Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Waarom een cursus microblading een ‘must’ is!

9 november 2020 | Schoonheidszorg
Waarom een cursus microblading een ‘must’ is!

Een beetje beauty lover is ondertussen wel bekend met het begrip ‘microblading’. Steeds meer mensen ‘wagen’ de stap om zich aan deze techniek voor semi-permanente wenkbrauw make-up over te geven. Wil je ook graag deze behandeling aanbieden in je beauty salon om je klanten blij te maken met schitterende wenkbrauwen? Dan is een cursus microblading een ‘must’! Voer microblading niet uit als je hier geen degelijke cursus voor hebt gevolgd. We vertellen je hier meer over de magie van microblading, maar ook waarom een goede cursus essentieel is en waar je op moet letten bij het uitvoeren van deze beauty behandeling!

Waarom microblading wenkbrauwen?

Mooie wenkbrauwen perfectioneren je gelaat en daarmee je uitstraling. Beauty is meer dan er ‘mooi’ uitzien; het staat voor je goed voelen over jezelf, dit uitstralen op anderen en inspireren. Wenkbrauwen zijn soms een lastig onderdeel, want veel vrouwen krijgen te maken met uitval van de wimperhaartjes of men heeft van nature niet zo’n volle wenkbrauwen. Ook het te veel epileren kan ertoe leiden dat de haartjes niet meer volledig terugkomen. Dagelijks met wenkbrauwmake-up in de weer? Dat is niet voor iedereen weggelegd. Microblading kan dan een uitstekende oplossing bieden. Hoe werkt dat dan precies die microblading techniek? Je leert er alles over in onze cursus microblading.

Microblading: de hairstroke mesjestechniek

We geven je hier graag alvast een inkijkje in deze bijzondere beauty behandeling. Je gebruikt voor microblading een speciale handmatige pen, waar minuscule mesjes in worden gezet. Er worden hiermee kleine krasjes gemaakt in de huid, die gevuld worden met pigment. De natuurlijke wenkbrauwhaartjes worden hiermee heel natuurgetrouw nagemaakt in de vorm van hairstrokes, waardoor de wenkbrauwen weer mooi vol worden. Daarbij kun je met de microblading pen tegelijkertijd de wenkbrauwvorm corrigeren. Het is een veilige techniek, waarmee je geweldige resultaten kunt bereiken. Het kan even onaangenaam aanvoelen voor de klant; het geeft een prikkend gevoel. Indien gewenst kan de klant bij de huisarts een recept voor een verdovende crème halen. Verder is er veel voorzichtigheid geboden. Vandaar dat een cursus microblading een ‘must’ is!

Microblading of tatoeëren: wat is het verschil?

Er wordt nog weleens gedacht dat microblading een andere benaming is voor de wenkbrauwen tatoeëren. Er is tussen deze behandelingen een essentieel verschil, namelijk dat de pigmenten bij microblading minder diep in de huid worden aangebracht dan bij tatoeëren. Dat wil ook zeggen dat de pigmenten bij microblading na een tot twee jaar vervagen en verdwijnen. Daarom spreken we ook van ‘semi’- permanente make-up. Een getatoeëerde wenkbrauw is daarentegen permanent. Bovendien gebeurt het tatoeëren machinaal en microblading met de hand, waardoor je met microblading veel nauwkeuriger kunt werken. Na een cursus microblading kun je bij Wellness Academie ook nog een Cursus Ombre Brows (Powder Brows) volgen.

Waarom een cursus microblading een ‘must’ is!

Het is van groot belang dat microblading wordt uitgevoerd door een gecertificeerde professional. Je leert in onze cursus hoe je verantwoord de mooiste resultaten bereikt. Daarbij leer je ook wanneer microblading minder geschikt is en waar je bij de behandeling goed op moet letten. We lichten hier de belangrijkste aandachtspunten uit:

 • Een vette huid
  Heeft je klant een erg vette huid, dan kan het pigment eerder vervagen of uitlopen. De hairstrokes zijn dan al snel niet meer zo strak en fijn als je graag zou willen.
 • De rijpere huid
  Het pigment dat in de huid wordt gebracht hecht zich aan het collageen dat de huid zijn stevigheid geeft. Het feit is dat bij het ouder worden de huid minder collageen aanmaakt, waardoor de pigmenten van microblading niet zo goed hechten en sneller vervagen. Ook in dat geval zullen de microblading brows minder strak zijn.
 • Precisiewerk en handwerk
  De krasjes die je in de huid zet met de microblading pen zijn zeer oppervlakkig, maar dan moet je wel precies weten hoe je dit doet. Daarom is het zo belangrijk om dit te leren tijdens een cursus microblading van een expert in deze techniek met veel hands on ervaring. In onze cursus oefen je veel, waardoor je na afloop zelfverzekerd en verantwoord de behandeling in je salon kunt aanbieden.

Schrijf je hier meteen in!

Wil je je bijscholen tot een super bekwame expert in microblading en mensen verrassen met de mooiste wenkbrauwen waar ze maandenlang plezier van hebben? Wacht dan niet langer en schrijf je hier in voor onze Cursus Microblading! PS Ben er op tijd bij, want de plaatsen zijn beperkt!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie