Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat is het verschil tussen hair weaving en hairextensions?

25 februari 2022 | Haarverzorging
Wat is het verschil tussen hair weaving en hairextensions?

Wil je graag een volle bos haar? Maar wil dat met je natuurlijke haar niet lukken? Dan zijn er verschillende manieren om dit toch gemakkelijk te realiseren. Een bekende oplossing zijn hairextensions, maar misschien hoor je de laatste tijd ook veel over ‘hair weaving’. Ben je hier ook nieuwsgierig naar geworden? Of wil je misschien wel jouw diensten als beauty professional of kapper uitbreiden? Dan ben je hier op het juiste adres. We vertellen je in dit blog meer over het verschil tussen hair weaving en hairextensions.

Wat zijn hairextensions?

Er bestaan allerlei soorten hairextensions. Het gaat er in de basis om dat er lokjes haar, dit kan natuurlijk of synthetisch haar zijn, worden bevestigd aan het natuurlijke haar. Hiervoor kunnen uiteenlopende hairextensions technieken gebruikt worden. Denk onder meer aan technieken met clip-ins, micro-ringetjes, invisible tape, keratine en vlechttechnieken.

Hiermee kun je vrijwel elke haarstijl creëren die je maar wenst, doordat je moeiteloos meer haar kunt toevoegen, volume kunt geven en het haar langer kan maken. Ook kun je spelen met kleuren; van natuurlijke kleuren tot felle kleuren of juist pastels. Een echte Hollywood hair look voor op de rode loper of een geweldig bruidskapsel met extensions? Ook dat is allemaal mogelijk.

Wat is de populairste hairextensions techniek?

In de Cursus Hairextensions van Wellness Academie leer je alles over de soorten hairextensions en de vele toepassingsmogelijkheden. Uiteraard ga je vooral ook zelf de handen uit de mouwen steken en de technieken oefenen.

Een van de meest gebruikte hairextensions technieken is de techniek van de keratine extensions. Deze komt dan ook in deze cursus aan bod. Bij deze methode worden haarverlengingen met keratineverbindingen, die dienstdoen als een soort van lijm, afzonderlijk op de haren bevestigd.

Deze lijm extensions, zoals ze ook weleens genoemd worden, zijn niet schadelijk voor het eigen haar. Het haar dient hiervoor wel in een goede conditie te zijn. Doordat het om aparte lokjes gaat, kun je heel precies en plaatselijk werken. De hairextensions kunnen gemiddeld 4 maanden blijven zitten en moeten daarna professioneel verwijderd worden.

Wat is hair weaving precies?

Hair weaving kan gezien worden als een hele speciale hairextensions techniek. Het gaat hier om een vlechttechniek, waarbij het eigen haar vast wordt gezet in vlechtjes op het hoofd. Vervolgens ga je hierop haarmatjes bevestigen. Deze haarmaatjes of haarstukjes noemen we ‘hair weaves’. Je kunt hiermee eigenlijk elk kapsel creëren, omdat je voor elk soort hair weaves kunt kiezen.

Je kunt kiezen voor matjes met lang of juist kort haar. Wil je stijl haar, golvend haar of liever krullend haar? De keuze is aan jou. Bovendien heb je ook de keuze uit talloze haarkleuren. De hair weaves kunnen enkele weken blijven zitten. Zoals je zult begrijpen, is dit een tijdrovend werkje. Als je eenmaal de techniek in de vingers hebt, zul je echter steeds vlotter kunnen werken. We leren je er graag alles over in onze Cursus Hair Weaving.

Het verschil tussen hair weaving en hairextensions

Allereerst, alle hair weaves zijn hairextensions, maar hairextensions zijn niet altijd hair weaves. Het belangrijkste verschil is dus dat je met hairextensions vooral heel plaatselijk kunt werken, terwijl je bij het aanbrengen van hair weaves als het ware het complete kapsel opnieuw kunt opbouwen. Je zou het kunnen vergelijken met een pruik. Het eigen haar zit dus verstopt onder de hair weaves. Je gaat het eigen haar niet zichtbaar vervangen door banen van vals haar. Het haar kan echter naar eigen wens compleet of gedeeltelijk in een weave verwerkt worden. Hair weaving of hairextensions? Wat is beter? Wat het beste is, hangt af van de wens van de betreffende persoon. Ook moet in beide gevallen het haar vooraf goed geanalyseerd worden; het haar mag namelijk niet zwak en kwetsbaar zijn.

Meer weten?

Doordat er ontzettend veel mogelijk is op het gebied van hairextensions, is er geen excuus meer om niet met een droomkapsel rond te lopen. Ben je ook zo gefascineerd door de wereld van haarverzorging, hairstyling en beauty? Dan zul je je helemaal thuis voelen bij Wellness Academie. Ontdek hier ons complete aanbod aan Kappersopleidingen en Hairstyling Cursussen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie