Mis deze last-minute aanbiedingen niet! Shop nu en profiteer van deze knallers via (meer info)
Mis deze last-minute aanbiedingen niet! Shop nu en profiteer van deze knallers via (meer info)
  • Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Veelgestelde vragen over henna versieringen

21 oktober 2015
Veelgestelde vragen over henna versieringen

Henna versieringen zijn een lust voor het oog. Al eeuwenlang versieren mensen hun lichaam met henna patronen. Iedereen met een vaste hand en een creatieve instelling kan leren om henna versieringen te zetten. Je leert het tijdens de Cursus Henna van de Wellness Academie. Wil je henna artiest worden? Wil je alles weten over deze mystieke traditie? We beantwoorden hier veelgestelde vragen over henna!

Wat is henna?

Henna komt van de hennastruik (Lawsonia inermis). Deze struik komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika, het Midden-Oosten en India. Van de bloemen maakt men parfum en de kleurstof voor hennaschilderingen komt uit de vermalen groene herfstbladeren. Vervolgens mengt men de hennapoeder met citroensap en eventueel met essentiële oliën. Je herkent henna aan de oranjerode kleur. Een ander belangrijk kenmerk van henna is dat de kleurstof, lawsone, zich bindt met de keratine in de huid. Dit is de reden dat we zulke mooie henna versieringen kunenn maken. Tijdens de cursus henna leer je hier alles van. Je leert daarbij onder meer ook om zelf hennapasta te maken.

Waar komt de henna traditie vandaan?

Henna wordt binnen veel culturen gebruikt, o.a. binnen de islamitische, hindoeïstische, joodse en christelijke cultuur. Een andere naam voor henna is ‘mehndi’. Dit woord komt uit het Sanskriet (mendhikā). Het gebruik van mehndi wordt al beschreven in oude Vedische geschriften. Ook in de Arabische wereld staat henna al meer dan 5000 jaar symbool voor geluk, gezondheid en sensualiteit en zou een verbinding bieden met een oud tijdperk vol goede en kwade geesten (Baraka en Jnoun). De oudste bewijzen van hennaschilderingen komen uit Egypte, waar henna werd gevonden op mummies.

Waarvoor worden henna versieringen in het westen gebruikt?

Henna is via de Bollywood films ook in het westen in trek geraakt. Veel beroemdheden lieten zich hierdoor inspireren en nu zien we ook dat het grote publiek steeds vaker de professionele henna artiest bezoekt. Henna versieringen worden bij ons veel gebruikt voor ceremonies als bruiloften. De bruidshenna is erg populair. Ook zwangere dames laten vaak hun buik versieren met henna. Dit noemen we ‘belly blessings’. De henna tattoo is een ideaal alternatief wanneer je geen permanente tattoo wilt of wilt uitproberen hoe een tattoo bij je staat. Tijdens de cursus henna van de Wellness Academie leer je o.a. om de mooiste bruidshenna en belly blessings te maken!

Hoe lang blijft henna zitten?

De hennapasta moet minimaal 4 uur op de huid blijven zitten om de kleurstof goed in te laten trekken. Hoe langer de henna blijft zitten, hoe donkerder de kleur. Na het verwijderen van de hennapasta blijft er een roodoranje kleur achter. Wanneer je de huid daarna insmeert met een hennabalsem blijft de versiering tot wel 5 dagen mooi zitten. Daarna begint het te vervagen. De kleur is meestal na 2 weken helemaal van de huid verdwenen.

Is henna schadelijk voor de huid?

Natuurlijke henna is niet schadelijk. Maar pas op, want er worden veel chemische ‘hennaproducten’ verkocht. Die worden vaak verkocht onder de naam ‘zwarte henna’. Aan deze producten is PPD (p-fenyleendiamine) toegevoegd wat wel schadelijk kan zijn voor de huid. PPD is een contactallergeen dat een allergische reactie kan veroorzaken. De echte traditionele hennapasta bevat enkel natuurlijke ingrediënten en heeft een roodoranje kleur. Hoe donker de kleur op de huid is, kan per persoon verschillen.

Let op: natuurlijke henna is nooit zwart!

Wil je een cursus henna versieringen volgen?

Bekijk dan hier de cursusdata van onze henna cursus en schrijf je in voor de eerstvolgende cursus. Het is een praktische cursus in een kleine lesgroep. Je krijgt les van één van de meest gevraagde henna-artiesten van Nederland!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt9 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
Kom eens kennismakenVolgende
infoavonden

Wil je de Wellness Academie beter leren kennen? Dan ben je van harte welkom op onze infoavonden of opendagen.

Meer over onze infoavonden

  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie