Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat zijn de voor- en nadelen van microneedling?

13 maart 2023 | Schoonheidszorg
Wat zijn de voor- en nadelen van microneedling?

Wil je een echte huidexpert worden en je klanten steeds kunnen helpen met het verkrijgen van hun beste huid ooit? Dan kan een bijscholing, zoals de opleiding microneedling van Wellness Academie een goed idee zijn. Wil je graag eerst wat meer weten over de voor- en nadelen van microneedling? We vertellen je hier meer over wat je met deze behandeling kunt bereiken. Daarnaast besteden we aandacht aan enkele belangrijke aandachtspunten en eventuele nadelen. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Wanneer is microneedling interessant?

Deze behandeling is interessant voor beauty salons, waarin de focus ligt op huidverbeterende behandelingen, waaronder anti-aging behandelingen. Wist je bijvoorbeeld al dat microneedling ook wel ‘collageen-inductie therapie’ wordt genoemd? Met de jaren wordt de huid minder elastisch, omdat er minder collageen en elastine aangemaakt wordt. Dit uit zich in de vorm van rimpeltjes, een slappere huid en minder volume. Om de huid op te frissen en om deze symptomen te verminderen, kan microneedling een goede oplossing zijn. Voor het volgen van de microneedling opleiding, is een opleiding schoonheidsspecialiste of een opleiding skin expert verplicht.

Wat doet deze behandeling precies?

Microneedling is een niet-chirurgische behandeling gericht op het verbeteren van de huidstructuur met behulp van een pen met hele fijne naaldjes van chirurgisch staal. Hiermee worden microscopisch kleine gaatjes in de huid gemaakt. De huid wordt hierdoor aangespoord om zichzelf te helen, waardoor de aanmaak van collageen en elastine wordt bevorderd. Wanneer je deze behandeling correct uitvoert, dan zal de huid hierdoor niet beschadigd raken. Integendeel, de huid zal er alleen maar door verbeteren en gaan stralen! Lees gauw verder om alle voordelen van microneedling te ontdekken.

Wat zijn de voor- en nadelen van microneedling?

Om te ontdekken of deze behandeling interessant is voor in jouw salon, zetten we hier de voor- en nadelen van microneedling voor je uiteen. We beginnen met de voordelen van microneedling:

Geeft doeltreffende resultaten

Je kunt microneedling in je salon inzetten om de huidteint te egaliseren, om de huid te verstrakken, de huid op te helderen, om rimpels, pigmentvlekjes en littekens te vervagen en om grove poriën te verfijnen.

Directe resultaten en lange termijn resultaten

Als na de behandeling de roodheid is weggetrokken, zie je meteen dat de huid een frissere teint heeft gekregen. Echter, blijft het daar niet bij. De huid is ondertussen hard aan het werk om de collageen aanmaak te optimaliseren en dat heeft tijd nodig. Dat betekent dat op de lange termijn de huid steviger zal worden.

Een korte behandeling

Een van de voordelen is dat microneedling een korte behandeling is, die circa 15 minuten duurt. Wel is het natuurlijk belangrijk om de huid goed voor te bereiden en ook de nabehandeling is essentieel.

Korte downtime na afloop

De huid zal na afloop rood zijn en er kan ook wat zwelling optreden. Dit zal echter binnen enkele dagen vanzelf wegtrekken. Je hebt na deze anti-aging behandeling dus een vele kortere downtime, dan bij ingrijpende chirurgische ingrepen.

Gemakkelijk op de individuele klant af te stemmen

Wat zo fijn is aan microneedling, is dat je de behandeling perfect op iedere klant kunt afstemmen voor wat betreft: de probleemzone, de lengte van de naaldjes en de mesoserums die je daarbij inzet.

Aandachtspunten en nadelen bij microneedling

Zoals bij elke beauty behandeling dien je altijd enkele aandachtspunten in het oog te houden, evenals de mogelijke nadelen. Communiceer altijd vooraf aan je klant, wat eventueel de nadelen van microneedling kunnen zijn.

Let op: werkt diep in op de huid

Doordat je microkanaaltjes maakt in de huid, absorbeert de huid de ingrediënten in huidproducten veel dieper. Dat geldt dus ook voor bestanddelen, zoals parfum, conserveringsmiddelen en emulgatoren, waarvan je dat niet wilt. Dit kan immers tot hevige reacties leiden. Gebruik dus alleen de speciaal ontwikkelde mesoserums. Je leert er alles over in de cursus microneedling.

Een goede voorbereiding is essentieel

Voor de behandeling dien je de huid goed voor te bereiden. Alle dode huidcellen moeten verwijderd worden. Doe je dat niet, dan kunnen deze met de naalden in de huid gebracht worden via de microkanaaltjes. Dit kan leiden tot ontstekingen en puistjes.

De huid wordt heel gevoelig voor de zon

Een van de nadelen van microneedling is dat de huid heel gevoelig wordt voor de zon. Je klant dient daarom na afloop blootstelling aan de zon zoveel mogelijk te vermijden en een goede zonnebrandcrème met hoge SPF aan te brengen.

Voor optimaal resultaat is een kuur nodig

Microneedling kan geweldige resultaten bieden. Echter, is het wel belangrijk dat je klant weet dat er een reeks behandelingen nodig zijn om optimaal resultaat te krijgen en te behouden.

Microneedling vraagt om professionaliteit

Begin nooit zomaar met deze behandelingen, een degelijke opleiding is essentieel. Je dient alle voor- en nadelen van microneedling te kennen en je moet goed weten wat de indicaties en contra-indicaties zijn. Bovenal is het cruciaal dat je de behandeling op een correctie manier leert uitvoeren en de mogelijkheden van de microneedling pen door en door kent. Ook bestaan er diverse soorten mesoserums, waar je in onze cursus het fijne van leert. Is dit de behandeling die je zoekt? Schrijf je dan vandaag nog in voor de Opleiding Microneedling/ Mesotherapie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie