Cursus Hot stone massage

Gratis set massage stenen t.w.v. 100 euro!
€ 145
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Gratis instructiefilm en set massate stenen!
 • 40% korting via de KMO-portefeuille!
 • Erkend certificaat!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

Wil je leren om een volledige hot stone massage te geven? Met de kracht van warme stenen mensen een moment van diepe relaxatie bieden? Kennismaken met alle voordelen van de hot stone massage? Volg dan de cursus hot stone massage van de Wellness Academie. Deze massagevorm is een van de meest geliefde massagevormen. Met hot stone massages zul je dan ook gemakkelijk veel nieuwe klanten kunnen aanspreken.

Hot stone massage opnieuw ontdekt

Leer tijdens deze cursus alles over de lange geschiedenis van de hot stone massage. De cursus hot stone massage leidt je terug naar de tijden van de oude Romeinen, Grieken en de Indianen die eeuwen geleden al de warme weldaad van de stenen hadden ontdekt en toepasten in allerlei rituelen. Vervolgens keer je terug naar het heden waarin jij straks als massagetherapeut jouw klanten kunt verwennen met deze behandelvorm. Sinds enkele jaren is de hot stone massage herontdekt en is de behandeling niet meer weg te denken uit de massage wereld van vandaag!

Een cursus Hot Stone Massage is letterlijk en figuurlijk ‘hot’

Volledige relaxatie van het lichaam

Een hot stone massage is een volledige lichaamsmassage met behulp van warme stenen met als doel een volledige relaxatie van het lichaam. Het heeft een ontspannend effect op het zenuwstelsel, waardoor spanningen gemakkelijker losgelaten worden. De warme stenen helpen de spieren ontspannen. Het is daarom een ideale massagebehandeling bij stijve spieren en spierpijn. Verder stimuleert het de bloedsomloop en de werking van de organen. Afvalstoffen worden gemakkelijker uit het lichaam weggevoerd. Hierdoor draagt de massage bij aan het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Na afloop van deze cursus ben je in staat volledige hot stone massages te geven.

Werken met warme stenen

Je leert tijdens deze cursus masseren met warme basalt- en lavastenen. Je maakt kennis met de verwarmingsmogelijkheden en -apparaten voor het opwarmen van de stenen. Een goede voorbereiding op de massagebehandeling is eveneens heel belangrijk. Vervolgens ga je uitgebreid de massagetechnieken oefenen op de verschillende lichaamsdelen. Je zal ook zelf de hot stone massage ervaren! De cursisten oefenen namelijk op elkaar. Het is erg belangrijk dat je zelf ervaart, wat jouw klanten straks gaan ervaren. Alles gebeurt onder de professionele begeleiding van een docent met veel praktijkervaring. Een ander groot voordeel is dat je bij deze cursus een gratis set (ongetrommelde) massagestenen krijgt (t.w.v. € 100)!

Indeling

Weekendreeks – 1 dag van 10u tot 18u.

Inhoud

 • Geschiedenis hot stone massage
 • Basalt en lavastenen
 • Verwarmingsmogelijkheden en -apparaten
 • Massagetechnieken en gebruik van de stenen
 • Geven van volledige hot stone massage

Opleidingsdata

Hasselt

Zondagreeks

Datum: zondag 14 januari 2018
Tijd: 10:00u tot 18:00

Datum: zondag 22 april 2018
Tijd: 10:00u tot 18:00

Datum: zondag 10 juni 2018
Tijd: 10:00u tot 18:00

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 3 maart 2018
Tijd: 10:00u tot 18:00

Datum: zaterdag 28 oktober 2017
Tijd: 10:00u tot 18:00

Antwerpen (Wilrijk)

Zondagreeks

Datum: zondag 21 januari 2018
Tijd: 10:00u tot 18:00

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 2 juni 2018
Tijd: 10:00u tot 18:00

Rotterdam

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 3 februari 2018
Tijd: 10:00u tot 18:00

Datum: zaterdag 19 mei 2018
Tijd: 10:00u tot 18:00

Gent (Drongen)

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 3 februari 2018
Tijd: 10:00u tot 18:00

Zondagreeks

Datum: zondag 3 juni 2018
Tijd: 10:00u tot 18:00

Amsterdam

Zondagreeks

Datum: zondag 25 maart 2018
Tijd: 10:00u tot 18:00

Datum: zondag 8 juli 2018
Tijd: 10:00u tot 18:00

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 16 december 2017
Tijd: 10:00u tot 18:00

Utrecht

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 31 maart 2018
Tijd: 10:00u tot 18:00

Eindhoven

Zondagreeks

Datum: zondag 22 april 2018
Tijd: 10:00u tot 18:00


Prijs

Kostprijs: 145 euro

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat
 • Set massage stenen

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

 

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Docenten

Alex Struyker Boudier

Docent in Amsterdam, Eindhoven & Rotterdam

Alex Struyker Boudier (1965) staat voor je klaar als docent schoonheidsspecialist aan de Wellness Academie in Amsterdam. Hoewel Alex altijd een voorliefde had voor schoonheidsverzorging, kent zijn carrière ook andere wegen die hem uiteindelijk de perfecte kwaliteiten hebben bezorgd om docent schoonheidsspecialist te worden.

Na de middelbare school studeerde Alex Engels en Frans aan de Vertaalacademie in Maastricht, waarna hem een mooie carrière te wachten stond bij Greenpeace. Hier was hij 18 jaar werkzaam in diverse functies. Door zijn werk op de Afdeling Educatie, waar hij educatieve projecten voor kinderen opzette, ontwikkelde hij ook zijn didactische talenten.

Omdat ondertussen zijn passie voor schoonheidsverzorging zijn aandacht bleef trekken volgde hij een opleiding schoonheidsspecialist. Toen de Afdeling Educatie van Greenpeace ophield te bestaan en hij afstudeerde als schoonheidsspecialist, was de keuze om een eigen schoonheidssalon te starten een logische keuze.

Als docent schoonheidsspecialist aan de Wellness Academie kan hij al zijn passies verenigen; zijn behoefte om anderen dingen te leren, het boeiende vak van schoonheidsspecialist en milieu, want ook dat speelt binnen de schoonheidsbranche een steeds grotere rol!

Katja Wellens

Docent in Hasselt

In 2009 behaalde Katja Wellens haar diploma tot schoonheidsspecialiste. In het jaar dat hierop volgde deed ze zoveel mogelijk praktijkervaring op, om daarna haar grote droom werkelijkheid te maken; aan de slag gaan als zelfstandige schoonheidsspecialiste. Sindsdien runt ze haar eigen schoonheidssalon L’Essentiel in het Belgische Heist op den Berg.

Katja bleef nieuwsgierig naar wat de beauty sector haar nog meer te bieden had en volgde extra opleidingen, waaronder de opleiding gespecialiseerd voetverzorger en de opleiding natuurlijke huidverzorging. In haar dagelijkse werkzaamheden als beauty specialist is haar motto: ‘Schoonheid komt van binnenuit’. Daarom combineert ze professionele huidverzorging met adviezen over een gezonde levensstijl, orthomoleculaire voedingssupplementen en voedingstips.

Klanten kunnen ook bij Katja terecht voor behandelingen als ontharen, massages en visagie. Een van haar veelgeprezen specialiteiten is natuurlijke bruidsmake-up, waarmee ze onlangs in een bruidsmagazine verscheen. Katja wilde graag haar passie voor het vak doorgeven aan andere enthousiastelingen en behaalde daarom haar diploma als leerkracht. Ze neemt de studenten van Wellness Academie graag mee op ontdekkingstocht binnen de boeiende wereld van schoonheidsverzorging.

Katleen Vanderbeken

Docent in Gent (Drongen)

Katleen Vanderbeken is een gekwalificeerde schoonheids- en wellness specialist, die haar carrière in een heel andere hoek begon, namelijk in de technische hoek. Deze technische achtergrond bleek later perfect van pas te komen toen ze het pad van de wellness- en beautybranche in sloeg.

Vanwege haar fascinatie voor nieuwe technologieën ging Katleen industriële informatica studeren. Dit wakkerde haar interesse alleen maar aan en ze studeerde verder tot industrieel ingenieur elektronica met de specialisatie IT. Ze werkte twintig jaar in de businesswereld en behaalde ook haar MBA-graad, deels in Chicago. Daarnaast had Katleen ook een passie voor schoonheid en gezondheid. Deze passie liet ze niet links liggen!

Ze volgde opleidingen tot nagelstyliste, schoonheidsspecialiste en wellness consulent in de ouderenzorg. Ze maakte een bijzondere match tussen haar passie voor IT en schoonheidszorg door een afsprakenplatform te ontwikkelen. Ze opende een schoonheidsinstituut (Camanelli) en startte ook een instituut (Institute For Professional Care) voor het opleiden van dienstverleners in innerlijke en uiterlijke schoonheid en verzorging gericht op het beter om leren gaan met mensen met een zorgprofiel (kankerpatiënten, ALS-patiënten etc.).

Haar unieke loopbaan, levenservaring en grondige kennis van schoonheid en verzorging maken van Katleen een inspirerende docente schoonheidsspecialiste.

Nathalie Dessers

Docent in Antwerpen (Wilrijk), Hasselt & Utrecht

Nathalie Dessers had al vroeg interesse in allerlei creatieve activiteiten als boetseren, verven en tekenen. Algauw ruilde ze de schilderpenselen om voor make-up penselen en ze besloot een opleiding visagie te volgen. Maar ook het onderwijs trok haar aandacht en ze ging aan de slag als kleuterjuf.

Naast haar werkzaamheden in het onderwijs, bleef ze met visagie bezig. In haar vrije uren volgde ze een bijscholing kindergrime en ze studeerde verder voor allround make-up artist. Tijdens haar stage voor de opleiding allround make-up artist verzorgde ze de make-up van dansers. Nathalie raakte gefascineerd door de show make-up en stapte via deze deur de professionele visagiewereld binnen.

De ervaring die ze op deed in het creëren van extreme looks in de showbusiness kwam goed van pas voor alle volgende opdrachten. Haar creativiteit was aangewakkerd en ze had haar draai gevonden! Gaandeweg breidde ze haar netwerk uit en steeds meer opdrachtgevers ontdekten haar talent. Ze verzorgde onder meer de make-up voor magazines als Love & Luxury, Joepie en TVL Beauty.

Ondertussen werkt Nathalie als freelance make-up artist voor het make-up merk NEE en runt haar eigen zaak waar ze bruidsmake-up afwisselt met alle mogelijke uitdagingen die op haar pad komen; van modellen make-up tot Halloween looks. Vooral de veelzijdigheid van het vak van make-up artist inspireert Nathalie: “Deze job verveelt nooit!”

Locaties

 • Amsterdam
  Naritaweg 12
  1043 BZ Amsterdam  (Noord-Holland)
 • Antwerpen
  Boomsesteenweg 135
  2610 Wilrijk  (Antwerpen)
 • Eindhoven
  Bogert 1
  5612 LX Eindhoven  (Noord Brabant)
 • Gent
  Mariakerksesteenweg 42
  9031 Drongen  (Oost Vlaanderen)
 • Hasselt
  Heidestraat 6-B
  3500 Hasselt  (Limburg)
 • Rotterdam
  Marten Meesweg 8
  3068 AV Rotterdam  (Zuid-Holland)
 • Utrecht
  Ivor Novellostraat 1
  3543 EE Utrecht  (Utrecht)

Impressievideo

Stuur door

Stuur deze pagina door naar een vriend of familielid:


Mijn naam

Mijn e-mailadres

E-mailadres ontvanger

Veelgestelde vragen

 • Moet ik uit de kleren tijdens de massage les?+

  Enkel voor de massagecursussen die worden uitgevoerd met olie dien je je te ontdoen van je kledij. Je mag je ondergoed uiteraard aanhouden.

 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO’s en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 40% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 10.000 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Recensies

E. Schrijvershof (25-04-2017)

Gevolgd in Utrecht

Leuke cursus,fijne aardige docent. Goede manier van uitleggen. En af en toe een lachtertje waardoor de sfeer gezellig was.

G. Mei (10-04-2017)

Gevolgd in Hasselt

Deze hotstone opleiding was letterlijk en figuurlijk super Hot!!! Echt geweldig!!! Een aanrader!!! En super docent!

A. Storms (10-04-2017)

Gevolgd in Hasselt

IK vond het een heel interessante dag en ben ook content vertrokken toen de dag om was .

C. van Veller (03-04-2017)

Gevolgd in Eindhoven

Super leuke en leerzame cursus, met een super enthousiaste leraar. Een aanrader voor zowel beginner als een ervaren masseur.

D. Gaertner (03-04-2017)

Gevolgd in Eindhoven

Docent deed het erg goed. Heel duidelijk. Goede indeling.

L. Goossens (03-04-2017)

Gevolgd in Eindhoven

Ik vond het een hele leuke en leerzame cursus. Het was een heel leuk groepje! Alex legde het allemaal rustig en duidelijk uit, gaf goede feedback en vond het een heel erg fijne docent!

J. perfors (27-03-2017)

Gevolgd in Rotterdam

Vond het een fijne en gezellig cursus ALEX is een gezellig leraar erg netjes en goede uitleg ben tevreden over de hotstone cursus en motiveert om weer verder te gaan met vriendelijke groet Jeanette Perfors

E. Yzermans (16-02-2017)

Gevolgd in Hasselt

Zeer ontspannende cursus. Tijd is eigenlijk nog een beetje te kort om de technieken door elke cursist (wisselen tussen masseren en gemasseerd worden) te laten inoefenen. Docente blijft top, haar gedrevenheid werkt aanstekelijk.

S. Wessels (15-02-2017)

Gevolgd in Hasselt

Ontzettend vriendelijk en veel geleerd! Op naar de volgende cursus.

J. De geyter (31-01-2017)

Gevolgd in Gent

mijn eerste opleiding bij wellnes academie was super ! Kijk zeker uit naar mijn volgende !

K. de Smet (31-01-2017)

Gevolgd in Gent

Leerzame cursus met voldoende mogelijkheid om te oefenen.

L. LESPOIX (06-12-2016)

Gevolgd in Hasselt

Zoals alle vorige cursussen bij jullie gevolgd, was ook deze dag wederom TOP.

F. De Vrij (05-12-2016)

Gevolgd in Hasselt

Intense duidelijke aangename cursus , ik ben zeer tevreden

V. van Wattingen (27-11-2016)

Gevolgd in Amsterdam

Leuke, leerzame cursus met veel tijd om te oefenen. Een prima docent die tijd en aandacht hadden voor iedere cursist.

C. Venzelaar (14-11-2016)

Gevolgd in Rotterdam

Een super cursus met uitstekende ondersteuning in de praktijk door Alex! Alex hield alles prima in de gaten en gaf iedereen de aandacht die hij of zij nodig had. 1 dag later hadden we de prints van de les via email in huis. Het was heel gezellig met elkaar!

M. Melgert (14-11-2016)

Gevolgd in Rotterdam

Geweldige ervaring; hele duidelijke uitleg op een relaxte en leuke manier verteld, met persoonlijke aandacht voor de cursisten, en met passie voor het vak uitgevoerd door de docent, Alex Struyker Boudier.

M. Baulde Maaten (14-11-2016)

Gevolgd in Rotterdam

Dankzij Alex een zeer gezellige en leerzame dag gehad. Een hele leuke cursus om te doen. Kortom een zeer geslaagde dag.

B. Cnudde (10-10-2016)

Gevolgd in Hasselt

Fantastische leerkracht. Héél professioneel en autenthiek. Veel geleerd op korte tijd.

E. Vander Haeghen (04-10-2016)

Gevolgd in Gent

Zeer praktische cursus. Heel veel bijgeleerd op korte tijd. Je krijgt daarna onmiddellijk zin om erin te vliegen!

K. Anthoons (04-10-2016)

Gevolgd in Gent

Zeer vriendelijk docente . Veel bijgeleerd en ik zal zeker nog cursussen volgen bij Welness Academie. Is leerrijk en ondertussen zeer ontspannend zelf ook .

H. Timmers (03-10-2016)

Gevolgd in Eindhoven

Zeer geslaagde dag met een gedreven docent, duidelijke uitleg en continu betrokken bij de cursist. Echt een aanrader.

E. ter Braake (03-10-2016)

Gevolgd in Eindhoven

Zeer leerzame en leuke dag!

N. Thoma (19-09-2016)

Gevolgd in Amsterdam

Leuke docent, veel geleerd en duidelijke uitleg gehad

I. Ouwerkerk - van Veen (19-09-2016)

Gevolgd in Amsterdam

Wat een leuke opleiding. Mede door Alex die het heel leuk bracht. Kom zeker terug!

K. verheyen (15-08-2016)

Gevolgd in Hasselt

Een hele leuke cursus, de theorie en praktijk zijn zeker evenredig.

J. Swinnen (15-08-2016)

Gevolgd in Hasselt

Het was een aangename cursus. heel goed gegeven. en vooral op het einde dat we al stenen meekregen was heel leuk.

D. Maas (15-08-2016)

Gevolgd in Hasselt

Marieke weet op een vlotte en gezellige manier haar kennis en ervaring over te brengen.

S. van Riel (16-03-2016)

Gevolgd in Eindhoven

ik vond de cursus heel leerzaam en interessant. Het is zeker een aanvulling op de rest van mijn studies en cursussen. De leraar was super vriendelijk en zeer gedreven. Ik ben erg blij dat ik de cursus heb gedaan.

P. Christ (15-03-2016)

Gevolgd in Eindhoven

Een zeer leerzame workshop gehad. Top docent en goede uitleg! Geen spijt van. Ook heel prettig dat er een instructiefilmpje aanwezig is zodat je het later nog eens terug kunt zien. Kortom: Ik ben erg tevreden!

P. Zoons (15-03-2016)

Gevolgd in Eindhoven

ik vind deze cursus een hele grote aanwinst voor mijn kennis. Hele goede en duidelijke uitleg.

klanten vertellen 9,1 346 Beoordelingen