• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Wat worden de herfst make-up trends van 2020?

11 september 2020 | Visagie
Wat worden de herfst make-up trends van 2020?

Behoor jij ook tot die echte make-up liefhebbers, die al vooruit aan het kijken zijn naar wat de herfst gaat brengen? Een nieuw seizoen, betekent nieuwe looks, trends en kleuren. Ben je aan het werk als professional binnen de beauty branche, dan is het helemaal belangrijk om ervoor te zorgen dat je op de hoogte bent van wat dadelijk helemaal ‘in’ is. We helpen je op weg met de nieuwtjes die wij opgevangen hebben. Ontdek hier de herfst make-up trends van 2020!

1. Blijf dicht bij de natuurlijke huidskleur

Meer dan ooit zagen we gedurende de grote fashion shows voor dit najaar, dat de make-up artists zich concentreerden op het benadrukken van de natuurlijke huidskleur. Dit is eigenlijk de basis van make-up. Misschien wel de belangrijkste regel binnen de visagie is; dat alles wat je een tintje donkerder maakt dan de natuurlijk tint wegvalt en alles wat je lichter maakt meer naar voren komt. Deze herfst word je uitgedaagd om hiermee te experimenteren. Gebruik hiervoor concealer, foundation en bronzer. Om de mooiste kanten van het gelaat extra te benadrukken, gebruik je highlighter. Wil je deze technieken leren van een professionele visagiste? Aarzel dan niet om je hier in te schrijven voor onze Cursus Visagie Basis.

2. Volle en natuurlijke brows

De volle wenkbrauwtrend blijft hoogtij vieren. Volle, natuurlijke wenkbrauwen zijn al een tijdje het schoonheidsideaal. Dit betekent niet dat je je wenkbrauwen zomaar moet laten groeien, zonder er verder nog naar om te kijken. Ze vragen wel degelijk om extra aandacht, want zeker niet iedereen heeft van nature volle wenkbrauwen. Het zal in veel gevallen nodig zijn om de wenkbrauwen op te vullen en de vorm te corrigeren. Met een fijne brow liner kun je de wenkbrauwhaartjes heel natuurgetrouw nabootsen. Tot de herfst make-trends van 2020 behoren ook omhoog geborstelde wenkbrauwen. Wil je het fijne weten over het creëren van de mooiste brows? Vergeet dan niet onze Cursus Brow Mapping & Styling of volg onze complete Opleiding Brow Expert.

3. Kleurrijke oogschaduw

Hoewel er dit najaar veel nadruk ligt op een naturel look, zijn er eveneens enkele opvallende herfst make-up trends, zoals kleurrijke oogschaduw. Dit is een goede manier om contrast te brengen tijdens grauwe herfstdagen. Met kleuren als rood, oranje en geel zorg je zowel voor een vrolijke als voor een herfstachtige sfeer. Het is wel belangrijk dat je weet wat je doet, om een mooi effect te creëren. Zeker met rode oogmake-up moet je heel precies en voorzichtig te werk gaan. Hieronder vind je enkele geslaagde voorbeelden. Heb je nog niet zo veel ervaring met visagie, dan kun je deze kleuren beter op een subtiele manier verwerken in de make-up, bijvoorbeeld door een kleuraccent aan te brengen in de buitenooghoek of met een eyeliner.

[gallery size="medium" ids="19401,19400,19398"]

4. Trendkleur herfst make-up 2020: blauw!

Ben je op zoek naar iets nieuws of wil je graag iets anders dan een natuurlijk look? Dan mag je de nieuwe trendkleur blauw niet over het hoofd zien. We zagen tijdens de belangrijkste fashion shows onder meer modellen met knallend blauwe oogmake-up over de catwalks flaneren. Denk bijvoorbeeld aan ijsblauw, opvallend lichtblauw of juist een intense metallic blauwe oogschaduw. De blauwe kleur komt nog beter tot zijn recht als je deze combineert met een strakke zwarte eyeliner. Dat vraagt wel om wat oefening. Wil je jouw make-up talent naar een hoger niveau brengen? Volg dan ook onze Cursus Visagie voor gevorderden met uitgebreide perfectietrainingen en het oefenen van schitterende oogmake-up looks.

 5. Klassieke rode lipmake-up met blauwe ondertoon

Houd je van klassieke make-up looks, dan zit je deze herfst helemaal goed. Een van de herfst make-up trends van 2020 is de klassieke rode lipmake-up. Denk daarbij vooral aan donkerrode tinten en rode lipmake-up met een blauwe ondertoon, zoals bordeauxrood of een auberginetint. Bij deze wat intensere kleuren is het extra belangrijk om een lipliner in dezelfde tint te gebruiken om de make-up strak aan te brengen. Wil je alle make-up technieken perfect in de vingers krijgen, dan ben je bij onze Opleiding Visagiste aan het juiste adres!

 

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie