Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat maakt de lomi lomi massage zo speciaal?

25 juli 2022 | Massage & Therapieën
Wat maakt de lomi lomi massage zo speciaal?

Er bestaan veel soorten massages, waaronder de bekende Zweedse ontspanningsmassage of de hot stone massage. De meeste mensen zijn wel enigszins met deze massages bekend. Wellicht ben je nog niet bekend met wat de lomi lomi massage is. Wist je al dat je ook deze massage kunt leren bij Wellness Academie? Dit is een zeer bijzondere massage, waarmee je mensen echt kunt verwennen. Wat maakt de lomi lomi massage zo speciaal? Je leest het hier!

De lomi lomi massage, wat is dat precies?

Een van dingen die de lomi lomi massage zo speciaal maakt, is dat deze massagevorm zijn oorsprong vindt in Hawaii, waar het een onderdeel vormde van de behandelwijzen en rituelen van de ‘kahunas’. Dit zijn de oorspronkelijke sjamanen van Hawaï. Het woordje ‘Lomi’ betekent letterlijk ‘wrijven’ met de handen en vingers. De lomi lomi massage is ondertussen vanuit Hawai overgewaaid naar de rest van de wereld en wordt ook steeds populairder in ons land. Hier passen we deze massage toe om mensen er compleet mee in de watten te leggen en ze diep te laten ontspannen.

Neem hier ook een kijkje bij onze Cursus Ontspanningsmassage of de Cursus Hot Stone Massage!

Hoe werkt deze massage?

De lomi lomi massage wordt gekenmerkt door lange, vloeiende bewegingen en zachte wrijvingen over het hele lichaam. De strijkingen lopen vaak in een vloeiende wijze van top tot teen over het hele lichaam. Daar waar bij de meeste massages gewerkt wordt met de handen, gebruiken massagetherapeuten bij een lomi lomi massage bovenal de voorarmen en ellebogen. Doorgaans wordt deze massages aangeboden in rustige ruimtes met rustgevende achtergrondmuziek en veel massageolie. Daardoor wordt het voor de ontvanger van de massage nog gemakkelijker om zich helemaal over te geven aan de massage.

Wat maakt onze cursus lomi lomi massage zo speciaal?

Onze cursus heet voluit de Cursus Samudra Lomi Lomi Massage. De samudra massage is gebaseerd op de lomi lomi massage. ‘Samudra’ betekent letterlijk ‘Oceaan’. De massages die je leert geven in onze cursus doet dan ook denken aan het zachte ritme en de bewegingen van een rustige oceaan. Het is bovendien een zachte vorm van bindweefselmassage. Een verschil met andere massages is, dat deze massage gebaseerd is op de bewegingsleer van de Tai Chi. Dat brengt voor jouw als massagetherapeut het voordeel met zich mee, dat je je lichaam veel minder belast. Je leert in deze cursus om alle bewegingen op te vangen door bewegingen van voeten en bekken.

Breid je diensten uit met lomi lomi massages!

Zoals je leest, zijn er vele factoren die de lomi lomi massage zo speciaal maken. We zetten hier nog enkele belangrijke voordelen van deze massagevorm uiteen:

Pure ontspanning

Eerst en vooral is de massage die je in onze cursus leert bedoeld om je klanten van een moment van pure ontspanning te laten genieten.

Verbeteren van de bloedcirculatie

De massage stimuleert effectief de bloedcirculatie. Alle organen en cellen worden zo van voldoende zuurstof en voedingsstoffen voorzien. Een goede bloedsomloop is essentieel om het lichaam optimaal te laten functioneren en dus voor een goede gezondheid.

Pijnlijke en stijve spieren

Een fijne bijkomstigheid is dat de lange en zachte bewegingen en knedingen van de samudra lomi lomi massages ook spanningen in de spieren kunnen verminderen.

Versterkt het immuunsysteem

Massage kan ook een rol spelen in het versterken van het immuunsysteem. De massagebewegingen stimuleren het lymfestelsel, waardoor je beter beschermd bent tegen infecties. Het lymfesysteem is namelijk essentieel voor het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam.

Wil je ook graag deze massage leren?

Kortom, wat de lomi lomi massage zo speciaal maakt, is dat het niet alleen veel voordelen voor de ontvanger met zich meebrengt, maar dat het ook een geweldige massage is om te geven. Je gebruikt je hele lichaam om deze massage te geven, waardoor het er heel sierlijk uitziet. De bewegingen zijn nauwelijks belastend voor de massagetherapeut, maar werken tegelijkertijd wel diep in. Schrijf je hier in voor onze Cursus Samudra Lomi Lomi Massage!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie