Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat zijn de beste massagestenen?

24 augustus 2015
Wat zijn de beste massagestenen?

Er bestaan tal van massagevormen die elk op hun eigen manier worden uitgevoerd. Bij massage denken we allang niet meer aan alleen handgrepen en knedingen. Er bestaan ook massagevormen die gebruikmaken van hulpmiddelen; in onze populaire cursus hot stone massage worden warme stenen gebruikt voor het uitvoeren van allerlei massagetechnieken. In dit artikel gaan we in op wat de beste massagestenen zijn.

Geschikte steensoorten hot stone massages

De beste steensoorten voor hot stone massages zijn lavastenen en basaltstenen. Dit zijn vulkanische stenen met een hoge hardheid. Een hoge hardheid zorgt ervoor dat de stenen de warmte goed vasthouden. De beste stenen komen uit de zee of uit een rivier. De stenen dienen mooi rond te zijn. Door eb en vloed van de zee of de stroming in de rivier schuren de stenen over het zand en worden zo op een natuurlijke manier rond gemaakt. Dit noemen we ongetrommelde stenen. Getrommelde stenen zijn machinaal rond en egaal gemaakt. De natuurlijke stenen verdienen de voorkeur.

Vorm en structuur van massagestenen

Hierboven benadrukten we al de ronde vorm van de stenen, maar de stenen kunnen nog meer vormen hebben. Sommige therapeuten houden van stenen met een platter, voller of juist een langwerpige vorm om ze voor uiteenlopende doelen te gebruiken. Daarnaast hechten sommige therapeuten veel waarde aan de vorm vanwege symbolische redenen; ze werken bijvoorbeeld graag met hartvormige of niervormige stenen. Let ook goed op de structuur. Het beste zijn stenen die niet te glad en niet te ruw zijn, zodat ze wel goed over de huid glijden, maar ook iets van weerstand bieden voor een diepe inwerking.

Zijn stenen voor hot stone massages altijd zwart?

De zwarte basaltstenen zie je op veel afbeeldingen staan wanneer het gaat over hot stone massages. De zwarte stenen geven een luxe uitstraling, maar de stenen hoeven niet altijd zwart te zijn. De basaltstenen krijgen alleen deze zwarte kleur als ze nat of ingeolied zijn. Basaltstenen hebben als ze niet nat of onder de olie zitten meestal allerlei grijstinten. Daarnaast zijn er ook basaltstenen met een rode of groene kleur. Deze kleuren worden veroorzaakt door koper in de stenen.

Verschillen in gewicht

De stenen die je gebruikt voor een hot stone massage hebben ook niet allemaal hetzelfde gewicht. Je kunt opgewarmde stenen op bepaalde plaatsen op het lichaam leggen om daar lokaal een bepaald effect te geven. Het gewicht zorgt voor druk dat zowel een stretchend effect als compressie-effect kan hebben. Afhankelijk van het doel kies je voor een steen die wat zwaarder of wat lichter is. Het weghalen van een wat zwaardere steen geeft vervolgens een verlichtend effect.

Leer hot stone massages geven

Zou je ook graag hot stone massages willen leren geven? Volg dan de Cursus hot stone massage bij de Wellness Academie. Je leert tijdens deze cursus om met warme basalt- en lavastenen te masseren.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie