Inschrijven

Cursus Indiase hoofdmassage (Indian head massage)

Leer blokkades in de nek, schouders en het hoofd opheffen!
Leer blokkades in de nek, schouders en het hoofd opheffen!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Geen extra kosten
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 169

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

In deze cursus Indiase hoofdmassage leer je om met warme, heerlijk geurende olie en eeuwenoude zachte en stevige massagetechnieken een beleving te creëren, waarin (spier)blokkades worden verlicht in de nek, schouders en het hoofd. De cursus is geschikt voor iedereen met of zonder vooropleiding, die geïnteresseerd is in de ayurvedische technieken en methoden. Je leert meer over de achtergronden van de ayurveda, maar je gaat daarnaast vooral praktisch aan de slag met het oefenen van de Indiase ayurvedische hoofdmassage!

Massage als onmisbaar onderdeel van de cultuur

In India wordt de hoofdmassage als ayurvedische therapie toegepast, maar het vormt ook een onlosmakelijk onderdeel van de Indiase cultuur. Je ziet deze massagevorm ook terug in gezinsverband. Al zittend in een treintje achter elkaar geven gezinsleden elkaar massages. Deze traditie wordt al eeuwenlang van ouder op kind doorgegeven. Binnen de Indiase geneeskunde vormt massage een onderdeel van een groot geheel aan methodieken om gezondheid en balans te creëren en/of te behouden. Samen met ayurvedische kruidengeneeskunde, yoga, eet- en leefgewoonten en meditatie ondersteunt massage een positief beheer van de eigen energie, de mind en het ego.

Indiase hoofdmassages zijn veelzijdig inzetbaar in de wellness & beauty branche

Toepassingen Indiase hoofdmassage

Tijdens een Indiase hoofdmassage worden de marmapunten, haren, hoofdhuid, gelaatsspieren, de nek en schouders behandeld, met specifieke technieken en afgestemde druk. Het laat het gezicht blozen, de hoofdhuid en haren glanzen, de ogen stralen en het heeft een diepe inwerking op het totale lichaam. De massage kan worden toegepast in kapsalons, sauna’s, schoonheids- en massagesalons, in bedrijven en ook thuis voor rust en ontspanning in het gezin. Ook bij zwangerschapsbegeleiding door o.a. doula’s en in de kraamzorg, kinderopvang en op school biedt de Indiase hoofdmassage een geweldige vorm van ontspanning. De reikwijdte is zeer groot!

Inhoud cursus Indiase hoofdmassage

In de cursus leer je meer over de achtergronden en filosofie van de Indiase ayurvedische hoofdmassage. Het grootste gedeelte van de cursus is gericht op de praktijk, waarin je leert om de hoofdmassage in zittende houding op een stoel en in liggende houding op een behandeltafel uit te voeren. Hierdoor is het een laagdrempelige massage voor je klanten. De massage kan gemakkelijk overal gegeven worden. Je leert om te werken met warme, verfijnd geurende essentiële olie, die in het westen als aangenaam wordt ervaren. De olie wordt niet medisch, maar aromatisch ingezet. De cursus kan worden aangepast aan de wensen van de groep, de individuele studenten en het doel waarvoor de cursus wordt gevolgd! 

Praktische informatie

De cursus Indiase hoofdmassage is geschikt voor iedereen met interesse in de ayurveda. Daarnaast is het een ideale bijscholing voor therapeuten die al bekend zijn met andere gelaatsmassages of met behandelingen gericht op meridiaanbanen en drukpunten. De Indiase hoofdmassage cursus wordt neutraal aangeboden op het gebied van religie, energie en filosofie en past binnen de kwalificatie-eisen van de kappers- en schoonheidsbranche. Je ontvangt een praktische syllabus en instructievideo, die je helpen met het toepassen van het geleerde in de praktijk. Je krijgt les van docenten met jarenlange ervaring in de branche, zodat de cursus perfect is afgestemd op de praktijk. Na afloop ontvang je een certificaat, waarmee je direct vol vertrouwen aan de slag kunt binnen de branche. Schrijf je hier direct in!

Verder studeren binnen de ayurveda?

Je docenten zullen je beslist inspireren om je verder te ontwikkelen in dit prachtige vakgebied. De cursus Indiase hoofdmassage neemt als kennismaking met de ayurveda of als specialisatie een mooie plek in naast de Opleiding Ayurvedisch Behandelaar of de Cursus Ayurvedische Massage van Wellness Academie, waarin dieper wordt ingegaan op de medische aspecten en de filosofische gedachten en leefstijl.

Inhoud

 • Introductie ayurveda
 • Rol van massage in de ayurveda
 • Toepassingen Indiase hoofdmassage
 • Introductie marmapunten
 • Gebruik van essentiële olie
 • Massagetechnieken
 • Uitvoeren complete behandeling

Prijs

169 euro

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Certificaat
 • Instructiefilm

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 7 maart 2020
Tijd: 10:00u tot 17:00

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 9 mei 2020
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docenten

Ann Vandenbogaerde

Docent in Hasselt

Ann Vandenbogaerde is een diplomeerde osteopate en ayurvedisch therapeut. Ze volgde haar opleiding osteopathie aan The International Academy of Osteopathy in Gent en behaalde hier in 2005 haar diploma. Haar onbegrensde interesse in het menselijk lichaam en de verhalen achter de mens leidde ertoe dat ze ook een opleiding volgde tot ayurvedisch therapeut. De ayurveda leerde haar om op een andere manier naar het menselijk lichaam en gezondheidsklachten te kijken.

Al sinds 2000 reist Ann regelmatig af naar India, de bakermat van de ayurveda. Hier werd haar interesse in yoga en ayurveda geboren. Hier ontstond ook het idee om zich te scholen tot ayurvedisch therapeut. In 2005 rondde ze haar opleiding af tot ayurvedisch therapeut. Ze volgde daarna diverse bijscholingen op het gebied van yoga, kinderyoga, zwangerschapsyoga en ayurvedische massage.

Ondertussen heeft Ann al vele jaren ervaring als professionele osteopate en ayurvedisch therapeut. Ann ziet het als haar missie om ook anderen warm te maken voor de gezondheidsvoordelen die de ayurveda te bieden heeft. Haar job als docente ayurvedische massage bij Wellness Academie is daarvoor de uitgelezen kans. Met veel enthousiasme deelt ze hier haar kennis en ervaring in de ayurveda!

Lees verderInklappen

Jolié Ennik

Docent in Amsterdam

Jolié Ennik maakte in haar leven enkele bijzondere gebeurtenissen mee (3 x door bliksem geraakt, vele ongevallen en mystieke ervaringen). Dit zette haar aan om haar pad op het gebied van communicatie en accountmanagement rigoureus om te gooien. Ze ging zich richten op wellness en therapieën en speelde op een ondernemende manier in op de nieuwe kansen die op haar pad kwamen.

Sinds 1999 is het haar missie om de oosterse en westerse visie op geneeskracht te verbinden via een compilatie van massage, lichaamsbeweging, coaching, bewegingsvrijheid en de kracht terugbrengen in lichaam en geest. Ze volgde vele opleidingen en trainingen op het gebied van natuurgeneeskunde, INCA PAQO trainingen, sportmassage, klassieke ontspanningsmassage, shiatsu, coaching, healing, energetische therapie, zwangerschapsmassage, jadesteenmassage, Ko Bi Do, hamam, yoga en meditatie. Daarna deed ze 9 jaar praktijkervaring op in spa’s, sauna’s en yogastudio’s.

Toch miste ze in de trainingen en therapieën de technieken en werkwijze om nu ook anderen, net zoals zij voor zichzelf deed, te helpen herstellen en revalideren. Daarom ontwikkelde ze haar eigen therapie, de Quint Therapie. Ondertussen past ze deze therapie al 15 jaar met succes toe. ‘Geen minuut voelt als werk. Iedere minuut is een openbaring, een leermoment.’ Dit gevoel gunt zij iedereen en daarom traint ze graag haar studenten van Wellness Academie. Dit doet ze nuchter doch passievol, visionair doch commercieel verantwoord, vernieuwend doch medisch verklaarbaar. ‘Het is bijzonder om te zien hoe anderen hun eigen weg vinden binnen dit prachtige vakgebied!’

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Binnen de wereld van opleidingsverstrekkers kan men beroep doen op Qfor. Dit is een onafhankelijk instituut dat kwaliteitsmetingen uitvoert. Wellness Academie liet een onafhankelijk klanttevredenheidsonderzoek uitvoeren door Qfor. De resultaten van dit onderzoek waren uitmuntend op alle vlakken! Daarnaast kunnen studenten onafhankelijk een recensie geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen en u te compenseren indien nodig.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren alsook op zaterdag en zondag tussen 9u en 14u. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 40% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 10.000 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.