* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Waarom een strandvakantie gezond is!

2 juni 2017 | Schoonheidszorg
Waarom een strandvakantie gezond is!

Kijk je ook al uit naar de zomervakantie? Staat er misschien een mooie strandvakantie op de planning? Dat is niet alleen leuk en ontspannend, maar biedt ook nog eens heel veel beauty en wellness voordelen. Hoewel er vaak wordt gewaarschuwd voor de nadelen van de zon en zee op je huid en haren, kunnen ze juist ook heel veel goeds doen voor je uiterlijk en gezondheid. Lees hier waarom een strandvakantie gezond is!

Voordelen van zeewater voor de huid

Zeewater zorgt voor een grondige natuurlijke reiniging van je huid. Wist je bijvoorbeeld dat het zoute water een positief effect heeft op huidproblemen? Het zeewater verdient de voorkeur boven chemische middeltjes, die te agressief kunnen zijn voor de huid en daardoor sneller littekens veroorzaken. De natuurlijke mineralen in zeewater hebben een antibacteriële en ontstekingsremmende werking. Dit zorgt ervoor dat wondjes sneller genezen en huidirritaties en puistjes minder worden. Zwemmen in zeewater kan ook voordelen bieden voor mensen die last hebben van lichte acne. Bekijk ook eens onze Cursus Acne Specialisatie.

Zeewater voor mooiere haren

In veel beauty blogs word je gewaarschuwd voor de uitdrogende werking van zeewater op de haren. Maar heb jij juist erg veel last van te vette haren, dan kan zeewater de perfecte oplossing zijn! Het zout in het water is ideaal voor het verwijderen van overtollig vet op je hoofdhuid en haren. Verder zien we de laatste tijd niet voor niets dat zeezout hairsprays steeds populairder worden; ze zijn bedoeld om je haar meer volume te geven. Heb je dunne haren die volume missen, dan zul je zien dat tijdens je strandvakantie je na een duik in zee, ineens meer volume krijgt! Alles weten over haarverzorging? Zie dan hier onze Kappersopleiding en Haartooi Cursussen.

Strandzand; het beste scrubmiddel dat er is!

Mooie zachte voetjes; je hoeft er niets anders voor te doen, dan te genieten van een heerlijke strandvakantie. Door over het strand te lopen, krijgen je voeten automatisch een scrubbehandeling. Strandzand werkt als een natuurlijke mechanische scrub. Scrub ook je benen, armen en romp met het strandzand om je huid van dode huidcellen te ontdoen. Je huid wordt zacht en stralend én je zonnebrandcrème (die je uiteraard nooit vergeet) trekt beter in en biedt daardoor een betere bescherming. Let op: strandzand is niet geschikt voor een gezichtsscrub! De gezichtshuid is te gevoelig voor de grove korrels. Je zou de huid kunnen beschadigen. Meer weten over huidverzorging? Dan ben je bij onze Opleiding Schoonheidsspecialiste aan het juiste adres!

De positieve werking van de zon

Zodra de zomer aanbreekt, wordt er ook meteen volop gewaarschuwd voor de gevaren van de zon; verbranding, pigmentvlekken, huidkanker. En terecht! Maar we mogen ook weleens de positieve invloed van de zon benadrukken. De zon stimuleert de aanmaak van vitamine D. Waarom is vitamine D belangrijk?

 • Sterke botten
  Zorgt samen met calcium voor sterke botten
 • Spierfunctie en evenwicht
  Het stimuleert de spierfunctie. Een tekort aan vitamine D kan leiden tot spierkrampen en -zwakte. Bovendien zorgt vitamine D voor een beter evenwichtsgevoel. Door deze combinatie kunnen vallen en botbreuken voorkomen worden.
 • Tegengaan van diabetes
  Diabetes type 1 is het gevolg van een fout in het immuunsysteem. Vitamine D zou mogelijk deze verkeerde reactie van het lichaam tegen kunnen gaan. Ook lijken er verbanden te bestaan tussen een tekort aan vitamine D en diabetes type 2; bij een lager gehalte aan vitamine D, zien we vaak een hoger glucosegehalte in het bloed.
 • Tegengaan van depressie
  Een tekort aan vitamine D leidt tot cognitieve achteruitgang. Onderzoek heeft uitgewezen dat het serotonine gehalte kan dalen, wat een rol kan spelen bij het ontstaan van depressies.
 • Preventief tegen kanker
  Er zijn onderzoeken die uitwijzen dat er een verband bestaat tussen te weinig vitamine D en het ontstaan van bepaalde vormen van kanker, zoals colonkanker, prostaatkanker en borstkanker.

Betere conditie en stofwisseling

Tijdens je strandvakantie kan je gemakkelijk aan een betere conditie en stofwisseling werken. Daarvoor moet je natuurlijk wel uit je strandstoel of van je ligbed komen! Wandelen door het zand is een aanrader; het is een stuk moeizamer lopen, waardoor je tot wel 50% meer calorieën verbrandt. Ook het zwemmen in de zee is goed voor je conditie en vooral ook voor je arm-, been- en schouderspieren. Spelen met de kids of vrienden; laat je eens ingraven in het zand. Dit is niet alleen vermakelijk, maar door de druk van het zand ‘denkt’ je lichaam dat je meer weegt en gaat harder werken. Je bloedcirculatie en stofwisseling worden geoptimaliseerd!

Interesse om te werken binnen een inspirerende en ontspannen branche? Wellness Academie helpt je graag verder. Bekijk hier al onze Beauty en Wellness Opleidingen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie