Veelgestelde vragen over hot stone massage

14 augustus 2015 | Massage & Therapieën Alle blogposts

Wil je meer weten over de hot stone massage? Ben je benieuwd voor wie de hot stone massage geschikt is? En wat je met deze massage voor mensen kunt betekenen? Wij geven je hier antwoord op veelgestelde vragen over hot stone massages! Je kunt mensen met de kracht van warme stenen een moment van volledige ontspanning bieden en eventuele klachten verlichten. Ontdek of een cursus hot stone massage iets voor jou is!

Wat is hot stone massage?

De hot stone massage is een volledige lichaamsmassage waarbij gebruik wordt gemaakt van warme stenen. Het doel is om te zorgen voor een volledige ontspanning van het lichaam. Het geeft onder meer een diep ontspannend effect op het zenuwstelsel, dat dagelijks door vele stressoren uit balans wordt gebracht. Ook helpen de warmte en de massagetechnieken om stijve spieren los te maken. Daarom is de hot stone massage een ideale massagebehandeling bij spierpijn. De hot stone massage stimuleert eveneens de bloedsomloop en de werking van de organen. Daardoor worden afvalstoffen gemakkelijker uit het lichaam weggevoerd.

Hoe is de hot stone massage ontstaan?

De hot stone massage is een van de populairste massages van het moment. Het is geen moderne hype, want de massage wordt al eeuwenlang toegepast. In de tijd van de Grieken en de Romeinen werden in de badhuizen al warme stenen gebruikt om elkaar massages te geven. Ook door de Inca’s en de Indianen werd de hot stone massage toegepast. Binnen de Oosterse cultuur werden de warme stenen ingezet bij het behandelen en voorkomen van allerlei aandoeningen. Vandaag de dag is de hot stone massage weer herontdekt en niet meer weg te denken uit de massagewereld.

Is hot stone massage voor iedereen geschikt?

Een hot stone massage draagt bij aan het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Deze vorm van massage is vooral geschikt voor mensen die last hebben van:

  • Stress
  • Vermoeidheid
  • Spier- en gewrichtspijnen
  • Spijsverteringsklachten
  • Slechte bloedcirculatie
  • Fibromyalgie

In enkele situaties is een hot stone massage niet aangewezen, zoals bij griep, koorts, verhoogde stofwisseling, huidziektes, vaatziektes, trombose, kanker, brandwonden en zonnebrand. Let op: deze lijst is niet volledig. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts!

Welke stenen gebruik je bij een hot stone massage?

Bij het geven van een stone massage maak je gebruik van warme basalt- en lavastenen. Dit zijn vulkanische stenen die erg hard en ijzerhoudend zijn. Ze zijn afkomstig uit rivierbeddingen of de zee; ze hebben hun ronde vorm op natuurlijke wijze gekregen. We noemen dit ongetrommelde stenen. Wanneer de stenen hun ronde vorm machinaal hebben gekregen noemen we dit getrommelde stenen. Een belangrijke eigenschap van deze stenen is dat ze de warmte goed kunnen vasthouden. Er bestaan diverse soorten verwarmingsapparaten voor het opwarmen van de stenen.

Een cursus hot stone massage iets voor jou?

Op diverse momenten in het jaar kun je bij de Wellness Academie een cursus hot stone massage volgen. Zorg dat je er op tijd bij bent, want deze populaire cursus is altijd snel volzet. Een voordeel van deze cursus is dat je een gratis set massagestenen bij krijgt! Schrijf je hier online in!