Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat zijn de hair colouring trends voor deze herfst?

4 november 2019 | Haarverzorging
Wat zijn de hair colouring trends voor deze herfst?

Terwijl het buiten kouder wordt, zien we dat binnen de wereld van hair colouring steeds meer mensen kiezen voor warme haarkleuren. Waren tot voor kort de koele grijze haarkleuren en pasteltinten helemaal het toppunt, nu zien we dat deze wat meer naar de achtergrond verdwijnen. Oftewel, er bestaat de behoefte om de haarkleur wat meer aan te passen aan de kleuren die we buiten in de natuur zien. Verder merken we op dat kappers en haarkleur specialisten voor deze herfst de voorkeur geven aan enkele specifieke haarkleurtechnieken. Ontdek hier wat de hair colouring trends voor deze herfst zijn!

Warme bruine haarkleuren zijn terug

De warme bruine haarkleuren zijn eigenlijk altijd mooi. Ze zijn alleen een tijdje wat meer buiten beeld gebleven. Deze herfst zul je weer veel mensen met een warme tint bruin zien rondlopen. Denk aan klassieke kleuren, zoals chocolade bruin en mahoniebruin. Je kunt ook kiezen voor een subtiele tint als hazelnoot lichtbruin. Deze laatste tint is vooral geschikt als je van nature een lichtere haarkleur hebt en een oranje gloed in je kapsel wilt voorkomen.

Koffie en karamel

Twee andere trendkleuren die deze herfst geliefd zijn, zijn een donkere en diepbruine koffiekleur. Dit is een kleur die het kapsel een warme uitstraling geeft. Heb je bijvoorbeeld nog een askleurige tint in je haar en wil je de overgang naar bruin maken, zonder dat je het meteen te rigoureus aanpakt? Dan is het een goed idee om deze koelere toon te combineren met karameltinten. Deze nieuwe trend wordt ook wel de ‘caramel drizzle’ genoemd. Het zorgt voor een rijke haarkleur en een kapsel met diepte. Het lijkt alsof je haardos meer volume heeft.

Glühwein en strawberry brown

Een andere trend is om een vleugje rood aan het bruine haar toe te voegen. Het meest subtiel is een warme rode kleur, vergelijkbaar met die van glühwein, die heel dicht tegen bruin aan zit. Deze kleur realiseer je door mahoniebruin een op een te mengen met een lichtbruine hazelnoot kleur. Voor een iets sterkere rode tint, maar die nog steeds subtiel en stijlvol is, kies je voor strawberry brown. In dat geval laat je je hair colouring specialist roze of violetkleurige tinten aanbrengen in je bruine haar.

Creëer meer diepte met falayage

Nee hoor, het is geen schrijffout! Falayage is een variant op de balayage haarkleur techniek. Het principe is hetzelfde, maar in plaats van koele blonde kleuren gebruik je nu warme bruine tinten voor het balayage effect. De falayage techniek is speciaal gericht op donkerbruin haar. Het geeft het kapsel meer diepte en het lijkt alsof het meer volume heeft.

Corrigeer je look met hair contouring

Contouring is een grote make-up trend, waarbij je met donkere en lichtere tinten make-up je gelaatsvorm kan corrigeren of juist de mooie delen extra kunt laten opvallen. Je leert er meer over in onze Opleiding Visagie. Deze make-up techniek is overgewaaid naar de hairstyling branche. Op de eerste plaats kan hair contouring gebruikt worden om je kapsel voller te laten lijken. Breng lichtere kleuren aan op plekken in het kapsel die je meer op wilt laten vallen en zorg met donkere kleuren voor een schaduw-effect. Je kunt eveneens de vorm van het gelaat hiermee optisch corrigeren. Met donkere lokken langs het gelaat rond de oren, lijkt het gelaat langer. Wanneer je rond het gelaat de haren lichter verft, kun je het gelaat smaller laten lijken.

Wil je alles leren over haarkleuren en -haarverftechnieken?

Schrijf je dan in voor onze Opleiding Hair Colouring in Amsterdam, Rotterdam, Hasselt of Antwerpen. Je wordt opgeleid tot een ware specialist in haarkleuren, zodat je elke klant perfect kunt adviseren over de ideale haarkleur en je deze behandeling feilloos weet uit te voeren. Je kunt ook onze Opleiding Allround Kapper volgen, inclusief de modules hair colouring en hairstyling!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie