* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Waarom lange wimpers niet altijd handig zijn!

28 februari 2018 | Schoonheidszorg
Waarom lange wimpers niet altijd handig zijn!

Mooie lange wimperhaartjes, wie wil dat niet?! Nog nooit was de vraag naar wimperextensions in het schoonheidssalon zo groot als nu. Niet vreemd, zul je denken, want dit zorgt voor een onweerstaanbare look. Maar is dat waar we onze wimpers voor hebben? Of hebben ze toch ook een andere praktische functie? En is het wel zo handig om lange wimperhaartjes te hebben? We belichten hier de andere kant van het verhaal en gaan in op waarom lange wimpers niet altijd leuk zijn!

Waarom hebben we wimpers?

We hebben niet alleen wimperhaartjes om er mooi uit te zien. We staan er nauwelijks bij stil, maar wimpers zijn heel belangrijk als het gaat om het beschermen van onze ogen. Onderzoekers van het Georgia Institute of Technology ontdekten dat ze als barrière dienen, die de luchtstroming en tegelijkertijd de verdamping aan het oogoppervlak reguleren. De onderzoekers maten de ogen en wimpers van 22 soorten zoogdieren.

De wimperhaartjes van al deze dieren bleken een derde keer zo lang te zijn als de breedte van hun ogen. Als de haartjes korter zouden zijn, zouden ze volgens de onderzoekers maar weinig effect hebben op de luchtstroming, als ze langer zouden zijn zouden ze juist lucht en stofdeeltjes naar het oog leiden. Er was nog nooit eerder op deze manier onderzoek gedaan naar wimpers en de resultaten werden nogal kritisch ontvangen. Maar wie weet is dit misschien wel de reden dat sommige mensen met wimperextensions klagen over iets drogere ogen!

"Zijn dat je echte wimpers?"

Er zijn ook mensen die van nature gewoon erg lange wimperhaartjes hebben. Het is dan heel vervelend als je steeds weer dezelfde vraag krijgt; ‘Zijn dat je echte wimpers?’ En helemaal frustrerend is dan als je eerlijk antwoord dat het inderdaad je eigen haartjes zijn en dat mensen je dan niet geloven! Een andere vraag waar mensen die van nature opvallende lashes hebben de kriebels van krijgen is: ‘Welke mascara gebruik jij?’ Mascara kan je wimpers inderdaad benadrukken en soms zelf wat langer laten lijken, maar als je erg korte haartjes hebt zullen ze niet meteen een aanzienlijk stuk langer worden door de mascara, hooguit krijgen ze wat meer volume en bereik je een mooi optisch effect.

Meer tijd en geld kwijt aan mascara

Een ander nadeel als je van nature lange wimpers hebt, is dat je meer tijd kwijt bent met make-up aanbrengen. Doordat je wimperhaartjes lang zijn, is het ook meteen een stuk opvallender als je mascara klontert. Je moet dus altijd extra nauwkeurig mascara aanbrengen. Daarbij gaat je mascara er ook een stuk sneller doorheen, waardoor je meer geld aan dit make-product kwijt bent. Vervolgens is het ook een stukje lastiger om de mascara te verwijderen. Ook dit moet zorgvuldig gebeuren. Niet te hard wrijven, want als je daardoor haartjes eruit trekt, valt dit ook meteen meer op.

Lange wimperhaartjes en een bril!

Dan hebben we het nog niet gehad over lange wimpers en een bril. Het is heel vervelend als je wimperhaartjes steeds tegen de brillenglazen aantikken. Heb je als brildrager korte wimperhaartjes en wil je toch graag wimperextensions laten zetten, neem je bril dan altijd mee naar het salon. De schoonheidsspecialiste kan de lengte van de wimperextensions dan goed afstemmen op je bril, zodat je wel een iets opvallendere oogopslag krijgt, maar zonder dat het storend is als je je bril op hebt.

Voor- en nadelen van lange wimpers

Alles heeft zo zijn voordelen en zijn nadelen, maar niemand zal ontkennen dat lange wimpers er onweerstaanbaar uitzien! De nadelen zullen voor de meeste mensen dan ook minder zwaar wegen als de voordelen. Wil jij leren om iedereen van mooie wimpers te voorzien? Schrijf je dan in voor onze Cursus Wimperextensions. De smaak te pakken? Dan mag je daarna de Cursus 3D Wimperextensions/Russian Volume en de Cursus Wimperlifting niet missen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie