Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Waarop letten bij een nagelfrees kopen?

6 februari 2023 | Nagelstyling & Pedicure
Waarop letten bij een nagelfrees kopen?

Sta je op het punt om aan de slag te gaan als nagelstyliste? Dan heb je allerlei materialen en producten nodig. Een van de essentials die niet mag missen in jouw nagelstudio is een nagelfrees. Maar waar moet je nu precies op letten bij een nagelfrees kopen? Dat is waar de nagelstyling experts van Wellness Academie je hier meer over vertellen. Wil je een echte expert worden in kunstnagels? Mis dan zeker niet onze Opleiding Nail Expert!

De voordelen van een nagelfrees

Het freesapparaat gebruik je om oude kunstnagels weg te vijlen, om nagels in vorm te vijlen of in te korten. Ook gebruik je dit apparaat om de aangebrachte gel of acryl glad te vijlen. Een voordeel van een nagelfrees is dan ook dat je niet met hand hoeft te vijlen. Je kunt dus veel sneller en gemakkelijker werken. Daardoor kun je op een dag meer klanten helpen; dat is fijn voor je klanten én voor jouw omzet. Een ander voordeel van het freesapparaat is dat je nog hygiënischer kunt werken, dan via de traditionele werkwijze met een vijl en een velletjestang. Begin je carrière tot nagelstyliste met onze cursus gelnagels basis!

Let op het toerentaal bij een nagelfrees kopen

Het belangrijkste punt waar je op moet letten bij een nagelfrees kopen, is het toerental. We raden je aan om een apparaat te kopen met een hoog toerental van 30.000/35.000 rpm. Let op, dit betekent niet dat een hoog toerental altijd het beste is! Integendeel, want een hoog toerental veroorzaakt wrijvingswarmte op de nagels. Dit geeft een onprettig en branderig gevoel. Hoe hoog je het toerental instelt, is afhankelijk van met welk soort kunstnagels je werkt. Voor gel en gellak is een toerental van 20.000 tot 25.000 voldoende. Werk je met acrylnagels of polyacrylnagels, dan moet je freesmachine een toerental van 30.000 tot 35.000 aankunnen. Deze kunstnagels zijn namelijk harder om te frezen.

Tip: bekijk hier onze cursus gellak en de cursus polygel!

Welke freesbitjes heb ik nodig?

Houd er rekening mee dat je ook freesbitjes nodig hebt. Deze worden meestal niet standaard bij een nagelfrees meegeleverd. Deze moet je apart aanschaffen. Ook hierin bestaat variatie. Zo zijn er metalen en keramische bitjes, maar ook de vorm kan verschillen. Er zijn rechte, ronde, peervormige, conische, dunne en dikke freesbitjes. Daarbij moet je ook kijken naar de grofheid per bitje. Je moet dus goed op de hoogte zijn van voor welke handelingen je welk bitje nodig hebt. Voor het behandelen van de nagelriemen kun je bijvoorbeeld een kegelvormig keramisch bitje gebruiken dat spits toeloopt. Als professionele nagelstyliste is het altijd een goed idee om meerdere soorten freesbitjes op voorraad te hebben.

Volg eerst een opleiding nagelstyliste!

Voordat je een nagelfrees gaat kopen, raden we je aan om eerst een degelijke opleiding nagelstyliste te volgen. Ga nooit zomaar met een frees aan de slag als je hier nog niets van weet en er geen ervaring mee hebt. Het kan anders gebeuren dat je te veel van de nagel weghaalt, waardoor deze ernstig beschadigd raakt en heel zwak wordt. De nagels kunnen hierdoor heel gevoelig of zelfs pijnlijk worden. Wanneer je vervolgens kunstnagels aanbrengt op te dunne nagels, dan kunnen deze snel gaan liften, waardoor je klant er niet lang plezier van heeft. Dan kun je er zeker van zijn, dat je klanten nooit meer bij je terugkomen. Dit leed kun je voorkomen, door je goed op te laten leiden. Neem hier een kijkje bij onze Opleiding Nagelstyliste Gelnagels.

Nog meer tips bij een nagelfrees kopen

We lichten hieronder nog enkele tips en belangrijke aandachtspunten kort toe bij een nagelfrees kopen:

Trillingen

Schaf altijd een kwalitatief freesapparaat aan, dat zo min mogelijk trillingen geeft. Als je dagelijks veel uren met een frees werkt, dan kan veel trilling klachten geven in je handen en polsen.

Geluid

Een goed freesapparaat is zo goed als geluidloos. Het is niet prettig voor jezelf als je de hele dag het geluid van de frees moet aanhoren. Ook voor je klanten is het prettiger als je frees vrijwel geluidloos werkt.

Prettig in de hand liggen

Probeer voor je tot een aankoop overgaat altijd even uit of de nagelfrees fijn in de hand ligt en licht is. Er zijn bovendien professionele freesmachines, die zowel met je hand als met je voet via een pedaal bediend kunnen worden.

Compact model

Dit kan een belangrijke voorwaarde zijn als je het apparaat mee moet nemen naar je klanten toe of als je bijvoorbeeld in verschillende salons aan de slag gaat.

Praktisch in gebruik

Let bij een nagelfrees aankopen op details voor hoe praktisch het apparaat is in het dagelijks gebruik. Zo is het bijvoorbeeld handig als de freesmachine is voorzien van houdertjes (gaatjes), waarin je de bitjes kan plaatsen. Zo heb je altijd alles meteen bij de hand.

Wat kost een nagelfrees?

De prijzen voor een frees kunnen behoorlijk uiteenlopen. Om je een idee te geven; voor een prijs van tussen de € 160 en € 200 heb je al een degelijk basismodel, waar je als (beginnende) nagelstyliste prima mee aan de slag kunt. Vanaf € 200 heb je al goede zeer professionele apparaten.

Wil je een professionele nagelstyliste worden?

Dan heb je bij Wellness Academie tal van mogelijkheden. We bieden uiteenlopende nagelstyling cursussen aan. Kun je niet kiezen en wil je eigenlijk gewoon alles leren op dit gebied? Mis dan niet de Opleiding Nail Expert! Gel, acryl, gellak, polygel, biab en rubber base; het komt allemaal aan bod! Het is ook mogelijk om voor deze opleiding je STAP-budget van € 1000,- te gebruiken!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie