Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Voor de eerste keer een massage?

20 juni 2016
Voor de eerste keer een massage?

Voor de eerste keer een massage ondergaan, hoe werkt dat? Om de drempel te verlagen om een afspraak te maken bij een massagetherapeut, gaan we hier in op hoe een ontspanningsmassage verloopt. Er zal nooit iets gebeuren wat jij niet prettig vindt. De massagetherapeut is er om jou een heerlijke en ontspannende ervaring te bieden en zal er alles aan doen om je op je gemak te stellen!

Kennismaking en anamnese

Bij een eerste afspraak zal de massagetherapeut eerst een gesprekje met je voeren ter kennismaking en om erachter te komen wat jouw wensen zijn. Ook zal de therapeut een anamnese afnemen. Dit betekent dat de therapeut alle gegevens over jou verzamelt die belangrijk zijn voor een verantwoorde en veilige behandeling. Denk hierbij aan vragen over je levensstijl, eventuele ziektes en medicijngebruik. Bij Wellness Academie besteden we hier een aparte cursus aan, de Cursus Anamnese, om onze massagetherapeuten te helpen om hun klanten nog beter te ontvangen.

Voorbereiding op de massage

De massagetherapeut zal kort vertellen hoe de massage zal verlopen. In sommige gevallen zal de therapeut je verschillende soorten massageolie laten ruiken, zodat je zelf kunt kiezen welke olie je wilt. Het is verstandig om voor de massage naar het toilet te gaan, zodat je straks ongestoord van je massage kunt genieten. Daarna begint de voorbereiding op de massage. Hoeveel moet er bloot? Er moet niets. Je doet zo veel uit als je zelf prettig vindt. Omdat iedereen zijn eigen grenzen, karakter en voorgeschiedenis heeft, wordt daar gewoon rekening mee gehouden.

Voordelen van bloot

Met zo min mogelijk kleding, maak je het werk van de massagetherapeut gemakkelijker. Op die manier zijn er lange massagebewegingen mogelijk, van boven tot onder. Dit soort massagebewegingen helpen je om je beter verbonden te voelen met je hele lichaam. Na enkele massages zul je merken dat je gemakkelijker je eigen lichaam accepteert en dat je je vrijer en meer ontspannen voelt. Hiermee komt de diepe ontspanning die de massagetherapeut met de massage wilt bereiken nog beter tot zijn recht. Door al je kleding uit te doen zal je ook geen last hebben van moeilijk te verwijderen olievlekken in kleding of ondergoed.

Op de massagetafel

De massagetherapeut zal de ruimte verlaten, zodat je je kunt uitkleden. Daarna ga je op je buik op de massagetafel liggen. De massagetherapeut komt terug en zal je lichaam volledig bedekken met handdoeken, zodat je er warm en comfortabel bij ligt. Alleen dat gedeelte van het lichaam dat wordt gemasseerd wordt ontbloot en bij het omdraaien op de massagetafel houdt de therapeut een handdoek boven je. De massagetherapeut zal tijdens de sessie niet tegen je praten, zodat je diep kunt ontspannen. Op de achtergrond klinkt rustgevende muziek. Wil je wel praten, dan mag dat ook. Ondervind je ongemak tijdens de sessie, laat het dan meteen weten.

Het einde van de massage

De massagetherapeut zal je aan het einde van de sessie vertellen dat de massage afgerond is. Als het goed is ben je diep ontspannen en soms ben je zelfs in een dromerige, meditatieve staat. Je kunt gewoon nog even blijven liggen. De massagetherapeut verlaat de ruimte. Sta niet in één keer op. Kom langzaam overeind en blijf voor je opstaat even rustig zitten om duizeligheid te voorkomen. Je kleedt je aan en daarna komt de massagetherapeut weer terug. Je neemt afscheid en gaat naar huis. Pas op: doe het rustig aan onderweg, want je bent mogelijk nog erg ontspannen. Soms lijkt het alsof je van ‘ver’ komt. Tip: drink na de massage wat extra water om vrijgekomen afvalstoffen door de massage beter af te voeren en om hoofdpijn te voorkomen.

Wil je leren om mensen te verwennen met deze heerlijke ervaring en bijdragen aan hun lichamelijk en geestelijk welzijn? Volg dan onze Opleiding Massagetherapeut op diverse campussen in België en Nederland!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie