• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Indiase hoofdmassage (Indian head massage)Leer blokkades in de nek, schouders en het hoofd opheffen!

Cursus Indiase hoofdmassage (Indian head massage)
Voordelen
€ 219
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

In deze cursus Indiase hoofdmassage leer je om met warme, heerlijk geurende olie en eeuwenoude zachte en stevige massagetechnieken een beleving te creëren, waarin (spier)blokkades worden verlicht in de nek, schouders en het hoofd. De cursus is geschikt voor iedereen met of zonder vooropleiding, die geïnteresseerd is in de ayurvedische technieken en methoden. Je leert meer over de achtergronden van de ayurveda, maar je gaat daarnaast vooral praktisch aan de slag met het oefenen van de Indiase ayurvedische hoofdmassage!

Massage als onmisbaar onderdeel van de Indiase cultuur

In India wordt de hoofdmassage als ayurvedische therapie toegepast, maar het vormt ook een onlosmakelijk onderdeel van de Indiase cultuur. Je ziet deze massagevorm ook terug in gezinsverband. Al zittend in een treintje achter elkaar geven gezinsleden elkaar massages. Deze traditie wordt al eeuwenlang van ouder op kind doorgegeven. Binnen de Indiase geneeskunde vormt massage een onderdeel van een groot geheel aan methodieken om gezondheid en balans te creëren en/of te behouden. Samen met ayurvedische kruidengeneeskunde, yoga, eet- en leefgewoonten en meditatie ondersteunt massage een positief beheer van de eigen energie, de mind en het ego.

Indiase hoofdmassages zijn veelzijdig inzetbaar in de wellness & beauty branche

Voordelen cursus Indiase hoofdmassage

Tijdens een Indiase hoofdmassage worden de marmapunten, haren, hoofdhuid, gelaatsspieren, de nek en schouders behandeld, met specifieke technieken en afgestemde druk. Het laat het gezicht blozen, de hoofdhuid en haren glanzen, de ogen stralen en het heeft een diepe inwerking op het totale lichaam. De massage kan worden toegepast in kapsalons, sauna's, schoonheids- en massagesalons, in bedrijven en ook thuis voor rust en ontspanning in het gezin. Ook bij zwangerschapsbegeleiding door o.a. doula’s en in de kraamzorg, kinderopvang en op school biedt de Indiase hoofdmassage een geweldige vorm van ontspanning. De reikwijdte is zeer groot!

Inhoud cursus Indiase hoofdmassage

In de cursus leer je meer over de achtergronden en filosofie van de Indiase ayurvedische hoofdmassage. Het grootste gedeelte van de cursus is gericht op de praktijk, waarin je leert om de hoofdmassage in zittende houding op een stoel en in liggende houding op een behandeltafel uit te voeren. Hierdoor is het een laagdrempelige massage voor je klanten. De massage kan gemakkelijk overal gegeven worden. Je leert om te werken met warme, verfijnd geurende essentiële olie, die in het westen als aangenaam wordt ervaren. De olie wordt niet medisch, maar aromatisch ingezet. Wil je meer leren over het werken met essentiële olie? Dan is onze cursus aromatherapie ook vast iets voor jou!

Praktische informatie

De cursus Indiase hoofdmassage is geschikt voor iedereen met interesse in de ayurveda. Daarnaast is het een ideale bijscholing voor massagetherapeuten, die al bekend zijn met andere gelaatsmassages of met behandelingen gericht op meridiaanbanen en drukpunten. De Indiase hoofdmassage cursus wordt neutraal aangeboden op het gebied van religie, energie en filosofie en past binnen de kwalificatie-eisen van de kappers- en schoonheidsbranche.

Je ontvangt een praktische syllabus en instructievideo, die je helpen met het toepassen van het geleerde in de praktijk. Je krijgt les van docenten met jarenlange ervaring in de branche, zodat de cursus perfect is afgestemd op de praktijk. Na afloop ontvang je een certificaat, waarmee je direct vol vertrouwen aan de slag kunt binnen de branche. Schrijf je hier direct in!

Verder studeren binnen de ayurveda?

Je docenten zullen je beslist inspireren om je verder te ontwikkelen in dit prachtige vakgebied. De cursus Indiase hoofdmassage neemt als kennismaking met de ayurveda of als specialisatie een mooie plek in naast de Opleiding Ayurvedisch Behandelaar of de Cursus Ayurvedische Massage van Wellness Academie, waarin dieper wordt ingegaan op de principes van de Ayurveda.

Doelgroep

Iedereen die deze behandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 7 contacturen en circa 4 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Introductie ayurveda
 • Rol van massage in de ayurveda
 • Toepassingen Indiase hoofdmassage
 • Introductie marmapunten
 • Gebruik van essentiële olie
 • Massagetechnieken
 • Uitvoeren complete behandeling

219 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat
 • Instructiefilm
Amsterdam

Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
 • Rolstoeltoegankelijk
Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 6 juli 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Zondagreeks

Datum: zondag 3 november 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 26 oktober 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Jolié Ennik
Jolié EnnikDocent in Amsterdam

Jolié Ennik maakte in haar leven enkele bijzondere gebeurtenissen mee (3 x door bliksem geraakt, vele ongevallen en mystieke ervaringen). Dit zette haar aan om haar pad op het gebied van communicatie en accountmanagement rigoureus om te gooien. Ze ging zich richten op wellness en therapieën en speelde op een ondernemende manier in op de nieuwe kansen die op haar pad kwamen.

Sinds 1999 is het haar missie om de oosterse en westerse visie op geneeskracht te verbinden via een compilatie van massage, lichaamsbeweging, coaching, bewegingsvrijheid en de kracht terugbrengen in lichaam en geest. Ze volgde vele opleidingen en trainingen op het gebied van natuurgeneeskunde, INCA PAQO trainingen, sportmassage, klassieke ontspanningsmassage, shiatsu, coaching, healing, energetische therapie, zwangerschapsmassage, jadesteenmassage, Ko Bi Do, hamam, yoga en meditatie. Daarna deed ze 9 jaar praktijkervaring op in spa’s, sauna’s en yogastudio’s.

Toch miste ze in de trainingen en therapieën de technieken en werkwijze om nu ook anderen, net zoals zij voor zichzelf deed, te helpen herstellen en revalideren. Daarom ontwikkelde ze haar eigen therapie, de Quint Therapie. Ondertussen past ze deze therapie al 15 jaar met succes toe. ‘Geen minuut voelt als werk. Iedere minuut is een openbaring, een leermoment.’ Dit gevoel gunt zij iedereen en daarom traint ze graag haar studenten van Wellness Academie. Dit doet ze nuchter doch passievol, visionair doch commercieel verantwoord, vernieuwend doch medisch verklaarbaar. ‘Het is bijzonder om te zien hoe anderen hun eigen weg vinden binnen dit prachtige vakgebied!’

9,8

Aanrader!!! Hele fijne cursus van een top docent!

SandraHasselt
8,3

Een docent met veel passie en kennis die gedreven de theorie en de praktijk uitlegt. Mooie technieken geleerd!

MargrietAmsterdam
10,0

Weer een zeer leerzame cursus van Jolië, heel veel ingepakt in één lesdag. Wij hadden een fijne groep met goede samenwerking. Ik heb genoten en veel geleerd.

MyrnaAmsterdam
9,4

Joke heeft zeer goed lesgegeven op een rustige manier en alles duidelijk uitgelegd.

LieselotHasselt
9,0

Joke is een docent met passie voor haar materie. Ze heeft zeer veel kennis en heeft deze ook overgebracht naar de cursisten.

TanjaHasselt
9,0

Ik vond het een heel interessante workshop en met zoveel liefde gegeven door Joke. Echt een aanrader! Deze workshop heeft me echt geboeid van begin tot het einde.

LindaHasselt
9,4

Een ideale aanvulling op andere massages en om nieuwe massage combinaties aan te bieden.

VeerleHasselt
Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wat is de leeftijd van de studenten?

De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).

Wat vereist de school van mij als student?

Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:

 • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
 • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
 • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
 • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
 • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
 • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?

Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies.

Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie