• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Waarop letten bij kapsels met hairextensions?

9 januari 2023 | Haarverzorging
Waarop letten bij kapsels met hairextensions?

Wat is jouw droomkapsel? In de meeste gevallen hoeft dat geen droom te blijven, maar kan een hairstyliste of kapper deze droom werkelijkheid maken. Ben je bang dat je haar te kort is, te weinig volume heeft of niet de juiste kleur heeft? Daar is altijd wel een mouw aan te passen! Een van de oplossingen zijn hairextensions! Je kunt ook zelf leren werken met haarverlengingen door de cursus hairextensions van Wellness Academie te volgen. We vertellen je hier meer over waar je op moet letten bij kapsels met hairextensions!

Bijna geen kapselwens is onmogelijk!

Met alle moderne soorten haarbehandelingen, die er tegenwoordig in kapsalons worden aangeboden, is bijna elk kapsel mogelijk. Dat neemt niet weg, dat er wel een aantal dingen zijn, waar je op moet letten bij het creëren en onderhouden van kapsels van hairextensions. Wil je ook graag deze behandeling aanbieden in jouw salon? Lees dan hier gauw verder over wat je hiermee voor je klanten kunt betekenen. Zij zullen namelijk ook veel vragen hebben over hairextensions. We zullen hieronder enkele vragen over kapsels met hairextensions beantwoorden. Ben je nog geen certificeerde kapper/kapster? Bekijk dan hier onze Kappersopleiding!

Vanaf welke lengte kun je hairextensions zetten?

Een van de redenen waarom mensen hairextensions overwegen, is omdat ze snel weer van een korte coupe naar een langer kapsel willen. De vraag is dan vanaf welke lengte het mogelijk is om hairextensions te plaatsen. Doorgaans raden hairextensions experts aan om de verlengingen aan te brengen vanaf een lengte van minimaal 15 cm. Vanaf deze lengte kun je namelijk gemakkelijker een mooi eindresultaat garanderen, omdat de overgang tussen het natuurlijke haar en de extensions minder opvalt. Echter, is het altijd nodig om per klant te bekijken wat mogelijk is. Je kijkt niet alleen naar de lengte, maar ook naar de structuur, dikte en algehele conditie van het eigen haar. Hier leer je alles over in de cursus hairextensions!

Zijn extensions niet schadelijk voor mijn eigen haar?

Wil je als professional kapsels met hairextensions gaan creëren? Volg dan altijd eerst een goede cursus. Hairextensions kunnen, als ze vakkundig worden geplaatst, geen kwaad. Je leert in onze cursus hoe je zorgvuldig de conditie van de haren van je klant analyseert. Daarbij ontwikkel je inzicht in welke soort extensions hier het beste bij past. Er bestaan immers verschillende soorten extensions en ook de hechtingstechnieken verschillen. Worden de verlengingen te strak gezet? Dan kan dit het eigen haar te zeer belasten, waardoor het haar eerder uitvalt. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Normaal gesproken groeien de extensions met het haar mee en blijven lang zitten, gemiddeld tussen de 4 en 5 maanden. Daarna worden ze te zwaar voor het eigen haar en dienen ze professioneel verwijderd te worden.

Hoe onderhoud je kapsels met hairextensions?

Kapsels met hairextensions zien er prachtig uit. Als het goed gedaan wordt, valt het niet op dat er extensions in het kapsel zijn verwerkt. Maar hoe zorg je ervoor dat het kapsel ook lang mooi blijft? Het is belangrijk dat je je klanten vooraf goed adviseert over hoe ze hun nieuwe kapsel moeten onderhouden.

Zo is het een goed idee om regelmatig een goede haarolie aan te brengen op de hairextensions om te droog haar te voorkomen en om een mooie glans te behouden. Vermijd liever het gebruik van mousse, gel en haarlak en gebruik ook niet al te vaak stijltangen of de föhn. Het is beter om het haar aan de lucht te drogen. Verder is het belangrijk om altijd een speciale hairextensions borstel te gebruiken!

Het is eveneens een aanrader om bij een kapsel met hairextensions om de 6 weken de puntjes te knippen. Tot slot nog een expert tip! Was of droog het haar met extensions nooit met je hoofd ondersteboven. De verlengingen maken je haar al zwaarder en nat haar weegt nog zwaarder. Hierdoor kunnen de eigen haren dus extra snel afbreken!

Mag je zwemmen met hairextensions?

Veel mensen willen er voor hun vakantie op en top uitzien. Maar de vraag is dan of je met een kapsel met hairextensions wel mag zwemmen? Met permanente hairextensions kun je gewoon zwemmen. Wel is het aan te raden om meer aandacht aan de verzorging te besteden. Dit kun je doen om je hairextensions in goede conditie te houden:

 • Vooraf aan het zwemmen alle knopen uit je haar borstelen.
 • Draag je haar tijdens het zwemmen in het een vlecht (niet te strak!).
 • Blijf zoveel mogelijk met je hoofd boven water. Chloor en zeewater drogen je haren uit.
 • Haal de vlecht direct na het zwemmen uit je haar en borstel je haar.
 • Laat je haren aan de lucht drogen.
 • Verzorg je kapsel na afloop goed met een passende shampoo, conditioner en haarolie.

Waarop letten bij slapen met kapsels met hairextensions?

Kapsels met hairextensions hoeven de goede nachtrust van je klanten gelukkig niet in de weg te zitten. Je kunt je klanten wel wijzen op enkele aandachtspunten, zodat ze optimaal van hun hairextensions kunnen genieten. Zo kunnen ze beter niet met nat haar gaan slapen. Dit kan voor klitten zorgen bij de aanhechtingen van de extensions. Daarnaast kun je het vormen van knopen ook voorkomen door het haar te vlechten voor het slapengaan. Een andere goede tip is om op een satijnen kussensloop te slapen. Hiermee voorkom je het schuren van het haar over de kussensloop, waardoor de extensions minder snel klitten en het haar niet gaat pluizen.

Wil je een expert worden in hairstyling?

Dan ben je bij Wellness Academie op de juiste plek voor de beste hairstyling cursussen. Schrijf je hier in voor onze Cursus Hairextensions. Andere cursussen die je mogelijk interesseren, zijn onze Cursus Haarkleuren of de Hairstyling Opleiding. Heb je nog vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie