Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Waarom kruidenstempels niet in je praktijk mogen ontbreken!

12 oktober 2020 | Massage & Therapieën
Waarom kruidenstempels niet in je praktijk mogen ontbreken!

Heb je je nog niet ingeschreven voor onze cursus kruidenstempel massage? Dan wordt het tijd om dit gauw te doen, want de plaatsen zijn beperkt! Houd je van masseren en anderen in de watten leggen, dan bieden kruidenstempel massages een zalige aanvulling op je massagebehandelingen. Dat geldt helemaal nu de koude maanden voor de deur staan. Ontdek hier waarom kruidenstempels niet in je praktijk mogen ontbreken!

1. Een traktatie voor de zintuigen

Met kruidenstempels kun je je klanten pas echt verwennen. Deze warme bundeltjes met geurende kruiden zijn namelijk een echte traktatie voor de zintuigen. Wist je dat kruidenstempels al eeuwenlang gebruikt worden? Steeds meer mensen herontdekken de heilzame werking van deze behandeling. Kruidenstempels kunnen ingezet worden om op natuurlijke wijze mensen te helpen ontspannen, om het lichaam te detoxen en om lichaam en geest een oppepper te geven. Zeker in de sombere en grijze wintermaanden mogen kruidenstempels eigenlijk niet in je praktijk ontbreken. Het mag met recht een echte ‘feel good’ behandeling genoemd worden!

2. Kruidenstempels ontspannen én geven nieuwe energie

Warmte werkt ontspannend. Daarom zijn kruidenstempels ideaal in je massagepraktijk. Je leert in de cursus kruidenstempel massage wat je nodig hebt om deze bundeltjes met kruiden te maken en hoe je ze op de juiste manier opwarmt. Tijdens de massage plaats je de stempels op het lichaam. Je leert hoe je hiermee het lichaam ‘stempelt’. De warmte zorgt ervoor dat de ontvanger gemakkelijk de spanning in de spieren loslaat. Het bevordert eveneens de bloedcirculatie; de bloedvaten verwijden en de werking van de organen wordt gestimuleerd. Het lichaam krijgt daardoor ook meteen nieuwe energie. De geur en de werking van de kruiden stimuleren dit proces nog meer. Na afloop voelt je klant zich als herboren!

3. Versterken van het immuunsysteem

Een andere goede reden waarom kruidenstempels niet in je praktijk mogen missen, is omdat je hiermee het immuunsysteem een boost geeft. Dat is iets wat je in de wintermaanden goed kunt gebruiken. Iedereen kan dan wel wat extra hulp gebruiken om zijn of haar weerstand te optimaliseren. Het verwarmende en ontspannende effect van een kruidenstempel massage is al een stap in de goede richting. Kruiden, zoals citroengras en kamfer, doen daar nog een schepje bovenop! Citroengras gaat klachten tegen, zoals infecties, koorts en hoofdpijn. Kamfer heeft een sterke antiseptische werking en is zeer heilzaam bij verkoudheden.

4. Kruidenstempels dragen bij aan een gezonde huid

Doordat de kruidenstempels in combinatie met de massage de bloedcirculatie bevorderen, stimuleer je hiermee ook meteen de werking van de huid. De toevoer van voedingsstoffen en zuurstof van binnenuit verbetert, evenals de afvoer van afvalstoffen. Daarnaast is ook tamarinde, een kruid dat veel wordt gebruikt in kruidenstempels, zeer bevorderlijk voor de huid. Tamarinde heeft een zuiverende werking, het beschikt over vele antioxidanten die de huid beschermen tegen de schadelijke invloed van vrije radicalen en het heeft een anti-inflammatoire en huidherstellende werking. Een cursus kruidenstempelmassage is daarom ook een ideale bijscholing voor na je Opleiding Schoonheidsspecialiste!

5. Gemakkelijk te leren via onze cursus kruidenstempel massage

Nog zo’n goede reden waarom kruidenstempels niet in je praktijk mogen ontbreken, is omdat het gemakkelijk te leren is via onze toegankelijke en betaalbare Cursus Kruidenstempel Massage in Amsterdam, Rotterdam of Hasselt. Het gaat om een 1-daagse cursus, waarin je alle geheimen van de behandeling leert. Aan het einde van deze cursusdag beschik je over alle vaardigheden en kennis om de klanten in jouw praktijk te verwennen met warme kruidenstempel massages. Check gauw de data en of er nog vrije plaatsen zijn. Het is bovendien ook mogelijk om de Cursus Kruidenstempel Massage volledige online te volgen via de Online Wellness Academie. Schrijf je vandaag nog in!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie