• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Wat zijn de voordelen van stoelmassage?

3 augustus 2015
Wat zijn de voordelen van stoelmassage?

Stoelmassage is een massagevorm die vooral wordt aangeboden op de werkvloer. Het gaat om een korte drukpuntmassage van ongeveer 20 minuten op een ergonomische stoel die gericht is op armen, schouders, nek en hoofd. Het helpt werknemers om tussen hun drukke bezigheden door snel te ontspannen en te genieten van een momentje voor zichzelf. Ontdek hier wat de concrete voordelen zijn van stoelmassage.

Gezonde werknemers betere bedrijfsresultaten

De gezondheid van het personeel heeft direct impact op de bedrijfsresultaten. Massage op de werkvloer kan ingezet worden als hulpmiddel om mensen gezond te houden en om rug-, schouder- en nekklachten te verminderen. Het voordeel van stoelmassage is dus dat het zowel preventief als klachtgericht kan werken bij werkgerelateerde klachten. Dat geldt vooral voor werknemers die uren achter de computer zitten, die veel repetitieve bewegingen maken of die fysiek zwaar werk uitvoeren, bijvoorbeeld veel tillen. Wil je ook leren om stoelmassages te geven, volg dan onze Cursus Stoelmassage.

Betere fysieke én geestelijke gezondheid

Hierboven legden we vooral de nadruk op lichamelijke klachten, maar het is bekend dat ook veel werknemers te kampen hebben met geestelijke klachten door een te hoge werkdruk. Stoelmassage biedt een moment van intense ontspanning. De ontvanger kan gemakkelijk even afstand nemen van zijn werk en de daarmee gepaard gaande stress en spanningen. De persoonlijke aandacht en het idee dat de werkgever oprecht begaan is met de gezondheid van zijn werknemers zal het werkplezier en de productiviteit van de werknemers positief beïnvloeden.

Gemakkelijk tussen de bedrijven door te geven

Een ander groot voordeel van stoelmassage is dat het gemakkelijk tussen de bedrijven door te geven is. De werknemer hoeft niet veel tijd te verliezen voor het ondergaan van een massage. De massage duurt tussen de 15 en 20 minuten. De ontvanger neemt plaats op een ergonomische stoel die je als massagetherapeut gemakkelijk overal mee naartoe kan nemen. Daarbij wordt de massage gewoon over de kleding heen gegeven en er komt geen massageolie aan te pas. De massage is gebaseerd op de Japanse drukpuntmassage shiatsu.

Mensen bewust maken van hun lichaam

Stoelmassage kan niet als een wondermiddel alle lichamelijke en geestelijke klachten van werknemers als regen voor de zon doen verdwijnen. Wat stoelmassage wel kan, is mensen bewuster maken van hun lichaam. Doordat je als massagetherapeut mensen helpt om te leren ontspannen, worden ze bewuster van hun eigen lichaam. Ze herkennen sneller de signalen die het lichaam uitzendt bij te veel stress en kunnen hier adequater op reageren. Ook leren de ontvangers van de stoelmassages om meer aandacht te hebben voor hun werkhouding, waardoor er minder snel klachten ontstaan.

Wil je stoelmassages leren geven?

Dan ben je bij Wellness Academie aan het goede adres. Hier kun je een cursus stoelmassage volgen bij de campus te Hasselt. De cursus wordt gegeven in een kleine groep, schrijf je dus vandaag nog in!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie