• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Alles wat je moet weten over het verwijderen van gelnagels!

23 januari 2019 | Nagelstyling & Pedicure
Alles wat je moet weten over het verwijderen van gelnagels!

Wil je als nagelstyliste het verschil maken? Dan kun je dat doen door de prachtigste kunstnagels te verzorgen. Er zijn echter nog meer zaken waarmee je het verschil kunt maken, zoals hoogwaardige diensten op het gebied van het professioneel verwijderen van gelnagels. Wanneer gelnagels op de verkeerde wijze worden verwijderd kunnen de natuurlijke nagels ernstig beschadigd worden. Daarom gaan we hier in op het belang van het professioneel verwijderen van gelnagels en hoe je je hiermee nog beter kunt profileren binnen de branche!

Haastige spoed is zelden goed

Een klant wil van haar kunstnagels af en klopt aan bij jouw salon. Ze vraagt hoe lang dit duurt, want ze heeft maar weinig tijd. Wat doe je dan? Snel, snel de gel ervan af weken en schrapen? Grote kans dat je deze klant niet meer terugziet, omdat je haar nagels hebt beschadigd. Leg uit aan je klant dat de duur van de behandeling afhangt van de soort gel en de conditie van de gelnagels en dat je niet kunt garanderen dat ze binnen een klein half uurtje weer buiten staat. Om je werk goed te doen, is het niet verstandig om te haasten. Stel voor aan de klant om een afspraak te maken op een ander tijdstip, wanneer ze meer tijd heeft. Alleen dan kun je garanderen dat het verwijderen van de gelnagels goed gebeurt.

Hoe lang duurt het verwijderen van gelnagels?

In veel gebruiksaanwijzingen van gelnagels staat dat je de nagels binnen een kwartiertje ervan af kunt weken. Dat is echter niet altijd de realiteit. Zeker als de gelnagels niet door jou zijn geplaatst en je niet weet hoe ze zijn aangebracht, kan het nodig zijn om de nagels wat langer te laten weken. De duur van het weken van de gelnagels is afhankelijk van de conditie van de gelnagels en de natuurlijke nagels. Het is essentieel dat de gelnagels volledig loskomen van de natuurlijke nagel. Ga in ieder geval nooit de gel na het weken ervan af schrapen om sneller te kunnen werken. Hiermee beschadig je de nagel en nieuwe gelnagels zullen minder goed hechten. Er kunnen hierdoor witte plekjes op de nagels ontstaan, de nagel kan splijten of breken of er kunnen deukjes ontstaan. Je klant kan hier nog maanden last van hebben!

Kunstnagels verwijderen die elders zijn gezet?

Als nagelstyliste kan dit een lastige situatie voor je zijn. Je weet niet welke producten er zijn gebruikt en of deze producten op de juiste manier zijn gebruikt. Deze kennis is van belang voor het correct verwijderen van de gelnagels. Terwijl jij de gelnagels op de juiste manier verwijdert, kunnen er alsnog problemen voordoen, omdat de gelnagels niet correct zijn aangebracht. Je kunt hierdoor onterecht de schuld krijgen van eventueel beschadigde nagels. Aan de andere kan deze situatie ook een goede kans zijn om een nieuwe vaste klant te werven. Ga in dat geval voorzichtig en vakkundig te werk om de gelnagels te verwijderen. Tegelijkertijd leg je aan de klant uit dat salons met verschillende systemen voor gelnagels werken. Om het mooiste en duurzaamste resultaat te krijgen, is het aan te raden om steeds hetzelfde systeem te gebruiken, bij zowel het plaatsen als verwijderen van de gelnagels. Hiermee kun je de nieuwe klant overtuigen om bij jou terug te blijven komen.

Methoden verwijderen van gelnagels

Het verwijderen van gelnagels begint met het weken van de nagels in aceton of een soak-remover. Als de gel zacht is geworden, kun je eventueel met een houten stokje (orangewood stokje) voorzichtig testen of de gel volledig zacht is. Als dat het geval is, kun je de gel met het stokje van de nagel af duwen, met de nadruk op ‘duwen’ en dus niet ‘schrapen’. Er is hier nauwelijks kracht voor nodig. Is dat wel het geval, dan kun je de nagels beter nog even laten weken. Er bestaan ook gelsystemen waarbij er soak-off wraps over de nagels worden aangebracht. Test bij het verwijderen van de wraps of de gel er gemakkelijk vanaf komt. Moet je te veel wrijven, laat de wraps dan nog enkele minuten zitten. Als je veel druk moet geven is het nooit goed. Doordat de gel nog te stevig vastzit aan de nagel, kun je met te veel druk de natuurlijke nagel beschadigen. Wil je een expert worden in zowel het plaatsen als verwijderen van gelnagels? Volg dan onze Opleiding Nagelstyliste Gelnagels met na afloop een diploma!

Bied tijdens het weken extra diensten aan

Niemand houdt van lang wachten! Leg je klant uit waarom het afweken van de gelnagels zo lang duurt en waarom dit zo belangrijk is. Je wilt namelijk niet de natuurlijke nagel beschadigen. Om het lange wachten wat aangenamer te maken, kun je je klant ondertussen in de watten leggen; zorg altijd voor een comfortabele stoel en eventueel ontspannende achtergrondmuziek. Je kunt in de tussentijd ook extra diensten aanbieden, zoals een hoofdmassage of voetmassage. Misschien is onze Cursus Voetreflexologie of de Cursus Indiase Hoofdmassage wel een interessante bijscholing voor jou!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Indiase hoofdmassage (Indian head massage)
Indiase hoofdmassage (Indian head massage)
 • 1 dag
 • € 219
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie