Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat is het verschil tussen gelnagels en gellak?

Wat is het verschil tussen gelnagels en gellak?

Hoe zien jouw handen en nagels eruit? Steeds meer dames brengen net zoals ze om de paar weken naar de kapper gaan, ook om de paar weken een bezoek aan het nagelsalon. Mooi verzorgde nagels in de vorm van gelnagels zijn de norm geworden. Maar wat is dan bijvoorbeeld gellak? Ook daar hoor je steeds meer over. Ben jij nog niet zo bekend met de wondere wereld van nagelstyling? Dan ben je hier op het juiste adres! We gaan hier in op het verschil tussen gelnagels en gellak! 

Gelnagels, hoe werkt dat?

Gelnagels zijn ontzettend populair. Het gaat hier om kunstnagels met een speciale gel die je uithardt onder een UV-lamp of LED-lamp. Je kunt de gel laten aanbrengen op je natuurlijke nagels om ze te verstevigen of te verlengen. Wil je je nagels verlengen, dan zal de nagelstyliste tips of sjablonen gebruiken. Tips zijn verlengstukken. Sjablonen zijn hulpmiddelen die onder de natuurlijke nagels worden aangebracht om de gel aan te brengen. Ze worden verwijderd als de gel uitgehard is. Voor een mooi resultaat wordt bij gelnagels eerst een basislaagje aangebracht, daarna volgt een gellaag, meestal twee kleurlaagjes en een eindlaag. De gelnagels blijven 3 tot 4 weken mooi zitten. Daarna kun je de gel laten bijwerken of verwijderen door een professionele nagelstyliste. We leren je er graag alles over in onze Cursus Nagelstyling Gelnagels (Basis).

Creatief met gelnagels

Het mooie aan gelnagels is dat de creatieve mogelijkheden eindeloos zijn. Gel is verkrijgbaar in alle kleuren. Je kunt kiezen voor eenvoudigweg één kleur die je aanspreekt of combineer meerdere kleuren. Je kunt bijvoorbeeld één nagel een andere kleur gel geven. Daarnaast zijn de meeste goed opgeleide nagelstylistes ook bekwaam in het aanbrengen van mooie motiefjes of tekeningen met gel. Er bestaan ook speciale technieken, zoals de marmertechniek of gelnagels met een ombre effect. Je kunt ook nog een stap verdergaan en kiezen voor gelnagels met nail art, denk aan het toevoegen van strassteentjes, nagelstickers, gedroogde bloemetjes en zelfs nagelpiercings. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Wil je het fijne weten van nagelstyling en nail art? Volg dan ook onze Cursus Nagelstyling voor gevorderden.

Gellak, hoe werkt dat?

Gellak wordt ook vaak ‘semi-permanente nagellak’ genoemd en staat ook bekend onder de benaming ‘soak off gel’ en ‘gelish’. Je kunt gellak zien als een gewone nagellak, die op dezelfde manier wordt aangebracht als normale nagellak, maar die wel wordt uitgehard onder een UV- of LED-lamp. Het voordeel hiervan is dat de lak niet na enkele dagen al begint af te bladderen, maar 2 tot wel 3 weken mooi blijft zitten. Hoe lang de gellak blijft zitten is afhankelijk van de conditie van je nagels. Bij het aanbrengen van gellak wordt eerst een basecoat aangebracht, daarna een dubbele kleurlaag en vervolgens een topcoat. Het verschil met gelnagels is dat er nu geen extra laag gel onder de gellak komt, die de nagels extra verstevigen. Daarnaast kan gellak, in tegenstelling tot gel, er eenvoudig vanaf geweekt worden. Gelllak is ideaal voor wie van nature mooie nagels heeft en lang wil kunnen genieten van gekleurde nagels. Het is ook mogelijk om gellak te combineren met nagelverlengingen en nail art. Meer weten? Bekijk hier onze Cursus Gellak.

Heb je ook al van Polygel gehoord?

Om het nog ‘ingewikkelder’ te maken, is er nog een mooi alternatief dat steeds meer nagelsalons aanbieden, namelijk Polygel. Dit is een handige methode waarmee de nagelstyliste in drie stappen mooi verzorgde nagels creëert. De Polygel wordt uit een tube gedrukt, dan wordt er een bolletje van het product afgesneden, dit wordt op de nagel aangebracht en glad gestreken. Is het naar wens, dan hard je de Polygel snel uit onder een UV- of LED-lamp. De Polygel voelt lichter aan op de nagels dan gel, maar is wel supersterk en blijft net als gel wekenlang mooi zitten. Meer weten over deze unieke werkwijze? Schrijf je dan in voor onze Opleiding Nail Expert, waarin je leert werken met uiteenlopende kunstnagelsystemen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie