• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Veelgestelde vragen over hairextensions beantwoord

16 augustus 2019 | Haarverzorging
Veelgestelde vragen over hairextensions beantwoord

Hairextensions laten plaatsen kan een goede manier zijn om je kapsel een oppepper te geven. De technieken waar tegenwoordig mee gewerkt wordt, geven verbluffende resultaten en ogen heel natuurlijk. Overweeg je om haarverlengingen te laten plaatsen of denk je erover om deze dienst als professional in haarverzorging aan te gaan bieden? Dan loop je mogelijk met enkele vragen rond. Daarvoor ben je hier op de juiste plek. We beantwoorden hier enkele veelgestelde vragen over hairextensions.

1. Hoeveel langer kan ik mijn haar maken met hairextensions?

Er is op het gebied van hairextensions heel veel mogelijk. Er zijn allerlei lengtes mogelijk van bijvoorbeeld 20, 30 en soms tot wel 60 cm. Wil je echter een zo natuurlijk mogelijk ogend resultaat, dan is het een aanrader om voor een niet al te groot contrast te kiezen tussen je natuurlijke lengte en de hairextensions. Het zal bijvoorbeeld erg lastig zijn om een mooie coupe te krijgen als je voor extensions van 60 cm kiest, terwijl je een kort pixi kapsel of bobkapsel hebt.

2. Welke effecten kun je met hairextensions bereiken?

Droom je van lange lokken, maar wil het niet lukken om je eigen haren mooi lang te laten groeien? Of kun je hiervoor het geduld niet opbrengen? Dan kun je met hairextensions je kapsel verlengen. Of ben je misschien je sluike lokken moe en wil je meer volume? In dat geval kun je eveneens met hairextensions extra volume aan je kapsel geven. Waar hairextensions ook geschikt voor zijn, is het experimenteren met kleur. In plaats van dat je met een chemische haarkleuring highlights of lowlights creëert, kun je ook hairextensions in een iets lichtere of donkere tint dan je eigen haar laten zetten. Dit biedt bovendien het voordeel dat je eigen haar niet hoeft te lijden. Een haarkleuring betekent namelijk altijd een aanslag op je haar.

3. Kunnen hairextensions allergische reacties veroorzaken?

Sommige mensen krijgen na het plaatsen van hairextensions last van een rode en jeukende hoofdhuid. Hoewel dit maar zelden voorkomt, kant het zijn dat er dan sprake is van een allergische reactie op de haarverlengingen. In de meeste gevallen hebben deze symptomen er echter mee te maken dat de hoofdhuid niet gewend is aan de hairextensions. Je haren worden iets zwaarder en trekken daardoor iets meer aan de hoofdhuid. Dit gevoel zal na enkele dagen vanzelf verdwijnen. Het kan soms ook gebeuren dat scherpe kantjes van de aanhechtingen van de hairextensions de hoofdhuid irriteren. De hairextensions styliste kan dit dan even bijwerken, waardoor het probleem zo opgelost is. Is er toch echt sprake van een allergische reactie, dan dienen de hairextensions verwijderd te worden.

4. Kan ik mijn hairextensions verven?

Een van de veelgehoorde vragen over hairextensions, is of je ze kunt verven. Zijn je hairextensions gemaakt van 100% menselijk haar? Dan is het mogelijk om ze te verven. We raden je aan om eerst een klein plukje van de hairextensions te verven om uit te proberen of de kleur uitvalt zoals je verwacht. Let op: hairextensions kun je niet blonderen. Een proces als blonderen betekent dat je het haar gaat ontkleuren. De hairextensions zijn al een keer ontkleurd en daarna opnieuw geverfd. Wil je je haren een tintje lichter, dan zul je de hairextensions eerst moeten laten verwijderen. Daarna kun je nieuwe lichtere extensions laten plaatsen. Leer alles over haarkleuren in onze Cursus Haarkleuren (Hair Colouring).

5. Mag ik hairextensions laten zetten tijdens de zwangerschap?

Ook tijdens de zwangerschap kun je in de meeste gevallen gewoon hairextensions laten zetten. Het haar komt tijdens de zwangerschap in een verlengde rustfase, waardoor het haar minder snel uitvalt. De meeste zwangere vrouwen hebben daarom in deze periode van nature een vollere bos haar. Dit in combinatie met hairextensions geeft een schitterende uitstraling. Toch zijn er ook vrouwen die juist extra last hebben van haaruitval. Daarbij zullen ook de meeste vrouwen na de zwangerschap meer haarverlies hebben. Dit is van invloed op de houdbaarheid van de hairextensions.

Nog meer vragen over hairextensions?

Wil je zelf graag leren om hairextensions te zetten als een professional? Bekijk dan hier onze Cursus Hairextensions en schrijf je tijdig in. Tijdens deze cursus van Wellness Academie worden al je vragen over hairextensions beantwoord!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie