Inschrijven

Cursus Indiase hoofdmassage (Indian head massage)

Leer blokkades in de nek, schouders en het hoofd opheffen!
Leer blokkades in de nek, schouders en het hoofd opheffen!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 169

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

In deze cursus Indiase hoofdmassage leer je om met warme, heerlijk geurende olie en eeuwenoude zachte en stevige massagetechnieken een beleving te creëren, waarin (spier)blokkades worden verlicht in de nek, schouders en het hoofd. De cursus is geschikt voor iedereen met of zonder vooropleiding, die geïnteresseerd is in de ayurvedische technieken en methoden. Je leert meer over de achtergronden van de ayurveda, maar je gaat daarnaast vooral praktisch aan de slag met het oefenen van de Indiase ayurvedische hoofdmassage!

Massage als onmisbaar onderdeel van de cultuur

In India wordt de hoofdmassage als ayurvedische therapie toegepast, maar het vormt ook een onlosmakelijk onderdeel van de Indiase cultuur. Je ziet deze massagevorm ook terug in gezinsverband. Al zittend in een treintje achter elkaar geven gezinsleden elkaar massages. Deze traditie wordt al eeuwenlang van ouder op kind doorgegeven. Binnen de Indiase geneeskunde vormt massage een onderdeel van een groot geheel aan methodieken om gezondheid en balans te creëren en/of te behouden. Samen met ayurvedische kruidengeneeskunde, yoga, eet- en leefgewoonten en meditatie ondersteunt massage een positief beheer van de eigen energie, de mind en het ego.

Indiase hoofdmassages zijn veelzijdig inzetbaar in de wellness & beauty branche

Toepassingen Indiase hoofdmassage

Tijdens een Indiase hoofdmassage worden de marmapunten, haren, hoofdhuid, gelaatsspieren, de nek en schouders behandeld, met specifieke technieken en afgestemde druk. Het laat het gezicht blozen, de hoofdhuid en haren glanzen, de ogen stralen en het heeft een diepe inwerking op het totale lichaam. De massage kan worden toegepast in kapsalons, sauna’s, schoonheids- en massagesalons, in bedrijven en ook thuis voor rust en ontspanning in het gezin. Ook bij zwangerschapsbegeleiding door o.a. doula’s en in de kraamzorg, kinderopvang en op school biedt de Indiase hoofdmassage een geweldige vorm van ontspanning. De reikwijdte is zeer groot!

Inhoud cursus Indiase hoofdmassage

In de cursus leer je meer over de achtergronden en filosofie van de Indiase ayurvedische hoofdmassage. Het grootste gedeelte van de cursus is gericht op de praktijk, waarin je leert om de hoofdmassage in zittende houding op een stoel en in liggende houding op een behandeltafel uit te voeren. Hierdoor is het een laagdrempelige massage voor je klanten. De massage kan gemakkelijk overal gegeven worden. Je leert om te werken met warme, verfijnd geurende essentiële olie, die in het westen als aangenaam wordt ervaren. De olie wordt niet medisch, maar aromatisch ingezet. De cursus kan worden aangepast aan de wensen van de groep, de individuele studenten en het doel waarvoor de cursus wordt gevolgd! 

Praktische informatie

De cursus Indiase hoofdmassage is geschikt voor iedereen met interesse in de ayurveda. Daarnaast is het een ideale bijscholing voor therapeuten die al bekend zijn met andere gelaatsmassages of met behandelingen gericht op meridiaanbanen en drukpunten. De Indiase hoofdmassage cursus wordt neutraal aangeboden op het gebied van religie, energie en filosofie en past binnen de kwalificatie-eisen van de kappers- en schoonheidsbranche. Je ontvangt een praktische syllabus en instructievideo, die je helpen met het toepassen van het geleerde in de praktijk. Je krijgt les van docenten met jarenlange ervaring in de branche, zodat de cursus perfect is afgestemd op de praktijk. Na afloop ontvang je een certificaat, waarmee je direct vol vertrouwen aan de slag kunt binnen de branche. Schrijf je hier direct in!

Verder studeren binnen de ayurveda?

Je docenten zullen je beslist inspireren om je verder te ontwikkelen in dit prachtige vakgebied. De cursus Indiase hoofdmassage neemt als kennismaking met de ayurveda of als specialisatie een mooie plek in naast de Opleiding Ayurvedisch Behandelaar of de Cursus Ayurvedische Massage van Wellness Academie, waarin dieper wordt ingegaan op de medische aspecten en de filosofische gedachten en leefstijl.

Inhoud

 • Introductie ayurveda
 • Rol van massage in de ayurveda
 • Toepassingen Indiase hoofdmassage
 • Introductie marmapunten
 • Gebruik van essentiële olie
 • Massagetechnieken
 • Uitvoeren complete behandeling

Prijs

169 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat
 • Instructiefilm

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 30% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 6 februari 2021
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 24 oktober 2020
Tijd: 10:00u tot 17:00

Datum: zaterdag 15 mei 2021
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docenten

Caroline Hoekendijk

Docent in Amsterdam

Caroline Hoekendijk was op jonge leeftijd al een fanatieke sporter. Dit zorgde ervoor dat ze gefascineerd raakte door het menselijk lichaam. Ze speelde onder meer op hoog niveau volleybal en kwam daardoor ook in aanraking met haar eerste (sport)massages en het belang van een gezonde levensstijl.

Ze startte haar professionele carrière eerst in een andere hoek. Na haar studie bedrijfskunde werkte ze vele jaren in het internationale bedrijfsleven. Toch liet haar passie voor het menselijk lichaam, masseren en gezond leven haar niet los. Enkele jaren geleden besloot ze haar hart te volgen. Ze ging zich volledig wijden aan datgene wat ze het allerliefste doet: masseren! Ze volgde een uitgebreide training bij Jolie Ennik, eveneens docente bij Wellness Academie, die haar alle facetten van zowel het massagevak als het docentschap bijbracht.

Ondertussen runt Caroline met veel succes en plezier haar eigen massagepraktijk. ‘Massages werken helend en zorgen ervoor dat je dichter bij jezelf komt.’ Deze visie straalt ze niet alleen uit op haar klanten, maar geeft ze ook door aan de studenten van haar massagecursussen bij Wellness Academie. Zij vinden in Caroline een deskundige en bevlogen docente!

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.