* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat wordt er bedoeld met BIAB nails?

13 februari 2023 | Nagelstyling & Pedicure
Wat wordt er bedoeld met BIAB nails?

Ben je nieuwsgierig naar alles wat te maken heeft met mooi verzorgde nagels? Dan heb je de laatste tijd vast vaker wat gehoord over BIAB nails. Maar wat wordt er nu precies bedoeld met BIAB nails? De nagelstyling experts van Wellness Academie vertellen je graag meer over dit nieuwe kunstnagelsysteem, dat vaak wordt aangeprezen als een natuurlijke nagelbehandeling. Met BIAB nagels kun je vrijwel iedereen helpen om weer sterke en gezonde nagels te krijgen. Klinkt je dat als muziek in de oren? Lees dan hier gauw verder!

BIAB nails, wat zijn dat eigenlijk?

Plots dook de naam BIAB nails ineens overal op in beautyland. Deze afkorting staat voor ‘Builder in a Bottle’. Het gaat hier om een verstevigende builder gel. Het is echter meer dan een 'builder gel', want er zit ook al een base en een primer in verwerkt. Dit brengt direct enkele belangrijke voordelen met zich mee. Je bespaart hiermee namelijk veel werk en tijd. De werkwijze is hierdoor eenvoudiger en minder tijdrovend dan andere kunstnagelsystemen, zoals gel. BIAB nails onderscheiden zich ook van gelnagels, doordat het om een afweekbaar product gaat. Gel dien je ervan af te vijlen.

Ideaal als natuurlijke nagelbehandeling

We stipten het hierboven al aan; BIAB nails worden vaak aangeprezen als een natuurlijke nagelbehandeling. BIAB wordt in moderne nagelsalons veel gebruikt op de natuurlijke nagels, om deze de kans te geven om gezonder langer of sterker te groeien. BIAB is niet schadelijk voor de natuurlijke nagels, maar geeft ze wel veel stevigheid. Dat is ideaal bij klanten met broze en zwakke nagels, die snel afbreken. Doordat BIAB bovendien afweekbaar is, hoef je het product er niet af te vijlen. Dit is veiliger voor probleemnagels. BIAB is dan ook een systeem dat je voor vrijwel iedereen kunt gebruiken. Doorgaans blijven de nagels tussen de 3 en 4 weken zitten. Daarna kun je de behandeling gewoon weer opnieuw uitvoeren, ook bij probleemnagels.

BIAB nails bieden veelzijdige toepassingen

Wat BIAB zo’n bijzonder product maakt om mee te werken, is dat het veelzijdig inzetbaar is in je nagelsalon. Je kunt het op de eerste plaats gebruiken als een stevige, flexibele en goed hechtende base voor het versterken van natuurlijke nagels. Hiermee kun je deze nagels ook enkele millimeters langer maken. De nude kleuren van BIAB nails zijn heel subtiel, waardoor je gemakkelijk nagels creëert met een stijlvolle en natuurlijke uitstraling. Wil je toch liever wat meer spelen met kleur? Dan is het ook mogelijk om BIAB nails te gebruiken onder bijvoorbeeld gellak. Ze dienen dan als een basecoat. Daarnaast kun je ook BIAB nails combineren met nagelverlengingen, zoals sjablonen of tips. Kortom, mogelijkheden genoeg!

Ken je onze Opleiding Nail Expert al?

Wil je een volleerde nagelstyling expert worden? Dan ben je daarvoor bij Wellness Academie aan het juiste adres. In onze complete Opleiding Nail Expert word je van a tot z opgeleid tot een professionele nagelstyliste. Je gaat in deze online training aan de slag met alle belangrijke kunstnagelsystemen, van gel en acryl tot gellak en polygel. Daarnaast leer je ook om te werken met BIAB nails en rubberbase. Hoewel het om een online training gaat, kun je wel rekenen op de begeleiding van een topdocente. Daarbij worden alle praktijkvaardigheden duidelijk uitgelegd in de instructievideo’s! Voor deze opleiding is het eveneens mogelijk om STAP-budget aan te vragen.

Zoek je een klassikale nagelcursus?

Ook dat is mogelijk bij Wellness Academie. Op diverse locaties door heel Nederland en België bieden we klassikale nagelcursussen aan op het gebied van:

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op of bezoek een van onze info-avonden om nader kennis te maken!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie