Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat zijn babyboom gelnagels?

22 april 2019 | Nagelstyling & Pedicure
Wat zijn babyboom gelnagels?

Zijn gelnagels iets voor mij? Ben jij nog een van de weinige mensen in jouw omgeving die nog nooit gelnagels heeft laten zetten? Gelnagels zijn ontzettend populair, maar toch is er nog een handjevol mensen, die nog wat terughoudend is. Er bestaat soms de misvatting dat gelnagels synoniem staan voor uitbundig versierde lange kunstnagels. Dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Je kunt ook kiezen voor gelnagels in één kleur. Houd je van een natuurlijke look, zonder al te veel tierelantijntjes? Dan zijn babyboom gelnagels een goed idee! Ontdek hier wat babyboom nagels zijn!

De klassieke French manicure

Voordat we ingaan op de babyboom gelnagels, nemen we je graag kort mee terug in de tijd, namelijk naar de jaren ’70 van de vorige eeuw. Het was in deze periode dat Jeff Pink furore maakte met zijn unieke nagelstyling concept. Het werd meteen een groot succes en zijn concept werd razendsnel wereldwijd overgenomen. Deze manicure ging voortaan verder onder de naam: de French manicure! Wie kent dit niet! Het is ongetwijfeld de meest uitgevoerde nagelstyling behandeling ter wereld. French nails geven zowel een stijlvolle als natuurlijke look. Ze zijn geschikt voor elke gelegenheid. Wil je zelf een French manicure met gel leren zetten? We leren het je graag in onze praktijkgerichte Cursus Nagelstyling Gelnagels (Basis)!

Variaties op de French manicure

Nu de laatste jaren de nagelstyling branche enorm in de lift is, zien we ook steeds meer variaties op de French manicure. Er worden onder meer andere kleuren gebruikt, dan de traditionele transparante of lichtroze kleur en wit. Het unieke kenmerk van de French manicure is de scherpe smile line. Een variant op de French manicure, die we regelmatig in het modebeeld van nu zien terugkomen is de reverse French manicure, waarbij er een omgekeerde smile line wordt geplaatst. Daarnaast zien we dat de French manicure ook mooi gecombineerd kan worden met nail art. Als je een natuurlijke gelnagel look nastreeft, is dat natuurlijk niet de bedoeling. Dan komen we nu uit bij de babyboom nails, want dit is eigenlijk ook een variant op de French manicure.

Wat zijn babyboom nails?

Een belangrijk verschil tussen de French manicure en de babyboom gelnagels is dat er bij de babyboom nails geen strakke smile line is. Er is dus geen scherpe scheiding tussen het nagelbed en de witte vrije rand van de nagel. Bij deze nagelstyling techniek laat je de kleur van het nagelbed overlopen in de vrije rand. Dit zorgt voor een natuurlijk effect. Sommige mensen vinden de scherpe smile line bij gelnagels met French manicure te strak. Dit probleem vermijd je door voor babyboom nagels te kiezen. De babyboom nagels worden daarom ook wel 'Frenche ombre' 'French fade' of 'white en pink frosted ombre nails' genoemd. Ze hebben in principe hetzelfde transparante/lichtroze nagelbed en de witte tip, maar de lichtroze kleur loopt langzaam over in wit. Heb je de smaak van de gelnagels te pakken en wil je je nagels toch wat meer laten opvallen, dan kun je alsnog glitters of nail art aan een of meerdere nagels toevoegen!

Wil je alles weten over babyboom gelnagels?

Wie eenmaal kennis heeft gemaakt met gelnagels, wil niets anders meer. Het leuke aan gelnagels is dat de creatieve mogelijkheden eindeloos zijn! Heb je zelf veel ideeën voor het creëren van de mooiste gelnagels, volg dan na de basiscursus gelnagels ook onze Cursus Nagelstyling Gelnagels voor gevorderden.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie