* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Vollere lippen zonder een cosmetische ingreep? Dit zijn je opties!

22 maart 2019 | Schoonheidszorg
Vollere lippen zonder een cosmetische ingreep? Dit zijn je opties!

Volle lippen worden als aantrekkelijk gezien! Ze geven een sensuelere en meteen ook jeugdigere uitstraling, dan dunne lippen. Met het ouder worden, worden de lippen smaller, ze verliezen volume, de kleur wordt vager en vaak vervaagt ook de grens tussen de lippen en de omliggende huid. Dit zorgt ervoor dat de lippen minder opvallen en het gelaat die extra uitstraling mist. Daarnaast heeft ook niet iedereen van nature volle lippen. Zou je graag vollere lippen willen, maar zonder cosmetische ingreep? Dan zijn dit je opties!

1. Make-up trucs voor vollere lippen

Welke kleur lipmake-up?

Make-up kan je eerste redmiddel zijn om je lippen voller te laten lijken. Wat je beter niet kunt doen bij smalle lippen, is donkere kleuren lippenstift gebruiken. Deze laten je lippen namelijk smaller lijken. Voor een voller effect, kun je wel felrode en felroze lipmake-up aanbrengen. Ben je eigenlijk geen fan van felle kleuren? Dan kun je ook gewoon een kleur kiezen die dichter bij je natuurlijke lipkleur ligt. Om je lippen dan toch voller te laten lijken, breng je eerst een lipliner aan.

Subtiele lipliner

Let op: breng lipliner nooit verder dan 2 mm van je natuurlijke liplijn aan, anders kan het er onnatuurlijk gaan uitzien. Het is ook een aanrader om een lipliner te kiezen in één tint lichter dan de lipmake-up. Door de lipmake-up en de liner vervolgens goed met elkaar te blenden, valt het niet op dat je lipliner hebt gezet om vollere lippen te creëren. Om je lippen nog wat extra op te laten vallen, breng je een glanzende lipgloss aan. Als je goed overweg kunt met make-up, kun je hier ‘wonderen’ mee verrichten. Vind je dit toch nog erg lastig, dan leren we je dit graag in onze Cursus Visagie.

2. Lipcontour herstellen met manuele permanente make-up

Die make-up trucs voor vollere lippen zijn mooi, maar je moet er elke dag opnieuw mee in de weer. Zie je dat niet zitten, maar blijf je de wens houden voor vollere lippen? Dan kun je overwegen om je lippen te laten corrigeren met manuele permanente make-up (MPM).

Wat is MPM?

Via deze techniek zit je lipmake-up elke dag perfect en worden je lippen mooi geaccentueerd. Bij deze lipbehandeling wordt met een handmatige pen pigment in de bovenste lagen van de huid gebracht. Dit is niet schadelijk en heeft tot voordeel dat het door constante celvernieuwing na 2 tot 3 jaar vervaagt. Gezien je smaak en stijl met de tijd kunnen veranderen, is dit wel zo fijn. Wil je hetzelfde resultaat behouden, dan kun je jaarlijks een opfrisbehandeling laten uitvoeren. MPM is momenteel in opmars, hoewel het eigenlijk al eeuwenoud is. Het is afgeleid van de oude Japanse ‘tebori-techniek’. Deze behandeling is herontdekt, in een nieuw jasje gestoken en nu specifiek gericht op het gelaat. Het biedt prachtige resultaten voor onder andere lipbehandelingen.

Lippen accentueren met MPM

Met manuele permanente make-up kan een schoonheidsspecialiste je lippen optisch groter laten lijken door de natuurlijke lijnen van de lippen te herstellen en te benadrukken. Zo kan er bijvoorbeeld een mooie symmetrische lipliner gezet worden, die voor een strakkere lipcontour zorgt. Hiermee camoufleer je het probleem dat de overgang van de lippen en de omliggende huid met het ouder worden vervaagd. Je kunt je lippen ook volledig in laten kleuren met MPM. Door het contrast tussen je lippen en de gezichtshuid te versterken, krijg je een jeugdigere uitstraling. Het is niet de bedoeling om een lipliner buiten de natuurlijke lipcontour te zetten, om de lippen voller te laten lijken. Dit zou alleen maar een onnatuurlijk effect teweegbrengen. Wil je meer weten over MPM? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan onze Basisopleiding Manuele Permanente Make-up (PMU).

3. Vollere lippen met de hyaluron pen

Een andere optie is een behandeling ondergaan met een hyaluron pen. Dit geeft niet alleen een optisch resultaat, maar je lippen krijgen hiermee daadwerkelijk meer volume. Met een handmatige pen wordt hyaluronzuur in de bovenste laag van de huid ingebracht. Je kunt een behandeling met de hyaluron pen zien als het laten zetten van een filler, maar dan zonder naald. Hoe werkt dit dan? Dankzij een speciaal ontworpen pen kan het hyaluronzuur onder hoge druk in de huid worden gebracht. Je voelt even een klein stootje, maar dit is niet pijnlijk.

De behandeling is effectief en biedt meteen zichtbaar resultaat. Hyaluronzuur is een stof die van nature in de huid voorkomt. Het trekt vocht aan en houdt vocht vast in de huid, waardoor het bijdraagt aan het veerkrachtig houden van de huid en een vol uiterlijk. Tijdens een lipbehandeling met hyaluronzuur krijgen de lippen direct en zichtbaar meer volume. Het resultaat kan weken tot maanden aanhouden.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie