• 011-872703
 • 0800-0980980

Cursus Indiase hoofdmassage (Indian head massage)

Ga de symptomen van stress te lijf gaan met Indiase hoofdmassage
€ 165
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • 40% korting via de KMO-portefeuille!
 • Praktijkgericht!
 • Met certificaat!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

De Indiase hoofdmassage is gebaseerd op de oude Indiase ayurvedische geneeswijzen met een geschiedenis van zeker al meer dan 4000 jaar oud. Hoewel het hier dus om een eeuwenoude oosterse massagevorm gaat, is deze behandeling uitermate geschikt voor het behandelen van typische moderne westerse klachten, zoals spanningshoofdpijn, stress, slapeloosheid en stijve nek en schouders. Leer in deze cursus Indiase hoofdmassage hoe je deze klachten te lijf kunt gaan en lichaam en geest weer in balans kunt brengen!

Effectief tegen stress

De Indiase hoofdmassage maakt onderdeel uit van de ayurveda (kennis van het leven). Binnen Indiase families vormt de hoofdmassage een belangrijk onderdeel van de dagelijkse verzorging. Familieleden geven elkaar hoofdmassages. Deze massage richt zich op het behandelen van de schouders, de nek en het hoofd en de drie bovenste chakra’s. In deze belangrijke energiecentra van het lichaam kan de spanning zich snel ophopen. Bedenk maar eens hoe stress vaak direct leidt tot spanning in de schouders en nek, hoofdpijn, slapeloosheid, pijnlijke ogen en zelfs haaruitval. De Indiase hoofdmassage wordt ook veel gebruikt om de gezondheid van het haar te bevorderen.

De Indiase hoofdmassage is een laagdrempelige massage die overal gegeven kan worden

Inhoud cursus Indiase hoofdmassage

Voor het geven van Indiase hoofdmassages is het belangrijk om inzicht te hebben in de basisprincipes van de ayurveda. Denk hierbij aan de chakra’s die als de energiecentra van het lichaam dienen en de drie dosha’s die als de drie basiskrachten de kosmos, de natuur en de mens doordringen. Andere onderwerpen die in de cursus Indiase hoofdmassage worden behandeld, zijn: de basisconstitutie, de massagetechnieken, een volledige Indiase hoofdmassage geven en het gebruik van ayurvedische oliën. Er is veel ruimte voor praktische oefening, waarin je leert om afwisselend met stevige en zachte massagebewegingen ontspanning te bereiken of specifieke klachten te verminderen.

Voor wie is de cursus Indiase hoofdmassage bedoeld?

De cursus Indiase hoofdmassage is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de ayurvedische massage en levenswijze. Het is ideaal als eerste kennismaking met ayurvedische massage, maar het is ook een interessante bijscholing voor bestaande massagetherapeuten die hun massagediensten willen uitbreiden. De massage kan zowel in een stoel of liggend op de massagetafel worden gegeven, waardoor het een laagdrempelige massage is voor je klanten. De massage kan overal gemakkelijk gegeven worden. Je krijgt les van een expert in de ayurveda. De lesgroepen zijn beperkt, waardoor je gegarandeerd bent van voldoende persoonlijke begeleiding. Na afloop ontvang je een certificaat.

Prijs


Kostprijs: 165 euro

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Certificaat

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

 

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Locaties

 • Amsterdam
  Naritaweg 12
  1043 BZ Amsterdam  (Noord-Holland)
 • Hasselt
  Heidestraat 6-B
  3500 Hasselt  (Limburg)

Opleidingsdata

Hasselt

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 30 maart 2019
Tijd: 10:00u tot 17:00

Amsterdam

Zondagreeks

Datum: zondag 5 mei 2019
Tijd: 10:00u tot 17:00


Docenten

Ann Vandenbogaerde

Docent in Hasselt

Ann Vandenbogaerde is een diplomeerde osteopate en ayurvedisch therapeut. Ze volgde haar opleiding osteopathie aan The International Academy of Osteopathy in Gent en behaalde hier in 2005 haar diploma. Haar onbegrensde interesse in het menselijk lichaam en de verhalen achter de mens leidde ertoe dat ze ook een opleiding volgde tot ayurvedisch therapeut. De ayurveda leerde haar om op een andere manier naar het menselijk lichaam en gezondheidsklachten te kijken.

Al sinds 2000 reist Ann regelmatig af naar India, de bakermat van de ayurveda. Hier werd haar interesse in yoga en ayurveda geboren. Hier ontstond ook het idee om zich te scholen tot ayurvedisch therapeut. In 2005 rondde ze haar opleiding af tot ayurvedisch therapeut. Ze volgde daarna diverse bijscholingen op het gebied van yoga, kinderyoga, zwangerschapsyoga en ayurvedische massage.

Ondertussen heeft Ann al vele jaren ervaring als professionele osteopate en ayurvedisch therapeut. Ann ziet het als haar missie om ook anderen warm te maken voor de gezondheidsvoordelen die de ayurveda te bieden heeft. Haar job als docente ayurvedische massage bij Wellness Academie is daarvoor de uitgelezen kans. Met veel enthousiasme deelt ze hier haar kennis en ervaring in de ayurveda!

Jolié Ennik

Docent in Amsterdam

Jolié Ennik maakte in haar leven enkele bijzondere gebeurtenissen mee (3 x door bliksem geraakt, vele ongevallen en mystieke ervaringen). Dit zette haar aan om haar pad op het gebied van communicatie en accountmanagement rigoureus om te gooien. Ze ging zich richten op wellness en therapieën en speelde op een ondernemende manier in op de nieuwe kansen die op haar pad kwamen.

Sinds 1999 is het haar missie om de oosterse en westerse visie op geneeskracht te verbinden via een compilatie van massage, lichaamsbeweging, coaching, bewegingsvrijheid en de kracht terugbrengen in lichaam en geest. Ze volgde vele opleidingen en trainingen op het gebied van natuurgeneeskunde, INCA PAQO trainingen, sportmassage, klassieke ontspanningsmassage, shiatsu, coaching, healing, energetische therapie, zwangerschapsmassage, jadesteenmassage, Ko Bi Do, hamam, yoga en meditatie. Daarna deed ze 9 jaar praktijkervaring op in spa’s, sauna’s en yogastudio’s.

Toch miste ze in de trainingen en therapieën de technieken en werkwijze om nu ook anderen, net zoals zij voor zichzelf deed, te helpen herstellen en revalideren. Daarom ontwikkelde ze haar eigen therapie, de Quint Therapie. Ondertussen past ze deze therapie al 15 jaar met succes toe. ‘Geen minuut voelt als werk. Iedere minuut is een openbaring, een leermoment.’ Dit gevoel gunt zij iedereen en daarom traint ze graag haar studenten van Wellness Academie. Dit doet ze nuchter doch passievol, visionair doch commercieel verantwoord, vernieuwend doch medisch verklaarbaar. ‘Het is bijzonder om te zien hoe anderen hun eigen weg vinden binnen dit prachtige vakgebied!’

Veelgestelde vragen

 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 16 tot 55 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde!

 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:

  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Binnen de wereld van opleidingsverstrekkers kan men beroep doen op Qfor. Dit is een onafhankelijk instituut dat kwaliteitsmetingen uitvoert. Wellness Academie liet een onafhankelijk klanttevredenheidsonderzoek uitvoeren door Qfor. De resultaten van dit onderzoek waren uitmuntend op alle vlakken!

  Ook beschikt Wellness Academie over een eigen evaluatiesysteem. Na elke cursus of opleiding, kan de student zijn of haar mening delen met de school. Afgelopen jaar haalde wij een gemiddeld tevredenheidspercentage van 86%! Ook de recensies op onze Facebook pagina tonen aan dat onze studenten steeds tevreden terugkijken op hun opleiding.

  Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen en u te compenseren indien nodig. Meer informatie over de klachtenprocedure kan u terugvinden op onze website.

 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren alsook op zaterdag en zondag tussen 9u en 14u. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.