10% korting t/m 28/4 op alle cursussen vóór 1/9/2024
10% korting t/m 28/4 op alle cursussen vóór 1/9/2024
  • Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Veelgestelde vragen over shiatsutherapeut worden

11 juli 2015
Veelgestelde vragen over shiatsutherapeut worden

Geïnteresseerd in shiatsu? Zou je graag shiatsu therapeut willen worden? Dan vind je hier alvast meer informatie over shiatsu therapie. We gaan dieper in op veelgestelde vragen over shiatsu, zodat je een beter beeld krijgt van wat deze behandelvorm voor je kan betekenen als ontvanger en als gever. Want ook het geven van shiatsu therapie geeft veel voldoening. Lees hier meer.

Wat is shiatsu therapie?

Veel mensen denken dat shiatsu enkel een massagevorm is. Shiatsu is echter veel meer dan dat! Daarom heet onze opleiding niet shiatsu massage, maar de Opleiding Shiatsu Therapie. Shiatsu kent wel enkele overeenkomsten met de klassieke massage. We oefenen bij bijvoorbeeld ook druk wordt uit op het lichaam en we gebruiken eveneens stretchtechnieken om spanningen in spieren en gewrichten op te lossen. Bij shiatsu hoeft de ontvanger daarentegen niet uit de kleren. Het oofddoel is ook niet om direct op de spieren en gewrichten te werken, maar op het energetisch systeem. Een shiatsu therapeut, die een rugspier behandelt, focust hierbij niet op de spier maar op de energie die onder meer via deze spier door het hele lichaam stroomt.

Kan een shiatsu therapeut gezondheidsklachten genezen?

Er wordt vaak beweerd dat shiatsu allerlei gezondheidsklachten kan oplossen. Klachten die binnen deze context genoemd worden, zijn: hoofdpijn, migraine, spijsverteringsklachten, menstruele klachten, nek-, schouder- en rugpijn, psychosomatische klachten, depressiviteit, vermoeidheid en chronische pijnen. Het is echter niet juist om te zeggen dat shiatsu geneest. Shiatsu is een behandelvorm die de genezing ondersteunt en stimuleert. Het doel van shiatsu therapie is om het zelfhelend vermogen van het lichaam te stimuleren door de levensenergie van de ontvanger op een evenwichtige manier door het lichaam te laten stromen.

Kan shiatsu schadelijke effecten hebben?

Shiatsu kan geen kwaad. Het gaat bij deze behandelvorm om een samenwerking tussen de therapeut en het lichaam van de ontvanger. De therapeut geeft het lichaam, dat instinctief over een zelfhelend vermogen beschikt, een ‘steuntje in de rug’ om zichzelf te genezen. Het kan soms gebeuren dat de ontvanger bijwerkingen ervaart, doordat er onder invloed van de behandeling toxines vrijkomen die uit het lichaam worden weggevoerd. Dit kan zich uiten in symptomen als hoofdpijn, stijfheid, diarree, veel urineren of loomheid. Deze symptomen verdwijnen meestal snel. Veel water drinken en uitrusten kan dit proces bevorderen. Shiatsu kan ook op emotioneel niveau uitwerkingen hebben; diepgewortelde emoties kunnen loskomen. Het verwerken van deze emoties heeft meestal meer tijd nodig.

Kan shiatsu therapeut worden mijn zelfontwikkeling stimuleren?

Shiatsu kan behalve als een therapie ook gezien worden als een methode voor zelfontwikkeling. Dat geldt zowel voor het geven als voor het ontvangen van shiatsu. Shiatsu geeft je meer inzicht in de werking van het lichaam en in de manier waarop lichaam en geest elkaar diepgaand beïnvloeden. Door een opleiding shiatsu te volgen word je gevoeliger voor subtiele veranderingen in jezelf en je leert om verstoringen in je balans sneller op te merken en te herstellen. Zou je graag shiatsu therapeut willen worden? Dan kun je aan de Wellness Academie een volledige Opleiding shiatsubehandelaar volgen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie