Waarom lange wimpers niet altijd handig zijn!

28 februari 2018 | Schoonheidszorg, Visagie Alle blogposts

Mooie lange wimpers, wie wil dat niet?! Nog nooit was de vraag naar wimperextensions in het schoonheidssalon zo groot als nu. Niet vreemd, zul je denken, want lange wimpers zien er mooi en verleidelijk uit. Maar is dat waar we onze wimpers voor hebben? Of hebben ze toch ook een andere praktische functie? En is het wel zo handig om lange wimpers te hebben? We belichten hier de andere kant van het verhaal en gaan in op waarom lange wimpers niet altijd leuk zijn!

Waarom hebben we wimpers?

We hebben niet alleen wimpers om er mooi uit te zien. We staan er nauwelijks bij stil, maar wimpers zijn heel belangrijk als het gaat om het beschermen van onze ogen. Onderzoekers van het Georgia Institute of Technology ontdekten dat wimpers als barrière dienen, die de luchtstroming en tegelijkertijd de verdamping aan het oogoppervlak reguleren. De onderzoekers maten de ogen en wimpers van 22 soorten zoogdieren.

De wimpers van al deze dieren bleken een derde keer zo lang te zijn als de breedte van hun ogen. Als de wimpers korter zouden zijn, zouden ze volgens de onderzoekers maar weinig effect hebben op de luchtstroming, als ze langer zouden zijn zouden ze juist lucht en stofdeeltjes naar het oog leiden. Er was nog nooit eerder op deze manier onderzoek gedaan naar wimpers en de resultaten werden nogal kritisch ontvangen. Maar wie weet is dit misschien wel de reden dat sommige mensen met wimperextensions klagen over iets drogere ogen!

“Zijn dat je echte wimpers?”

Er zijn ook mensen die van nature gewoon erg lange wimpers hebben. Het is dan heel vervelend als je steeds weer dezelfde vraag krijgt; ‘Zijn dat je echte wimpers?’ En helemaal frustrerend is dan als je eerlijk antwoord dat het inderdaad je eigen wimpers zijn en dat mensen je dan niet geloven! Een andere vraag waar mensen die van nature lange wimpers hebben de kriebels van krijgen is: ‘Welke mascara gebruik jij dat je wimpers zo lang lijken?’ Mascara kan je wimpers inderdaad benadrukken en soms zelf wat langer laten lijken, maar als je erg korte wimpers hebt zullen ze niet meteen een aanzienlijk stuk langer worden door de mascara, hooguit krijgen ze wat meer volume en bereik je een mooi optisch effect.

Meer tijd en geld kwijt aan mascara

Een ander nadeel als je van nature lange wimpers hebt, is dat je meer tijd kwijt bent met het opmaken van je wimpers. Doordat je wimperhaartjes lang zijn, is het ook meteen een stuk opvallender als je wimpers niet goed zitten of als je mascara klontert. Je moet dus altijd extra nauwkeurig mascara aanbrengen. Daarbij gaat je mascara er ook een stuk sneller doorheen, waardoor je meer geld aan dit make-product kwijt bent. Vervolgens is het ook een stukje lastiger om de mascara te verwijderen. Ook dit moet zorgvuldig gebeuren. Niet te hard wrijven, want als je daardoor haartjes eruit trekt, valt dit bij lange wimpers ook meteen meer op.

Lange wimpers en een bril!

Dan hebben we het nog niet gehad over lange wimpers en een bril. Het is heel vervelend als je wimpers steeds tegen de brillenglazen aantikken. Heb je als brildrager korte wimpers en wil je toch graag wimperextensions laten zetten, neem je bril dan altijd mee naar het salon. De schoonheidsspecialiste kan de lengte van de wimperextensions dan goed afstemmen op je bril, zodat je wel iets langere wimpers krijgt, maar zonder dat het storend is als je je bril op hebt.

Voor- en nadelen van lange wimpers

Alles heeft zo zijn voordelen en zijn nadelen, maar niemand zal ontkennen dat lange wimpers er onweerstaanbaar uitzien! De nadelen zullen voor de meeste mensen dan ook minder zwaar wegen als de voordelen van lange wimpers. Wil jij leren om iedereen van mooie lange en volle wimpers te voorzien? Schrijf je dan in voor onze Cursus Wimperextensions. De smaak te pakken? Dan mag je daarna de Cursus Wimperextensions Perfectietraining en de Cursus 3D Wimperextensions/Russian Volume niet missen!

Cursussen die je mogelijk interesseren

 • 3D Wimperextensions (Russian volume)

  Breng wimperextensions naar een hoger niveau. Leer om supervolle wimpers te creëren met 3D wimperextensions en russian volume. Meer info

  • Hasselt
  • Amsterdam
  • Rotterdam
 • Wimperextensions

  Met wimperextensions bezorg je iedereen de perfecte wimpers. Leer op praktische wijze de wimper-voor-wimpermethode. Meer info

  • Hasselt
  • Antwerpen
  • Gent
  • Amsterdam
  • Rotterdam
  • Eindhoven
  • Utrecht
  • Apeldoorn
  • Nijmegen
  • Den Haag