* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Is een cursus nagelstyling overbodig? (video)

23 mei 2016
Is een cursus nagelstyling overbodig? (video)

Je wilt je nagels eens mooi opfleuren! Waar haal je je inspiratie vandaan? Dat is vandaag de dag heel gemakkelijk. Kijk op Pinterest of Instagram en je vindt eindeloos veel inspiratie. Of surf naar YouTube en je vindt talloze handige nail art tutorials. Nou ja ‘handig’? Het ziet er in de filmpjes van de nail art vloggers allemaal heel eenvoudig en vlot uit. Maar als je het dan zelf probeert, zonder al te veel ervaring, dan kan het behoorlijk tegenvallen!

Is nagelstyling moeilijk?

Nagelstyling heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt en is flink geprofessionaliseerd. Je ziet om je heen steeds meer dames met de mooiste nail art op hun nagels rondlopen. Dat werkt aanstekelijk! ‘Dat wil ik ook!’ De nail art tutorials op YouTube zijn heel populair. De filmpjes worden duizenden en soms wel miljoenen keren bekeken. Maar om het resultaat uit de filmpjes te evenaren, moet je meestal toch over heel wat vaardigheden en oefening beschikken. De nail art vloggers zijn vaak ervaren nagelstylistes, waardoor het gemakkelijker lijkt dan het in werkelijkheid is.

Onervaren nagelstyling liefhebbers proberen het uit!

Op het YouTube Kanaal van BuzzFeed namen ze de proef op de som. Ze lieten vrouwen die geen ervaring hebben met nagelstyling een aantal nail art concepten uitproberen naar aanleiding van mooie plaatjes op Pinterest. Ze worden uitgedaagd om onder andere galaxy nails met sterretjes en ombre nails te creëren, om de marmertechniek uit te proberen en om nail art designs te tekenen. De dames gaan vol goede moed, maar meestal met niet al te hoge verwachtingen, aan de slag. Opmerkingen als ‘Lelijk is het niet, maar het is ook niet echt waar ik voor zou gaan’ en ‘Oh, hier ging iets mis!’ zeggen al genoeg. Bekijk hier het filmpje:

Nagelstyling is een vak!

Wil je een echt mooi en langdurig resultaat, laat je nagels dan verzorgen door een professionele nagelstyliste. Of volg een Cursus Nagelstyling, zodat je onder de begeleiding van een ervaren nagelstyliste en docente leert om de mooiste gelnagels met nail art te creëren. Uit het filmpje blijkt wel dat nagelstyling een vak apart is. Met een dosis creativiteit en handigheid kun je een heel eind komen, maar wil je het echt goed aanpakken dan is een cursus nagelstyling geen overbodige luxe!

Een Cursus Nagelstyling volgen

In onze cursus nagelstyling leer je alles over de anatomie van de natuurlijke nagel, het uitgebreid verzorgen van de handen en nagels als voorbereiding van de nagel op de nail art en vervolgens leer je om op professionele wijze gelnagels te zetten en nail art aan te brengen. Er is veel ruimte om zelf te oefenen en te experimenteren. Je docente is in de buurt om je fouten te corrigeren en om je praktische tips en adviezen te geven. Na afloop draai je je hand niet meer om voor lastige nail art concepten of de nail art tutorials op internet. Je hebt nu de technieken in de vingers en de handigheid verworven om ze met succes zelf te creëren. Je kunt ook verder leren en een Cursus Nagelstyling voor gevorderden volgen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie