderInklappen

Carolien Maes

Docent in Hasselt

Carolien Maes is een ervaren schoonheidsspecialiste en huidspecialiste, die vele opleidingen en bijscholingen volgde op het gebied van medische schoonheidszorg en esthetische en medische micropigmentatie. Ze mag zich master in de micropigmentatie noemen. Ondertussen heeft ze al meer dan 10 jaar praktijkervaring als huidspecialiste en het behandelen van mensen met uiteenlopende huidproblemen.

In 2015 rondde Carolien haar opleiding in huidzorg voor kankerpatiënten af. Maar daar wilde ze het niet bij laten. Ze verdiepte zich eveneens in permanente make-up, met name tepelhoftatoeage na borstkanker. Inmiddels heeft ze zich via bijscholingen in binnen- en buitenland nog verder geschoold in onder meer ombre brows en microblading. Ze beheerst zowel de manuele technieken als het werken met de machine.

Met een magnifiek cv, veel praktijkervaring en onbegrensde passie voor haar vak maakt Carolien nu ook deel uit van het docententeam van Wellness Academie. Kortom, een beauty professional waar onze cursisten ontzettend veel van zullen leren!

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.